- 15 Nisan 2016
- 2.589
- 2.346
- 83
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yasal süreler sınırında doğum iznine çıkmış ve bunu beyan etmiş olması lazım.Doğum parası diyor doğum izninden bahsetmiyor ki arkadaş...doğum yaptiktan sonra eşin doğum belgesiyle başvursun sonra sen ptt den alirsin parayi 2.çocuk için 400 dü sanirsam..
İşte onun için yukarıda yazdıklarımı yapacaksınız.Teşekkür ederim kızlar fakat Doğumdan sonra 2000 tl bin üzerinde para alınıyormuş hastane masrafları için falan sgk ben ondan bahsediyorum
Teşekkür ederim kızlar fakat Doğumdan sonra 2000 tl bin üzerinde para alınıyormuş hastane masrafları için falan sgk ben ondan bahsediyorum
Evet tamda bu paradan bahesediyorum 32. Haftadan önce bildirmem gerekiyor yaniİşte onun için yukarıda yazdıklarımı yapacaksınız.
Yasal sınırlar içerisinde gebelik durumunuza bağlı olarak her halükarda SGK'ya bildirmeniz gerekmektedir.
Rakam neye göre belirleniyor, bilmiyorum ama muhtemelen brüt maaşınız ve kıdeminize bağlı olarak belirlenen bir meblağ alırısınız.
5 yıl önce 2700 TL civarı bir ödeme almıştı.
Evet bu paradan bahsediyorum 3 ay sonrada olsa para paradır bekleriz artıkasgari ücretliyseniz 4.000 üzerinde para alırsınız. şöyle söyliyim aylık olarak brüt ücretin %70 ini veriyorlar. 4 ay boyunca. yani çarpı 4 yapın. hastaneden alacağınız raporu muhasebeciye bildirmeniz yeterli. ama doğum masraflarını karşılayacak diye bir düşünceniz olmasın. çünkü bu para 3 ay kadar sonra verilmeye başlanıyor. öyle hemen vermiyorlar.
Ben ilk doğumumda 300 tl aldım bir kereye mahsus ben o paradan bahsetmiyorum yasal süre sınırları içerisinde başvuru yapılıyor ve doğumdandan sonrada 2 bin tl nin üzerinde para ödeniyor internetten araştırdım ama o yasal süre en son Ne zaman sona eriyor bulamadım maalesefBoyle bir para yok
Dogum yapilan gun 125 lira gibi sut parasi var.
Bir de raporunuz oluyor onun parasi yatar.
2000 liranin cok uzerine cikar o ama.
Ben 2016da dogum yaptim. 18 bin rapor parasi aldim.
Herhangi bir basvuru gerekmiyor. Sadece raporu ve dogum belgesinin fotokopisini isyerine ulastirman lazim.
Hastane masrafi icin para bilmiyorum hic duymadim. Zaten sigortalisiniz. Devlette yaparsaniz karsilamiyor mu?
tabi canım. çalışıyor gibi 4 ay para almak süper. bir de brütün %70 i tutarında olduğu için azımsanmayacak bir rakam.Evet bu paradan bahsediyorum 3 ay sonrada olsa para paradır bekleriz artık![]()
Ben ilk doğumumda 300 tl aldım bir kereye mahsus ben o paradan bahsetmiyorum yasal süre sınırları içerisinde başvuru yapılıyor ve doğumdandan sonrada 2 bin tl nin üzerinde para ödeniyor internetten araştırdım ama o yasal süre en son Ne zaman sona eriyor bulamadım maalesef
ay benim bir hafta ileri gitme durumuna hep tüp bebek hesabına göre 22 nisanda 39.haftada oluyorum.bende 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum rabbim güç kuvvet verirse.Çalışamayacak durumdaysanız 32, çalışabilecek durumdaysanız 37. haftaya kadar müsaadeniz var.
Hastaneden aldığınız raporu muhasebeciniz SGK'ya bildirecek.
İşe başladığınızda tekrar SGK'ya doğum belgesi ile gidip başvuracaksınız.
37. Haftada çıkarsanız kullanmadığınız 5 haftayı doğumdan sonra kullanabilirsiniz.
Allah hayırlı etsin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Hayır 32. haftada yasal izin hakkınız başlıyor.Evet tamda bu paradan bahesediyorum 32. Haftadan önce bildirmem gerekiyor yani