Doğum Parası

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar dert değilde bir sorum olacak:Ben sigortalıyım ikinci kez hamileyim ilk bebeğimde başvuru tarihini kaçırdığım için sigortadan doğum parası alamadım bu Doğum parasını alabilmek için hamileliğin kaçıncı haftasında başvuru yapılması lazım bilgisi olan varsa sevinirim

32. Haftada doğum iznine ayrılmamız lazım raporu vermeniz lazım hastaneden aldiginZ raporu işyerine vereceksnz

Çalışamayacak durumdaysanız 32, çalışabilecek durumdaysanız 37. haftaya kadar müsaadeniz var.
Hastaneden aldığınız raporu muhasebeciniz SGK'ya bildirecek.
İşe başladığınızda tekrar SGK'ya doğum belgesi ile gidip başvuracaksınız.
37. Haftada çıkarsanız kullanmadığınız 5 haftayı doğumdan sonra kullanabilirsiniz.
Allah hayırlı etsin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Doğum parası diyor doğum izninden bahsetmiyor ki arkadaş...doğum yaptiktan sonra eşin doğum belgesiyle başvursun sonra sen ptt den alirsin parayi 2.çocuk için 400 dü sanirsam..

Doğum parası derken , devletin verdiği teşvikten bahsediyorsan ilk çocuğa 200 diğerine 400 olandan...
bir yere başvuru yapmanıza gerek yok ,sistemde görünüyor zaten kimliğiniz ve doğum raporunuzla herhangi bir ptt şubesinden paranızı alabilirsiniz...

Teşekkür ederim kızlar fakat Doğumdan sonra 2000 tl bin üzerinde para alınıyormuş hastane masrafları için falan sgk ben ondan bahsediyorum

Doğum parası diyor doğum izninden bahsetmiyor ki arkadaş...doğum yaptiktan sonra eşin doğum belgesiyle başvursun sonra sen ptt den alirsin parayi 2.çocuk için 400 dü sanirsam..
Yasal süreler sınırında doğum iznine çıkmış ve bunu beyan etmiş olması lazım.
Birde doğumdan sonra bizzat kendisi doğum belgesiyle gidip SGK ya başvuru yapması gerekiyor.

Teşekkür ederim kızlar fakat Doğumdan sonra 2000 tl bin üzerinde para alınıyormuş hastane masrafları için falan sgk ben ondan bahsediyorum
İşte onun için yukarıda yazdıklarımı yapacaksınız.
Yasal sınırlar içerisinde gebelik durumunuza bağlı olarak her halükarda SGK'ya bildirmeniz gerekmektedir.
Rakam neye göre belirleniyor, bilmiyorum ama muhtemelen brüt maaşınız ve kıdeminize bağlı olarak belirlenen bir meblağ alırısınız.
5 yıl önce 2700 TL civarı bir ödeme almıştı.

asgari ücretliyseniz 4.000 üzerinde para alırsınız. şöyle söyliyim aylık olarak brüt ücretin %70 ini veriyorlar. 4 ay boyunca. yani çarpı 4 yapın. hastaneden alacağınız raporu muhasebeciye bildirmeniz yeterli. ama doğum masraflarını karşılayacak diye bir düşünceniz olmasın. çünkü bu para 3 ay kadar sonra verilmeye başlanıyor. öyle hemen vermiyorlar.

Boyle bir para yok

Dogum yapilan gun 125 lira gibi sut parasi var.
Bir de raporunuz oluyor onun parasi yatar.
2000 liranin cok uzerine cikar o ama.
Ben 2016da dogum yaptim. 18 bin rapor parasi aldim.

Herhangi bir basvuru gerekmiyor. Sadece raporu ve dogum belgesinin fotokopisini isyerine ulastirman lazim.

Hastane masrafi icin para bilmiyorum hic duymadim. Zaten sigortalisiniz. Devlette yaparsaniz karsilamiyor mu?

İşte onun için yukarıda yazdıklarımı yapacaksınız.
Yasal sınırlar içerisinde gebelik durumunuza bağlı olarak her halükarda SGK'ya bildirmeniz gerekmektedir.
Rakam neye göre belirleniyor, bilmiyorum ama muhtemelen brüt maaşınız ve kıdeminize bağlı olarak belirlenen bir meblağ alırısınız.
5 yıl önce 2700 TL civarı bir ödeme almıştı.
Evet tamda bu paradan bahesediyorum 32. Haftadan önce bildirmem gerekiyor yani

asgari ücretliyseniz 4.000 üzerinde para alırsınız. şöyle söyliyim aylık olarak brüt ücretin %70 ini veriyorlar. 4 ay boyunca. yani çarpı 4 yapın. hastaneden alacağınız raporu muhasebeciye bildirmeniz yeterli. ama doğum masraflarını karşılayacak diye bir düşünceniz olmasın. çünkü bu para 3 ay kadar sonra verilmeye başlanıyor. öyle hemen vermiyorlar.
Evet bu paradan bahsediyorum 3 ay sonrada olsa para paradır bekleriz artık ;)

Boyle bir para yok

Dogum yapilan gun 125 lira gibi sut parasi var.
Bir de raporunuz oluyor onun parasi yatar.
2000 liranin cok uzerine cikar o ama.
Ben 2016da dogum yaptim. 18 bin rapor parasi aldim.

Herhangi bir basvuru gerekmiyor. Sadece raporu ve dogum belgesinin fotokopisini isyerine ulastirman lazim.

