Daha yeni dogum parasi almis birisi olarak.
32. haftaya geldiginizde eger calismaya devam etmek istiyorsaniz doktordan calisabilir kagidi almalisiniz ama yok calismayim derseniz o zaman 32. haftada raporunuzu alip is yerinize bildirmeniz yeterli. Artik raporu götürmenize gerek yok sgk sisteminden görüyorlar zaten.
Önemli olan 32+0 da doktora gidip calisip calismayacaginizi belgelendirmeniz yoksa sorun oluyor. 32. haftadan sonra calismaya devam dahi etseniz istediginiz hafta izine ayrilabilirsiniz, en fazla 37+0 da izine ayrilmis olma sarti var. Ben 35+0 da ayrilmistim. Sgk dogum parasini her ay gönderiyor. E devletten "
Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama" ekraninindan banka hesabinizi tanimlayip sgk ödemesinin banka hesabiniza yapilmasini saglayabilirsiniz. Bebekle ptt ye gitme sorun olur, bu sekilde banka hesabiniza yatiyor ödemeleriniz. Ayrica 133 lira süt parasi da hic basvuru yapmadan tanimli hesaba yatiyor.
Bir de paranin hemen yatmaya baslamadigini 3 ay sonra yattigini söyleyenler olmus. Ben 3 temmuzda izine ayrilmistim (34+0). Dogumum 4 Agustosda(38+4) oldu ve ilk ödemem 3 agustosda yani izine ayrildigimdan itibaren 1 ay sanrasinda. 4 defa maas verildi bir defa da emzirme parasi verdiler. Söyle fotosunu da atayim tarihlerin 4. islem emzirme parasi gerisi maas ödemesi. Hepsi zamaninda ve ay ay geldi.
Eki Görüntüle 2074977