Doğum parası

Eğer 32. Haftada olsaydınız ve çalışamaz raporu alsaydiniz okul cikis veremiyor doğum yapana kadar doğum yapip raporu verince ertesi gün cikisiniz veriliyor bulunduğunuz ilin milli eğitim muhasebe bölümü nu arayip sorun daha saglikli bilgi verirler

Halk egitimde goreve baslarsam 32. Haftalik oldugumda raporu vericem. Ama arkadaslarin dedigi gibi hemen cikisimi yapacaklar. Ucretli oldugumdan. Ozaman parayi alamiyormusum. 170i aradim. Boyle dediler.onceden aliniyordu ama aralikta sonra artik doguma kadar cikisinizin yapilmamasi gerekiyo dedi. Halk egitim meb e mi bagli. Arasam bilgi verirlermi

Valla o konuda bilgim yok Halk eğitim nasıl işliyor bilmiyorum ama genel olarak milli eğitim den farklı diye biliyorum

Yani siz bilirsiniz orasını ama rica edin milli eğitime belki kabuk ederler ama kabul etmiyorlar genellikle

Yasal olarak hamileyken ya da raporluyken sizi isten cikartamazlar, hic merak etmeyin

Bi avukatta aynisini soyledi. Dava dahi acsaniz kazanirsiniz dedi. Ama okadar cok bu sekilde cikartilan arkadas varki. Kimse ses cikartmams mi meb yanls yaptigini farketmemis mi bilmiyorum.

Ucretli ogretmenligin kurallari cok farkli malesef canim
Benim bildigim onda dogum izni diye bisey yok Izin diye bisey yok daha dogrusu

Yorumlara bakmadım ama özel sektörde hasta olsan rapor alamazken memurların öğretmenlerin içerde izinleri varken hasta değilken rapor kullanması bide bunu aleni aleni buralara kadar yazması bana dokunuyor parayı ben vergimle ödüyorum o evinde raporla yatıyor 3 bin lira yasal kesinti kesiliyor maaşımdan helal etmiyorum

Kadrolu öğretmenleri kapsayan bir durum değil burada bahsedilen. Onlar kadar çalışıp onların aldığı maaşın dörtte birini alan öğretmenlerin bahsettiği bir durum. Asgari ücretin bile altında maaaş alan sigortası tam yatmayan sömürülen öğretmenin isteği sorduğu soru eğer ortada bir hak helalliği durumu varsa en çok bizim hakkımızı hella etmememiz lazım ses etmemize rağmen yanımızda olmayanlara ve bunu bize yaşatanlara

Cok haklisiniz hocam.. ya hocam kafama bisey takildi. Ilk gonderilerini okudum. Okul senin cikisini vermemis. Raporlu gostermis. Yeni sisteme uygun yani. Peki neden alamadin rapor parasini sorun neydi

Cok haklisiniz hocam.. ya hocam kafama bisey takildi. Ilk gonderilerini okudum. Okul senin cikisini vermemis. Raporlu gostermis. Yeni sisteme uygun yani. Peki neden alamadin rapor parasini sorun neydi
Sonradan çıkış yapmaları gerektiğini öğrenmişler hocam. O yüzden olmadı. Bir rapor parası alabildim o yüzden sadece

Nezaman yapmislar cikisini hocam. Bi arkadas ben konustum benim cikis yapilmayacak yazmis ta.
Şuanda baktım aktif gözüküyorum ben. Ama sanırım yeni yapıldı 10 gün daha sigortalı gözükeceğim bu sayede sanırım. Ben konuştum başta bana tamam sorun yok dendi ama sonra bir anda memur yönetmelik neyse ben onun yaparım demeye başladı sanki usulsüz bir şeyler yap dermişim gibi. Hocam yanı şuan anlamadım bende neden aktif müdana etmedim sormadım

demek istediğiniz şey su mu diyelimki ben kitapçıda calisiyorum ve maaşımı yatırmadı patron bende gittim kasa önünde ihtiyaç sahiplerine para toplanan kutudan para aldim yada dukkandan kitap çalıp evine götürdüm vicdanımda eee benden çalarlarsa bende çalarım diye rahatlattim bu hikaye ne kadar haram içeriyorsa sizin hikâyenizde o kadar haram içeriyor bence farklı düşünen var mı merak ediyorum.. koşullarınız keşke düzelse ama koşulları beğenmiyorsanız başka is yapın o zaman benim hakkimdan onun bunun halkından ne istiyorsunuz

Hanımefendi böyle acı ve düşünülmeden söylenen sözlere cevap vermeyeceğim.

Dogum izninde gorunursunuz raporlu yani, hamileyken isten cikartamzlar zaten yasak
merhaba yeni doğum yaptım
İlçede oturuyoruz
Süt parası ve doğum parası için hangi iki kuruma başvuracağım
Ve başvuru yaptıktan sonra işyerime bilgi vermem gerekli mi ödeme konusunda?
Ödemelerini nerelerden alacağım?
İkinci konu ise; beklenen doğum tarihimden 6 gün önce doğum yaptım. Bu 6 günü de doğum sonrasında kullanma hakkımı otomatik kazanıyor muyum? Yoksa işyeri veya hastanede rapor bölümü ile mi halletmeliyim? Devlet memuruyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…