Doğuma Hazırlık doğum öncesi belirtiler....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
doğum yapan arkadaşlar su gelmesi nişan dışında ne gibi durumlar yaşanıyor mesela bir arkadaşım midem bi tuhaf oldu içim diyordu ya da başka nasıl belirtiler var

canım benım gorumcem ılk basta gaz sancısı gıbı bı agrı oldu karnımda sonra da adet sancısı gıbı olmaya basladı dıyordu. bız de dogurunca buraya neler yasadıgımızı yazarız artık :49:

bende vücudumdaki her değişikliği doğummu başladı acaba diye yorumluyorum. 38 bitiyo hala tık yok merak ediyom nasıl başlıcak diye.

ya bende merak ediyorum ilk sancılar kaç dakika arayla geliyor da 5 dk da bire düşüyor sonra nasıl emin olucaz ne zaman hastaneye gidiceğimizi nasıl bilicez

Benim ilkinde kasıklarıma minik minik sancılar gelemeye başlamıştı gündüzden.Aslında tam dr.un verdiği doğum tarihiydi ama ben erkek çocuk geç gelir dedikleri için pek ihtimal vermemiştim:1: Bu minikler gitgide adet sancısı gibi olmaya başladı bu sefer heralde doğurcam demeye başladım eşime.Bi süre sonrada nişan geldi ve sancılar şiddetini artırdı.Sonra suyum gelmeye başladı azar azar,hastaneye gittik ve asıl sancıları orada çektim.Sabah 7 ye doğruda doğum gerçekleşmişti..
Bu sefer nasıl olacak hiç bilmiyorum.Geçenlerde öyle bi sancılandım ki,dedim heralde doğuruyorum.Kalktım nette araştırmalar yaptım ama bi kaç saat sonra geçti.Yani insan tecrübeli olsada her zaman aynı şeyi yaşamadığı için yinede bilemiyor.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

ya bende merak ediyorum ilk sancılar kaç dakika arayla geliyor da 5 dk da bire düşüyor sonra nasıl emin olucaz ne zaman hastaneye gidiceğimizi nasıl bilicez
ben de onu merak edıyorum canım. bır de dk fılan tutabılırmıyız kı o heyecanla :D Kayınvalıdem once saat bası gelıyor sonra yavas yavas aradakı zaman azalıyor dıyor.

peki bu saatbaşı ve ara ara gelen sancı aynı şiddettemiki yani zaman aralığı daraldıkça şiddeti de artıyormuki

heralde aradakı zaman daraldıkca daha cok agrı hıssı verıyordur gecmeden dıgerı baslarsa fılan. bencelerle dusunuyoruz yasamadıgımız ıcın :49:

Ya arkadaşlar benim rahimde ağrılarım var 2,3 gündür. Buna kasılma diyorlar sanırım,2 gündür filanda makatta sanki soğuk bi yere oturmuş üşütmüşüm gibi ağrım var.
Benimde ilk bebeğim bende merak ediyorum. Yürürken zorlanıyorum rahmime yakın bacak kısmımda çok ağrıyor.

ben de onu merak edıyorum canım. bır de dk fılan tutabılırmıyız kı o heyecanla :D Kayınvalıdem once saat bası gelıyor sonra yavas yavas aradakı zaman azalıyor dıyor.
benim kayınvaldem de tatlı tatlı sancılanmaya başlıycan diyip duruyo ama kimse ilk baştaki süreyi sölemiyo bende merak ediyorum sonuçta ilk ve tecrübesiziz

Arkadaşlar bu kişiden kişiye çok farklılık gösterebiliyor. Kimi insanda direk su geliyor,sonra sonra sancılar başlıyor,kimisinde (bende olduğu gibi) düzensiz bi şekilde ve uzun aralıklarla çok minik minik sancılarla başlıyor.. Yani bekleyip göreceğiz:) Benim 2. doğumum olmasına rağmen yinede nasıl olacak,ne şekilde başlayacak,ilki gibi olur mu,daha mı farklı olur gibi sorular sürekli kafamda turluyor:) Olsun ama,buda ayrı bir heyecan katıyor olaya:9:

Benım kayınvalıdem de aynı seyı dıyor. kucuk kucuk sancılar gelıcek sonra dogum yaklasınca agır sancılar var korkma dıyor. Gorumcemle konustuk dun o da aynı seylerı dıyor. agır sancıyı dogum olurken cekıceksın sakın korkma dıyor. artık gelsın kızım korkum fılan kalmadı :49:

valla bende ağrıları göze aldım artık haftaya cumartesi 40.haftam doluyor ama çok ağırlaştım odadan odaya giderken nefes nefese kalıyorum wcde zor siliyorum vajinamı falan zaten topallayarak yürüyorum kalça ağrımdan falan gece yatamıyorum bakın bu saatte ayaktayım oturup sabaha kadar dizi izliyorum sabah artık sızıyorum da uyuyabiliyorum

ben ishal oldum o karın ağrısyla uyandım..daha öncedende duymuştum doğuma yakın ishal olunabilirmiş,bağırsaklar temizlensin diye....
sonra ilk sancım geldi 20 dk arayla 15 dk arayla,10 8,7,derken 5 dk ya indi..son 1 saati hatırlamıyorum çünkü çoğu sancıyla geçti..:52:

ben de çok merak ediyorum nasıl belirtiler olacak diye.sürekli kendimi dinliyorum.artık sona yaklaştık gerçi ama çok ağırlaştım ben de.....

Benim de ikinci doğumum fakat ilki suni sancıyla oldu Ama şimdi evde bekliyorum Nasıl başlar inanın kestiremiyorum... Ara ara sancı ağrı oluyor fakat sonra geçiyor 1 gün kaldı suni sancıya ve Yine o koşturarak hastaneye yetişme hayalimiz suya düştü.. Güle oynaya da gitmek eğlenceli olmuyor Adrenalin olsa bu sefer ama Tık yok... Adet ağrıları oluyor arkadaşlar kimininki kasık ağrısıyla kiminin ki bel ağrısıyla başlıyormuş :39:

Sanırım Korkuyorummm :66::66::66: öyle ya da böyle gelecek hiç düşünmek istemiyorum ama öncesinde ki belirtileri de bilmek gerek 4 dk bir gelince sanırım rahim açılmaya başlıyormuş hoş benim de ilk bebeğim ama anlatılanlar böyle sancılar başlayınca 1 saatten yarım saate öyle öyle düşüyormuş sanırım..İnş. anlarız ve çok sancılı olmaz..Rabbim Yardımcımız olsun inş.

2. doğumumuda yaptım.Bu sefer direk 8 dk.aralıklarla başlayan ve 40-50 sn.süren sancılarla başladık olaya:) 3 saate yakın bu şekilde devam etti,sonra 5 dk.ya düştü aralıklar,sonra 3. Hastaneye gittiğimizde aynı zaman aralıklarıyla fakat dayanılamayacak şiddette devam etti..Ancak en sonunda bebeğin kalp atışları çok zayıfladığı ve benim açılmam hala çok az olduğu için sezeryanla sonuçlandı...

Back
X