Hastane masrafi icin para bilmiyorum hic duymadim. Zaten sigortalisiniz. Devlette yaparsaniz karsilamiyor mu?
Ben ilk doğumumda 300 tl aldım bir kereye mahsus ben o paradan bahsetmiyorum yasal süre sınırları içerisinde başvuru yapılıyor ve doğumdandan sonrada 2 bin tl nin üzerinde para ödeniyor internetten araştırdım ama o yasal süre en son Ne zaman sona eriyor bulamadım maalesef

Daha yeni dogum parasi almis birisi olarak.
32. haftaya geldiginizde eger calismaya devam etmek istiyorsaniz doktordan calisabilir kagidi almalisiniz ama yok calismayim derseniz o zaman 32. haftada raporunuzu alip is yerinize bildirmeniz yeterli. Artik raporu götürmenize gerek yok sgk sisteminden görüyorlar zaten.
Önemli olan 32+0 da doktora gidip calisip calismayacaginizi belgelendirmeniz yoksa sorun oluyor. 32. haftadan sonra calismaya devam dahi etseniz istediginiz hafta izine ayrilabilirsiniz, en fazla 37+0 da izine ayrilmis olma sarti var. Ben 35+0 da ayrilmistim. Sgk dogum parasini her ay gönderiyor. E devletten "Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama" ekraninindan banka hesabinizi tanimlayip sgk ödemesinin banka hesabiniza yapilmasini saglayabilirsiniz. Bebekle ptt ye gitme sorun olur, bu sekilde banka hesabiniza yatiyor ödemeleriniz. Ayrica 133 lira süt parasi da hic basvuru yapmadan tanimli hesaba yatiyor.
Bir de paranin hemen yatmaya baslamadigini 3 ay sonra yattigini söyleyenler olmus. Ben 3 temmuzda izine ayrilmistim (34+0). Dogumum 4 Agustosda(38+4) oldu ve ilk ödemem 3 agustosda yani izine ayrildigimdan itibaren 1 ay sanrasinda. 4 defa maas verildi bir defa da emzirme parasi verdiler. Söyle fotosunu da atayim tarihlerin 4. islem emzirme parasi gerisi maas ödemesi. Hepsi zamaninda ve ay ay geldi.
Capture.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ilk doğumumda 300 tl aldım bir kereye mahsus ben o paradan bahsetmiyorum yasal süre sınırları içerisinde başvuru yapılıyor ve doğumdandan sonrada 2 bin tl nin üzerinde para ödeniyor internetten araştırdım ama o yasal süre en son Ne zaman sona eriyor bulamadım maalesef

Sizin dediginiz sey rapor parasi. Dogum parasi degil. Ama part time degilseniz 2bin lira olmaz. Cok daha fazlasi olur.
Asgari ucret bile alsaniz sanirim 5 bine yakin paraniz cikar.

Sadece raporu isyerinize vermeniz yeterli.
Sgk'ya basvuru yapmiyorsunuz.
Sgkyi arayip veya gidip "dogum parasi" basvurusu demeyin. O bambaska... sizin bu alacaginiz bu yuklu miktar raporlu oldugunuz icin sgk nin yaptigi rapor odemesi.

Bir diger degisle 16 hafta raporlu olacaksiniz. Bu surecte maasiniz olmayacak. Bunun karsiliginda sgk rapor parasi odeyecek.

Grip olsaniz da maasiniz kesilir sgk odeme yapar. Ayni hesap.

Benim zamanımda ( yaklaşık 10 yıl öncesi ) doğum iznin bittikten sonra, çalışan kadın işine döneceği vakit (bebek 52 günlük olduğundaydı) 1 seferde toplu alınıyordu doğum parası.

ama 2,5 yıl önce kızkardeşim doğum yaptı ve her ay düzenli olarak sgk dan maaş alır gibi ödemesini aldı. eski sistem gitmiş.

yani kısacası 32 haftalık olduğunuzda doğum iznine ayrılacaksınız. evraklarınız sgk ya gidecek. sonrasını e devlet ten takip edebilirsiniz. 4 000 tl üstü para alacağınız kesin.

çok cahilce bir soru olacak ama bu rapor parası dediğiniz yüklü meblağdaki ücreti sgk dan alabilmek için doğum izni sürecinde maaş almıyor olmak mı gerek?

ilk çocuğumun doğum izninde ben hiç böyle paralar almadım ama maaşım tam yatıyordu izindeyken.

Çalışamayacak durumdaysanız 32, çalışabilecek durumdaysanız 37. haftaya kadar müsaadeniz var.
Hastaneden aldığınız raporu muhasebeciniz SGK'ya bildirecek.
İşe başladığınızda tekrar SGK'ya doğum belgesi ile gidip başvuracaksınız.
37. Haftada çıkarsanız kullanmadığınız 5 haftayı doğumdan sonra kullanabilirsiniz.
Allah hayırlı etsin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
ay benim bir hafta ileri gitme durumuna hep tüp bebek hesabına göre 22 nisanda 39.haftada oluyorum.bende 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum rabbim güç kuvvet verirse.

Evet tamda bu paradan bahesediyorum 32. Haftadan önce bildirmem gerekiyor yani
Hayır 32. haftada yasal izin hakkınız başlıyor.
Tercih sizin, eğer 32. haftada izne çıkacaksanız 32. haftanız dolar dolmaz doktor raporu alıyorsunuz.
Aldığınız raporu muhasebecinize vereceksiniz o da SGK'ya ibraz edecek.
Zaten o ne yapacağını bilir, sizin tek yapmanız gereken artık çalışmak istemiyorum dediğiniz anda (tabi 32 haftayı doldurduktan sonra) raporunuzu alıp iş yerine vermek.
Doğum sonrası da doğum belgeniz ile gidip SGK'ya başvuru yapıyorsunuz ve PTT'den ödeneğinizi alıyorsunuz.

Back
X