• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum parası için aynı iş yerindenmi sigorrtalı olmak gerekıyo yardım lütfen?????????

esenefe

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
36
0
16
İzmir
arkadaşlar doğum parası ve iznini araştırdım geçen bir sene içinde 120 gün sigortalı olmanız gerekiyormuş ama aynı iş yerinden'mi ssk lı olmak gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz ???

Evet aynı işyerinde 120 gün sigortalı olman gerekiyor..yani 1 ay A şirketinde, 3 ay B şirketinde çalışıp 120 gün dolsada olmuyor tek şirkette 120 gün çalışmalısın..

teşekkür ederim cevap verdigin için o zamn faydalanamıycam napalım saglık olsun oglumu sag saglım alayım kucagımada geisi boş o dunyalara bedel olur zaten

peki doğum parasını sadece tek sefere mahsus mu alıyosunuuz yoksa izinli olduğunuz aylardamı

Sorunu tam anlayamadım ama şöyle..diyelim doğumdan önce iki ay doğumdan sonra 2 ay iznin var ya..doğum iznin bittikten sonra geçmiş 4 ayın parasını toptan alıyorsun ama istersen ki ben öyle yapıcam..doğum iznin bugun başladı dıyelim 2 ay geçti ve doğurdun..doğum belgelerini SGK'ya götürüyorsun ve diyorsun ki ben bugune kadar olan yani geçmiş 2 ayın parasını almak istiyorum diyorsun ve sana 2 aylık maaaşını veriyorlar sonraki 2 ayıda doğum iznin bittikten sonra alıyorsun..kısaca ya 4. ayın sonunda topluca 4 aylık maaşını alırsın yada 4 aylık doğum paranı 2ye bölebilirsin karar senin..bu arada doğum iznin daha başlamadıysa doğum izinleri 4 ayda 6 aya çıkarılıyormuş bir sor SGK'ya ne zaman yürürlüğe girecekmiş..

Back