Doğum öncesi analık izni

Kızlar hiç izin almazsak dogum öncesi dogum sonrası calışıyo gözükürsek ne olur bilgisi olan var mi

çalışıyo görünmekten kastınız primlerinizin ödenmesi midir?
sizin raporlarınız sisteme otomatik olarak işlenir ve işyeri ilgili birimi bu raporları onaylar ve ücretiniz çıkar, bunun dışında iş yeriniz sizin primlerinizi eksik gün göstermeden ödemeye devam edebilir eğer iş yeri ile anlaşırsanız bunda yasal olarak bir sıkıntı yoktur, raporların onaylanması şart, prim gününüz çalışıyormuş gibi yatırılabilir.

ücretsiz izinden bahsetmiyorum doğumda çıkılacak olan doğum iznini diyorum. Sanırım 32 haftalık hamileyken başvurulması gerekiyormuş onu diyorum. Sadece doktorum rapor etse yeterli oluyor mu? Ekstra çalıştığım yerin muhasebecisinin de yapması gereken bişey var mı?

doktorunuzdan aldiginiz raporu isyerinize vereceksiniz , muhasebeci bisey yapmayacak

Daha 31+4ten neden 38. Haftada sezeryan olacagi kesin ki?
Ha olur 34 olur
Olur daha bekleyebilecek olursun 40 yakin olur.
Boyle her seferinde hesap mi yapacaksiniz?

iş yerine bildirmeniz gerekiyor muhasebeciniz onaylayacak, her gün yaptığımız şey, onlar sistemden görürlerse kağıt ortamında raporu görmelerine gerek kalmaz ama sisteme bazen geç düşebiliyor, ayrıca süresinde işlenip onaylanmazsa iş yeriniz ceza alır.
onaylamadan kastım şu; raporlar vizite giriş sisteminde işlenilip onaylanıyor, teknik bir işlem. onaylamayı muhasebecinizin evet hayır gibi bir onayı düşünmeyin. sistem onayı.
iyi günler

toplam 16 hafta iznin var. ne zaman izne çıktıysan 16 hafta sonrasında işe başlayacaksın. Rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. :)

muhasebeciniz onaylama işlemini aylık yaparsa rapor paranı aylık alırsın. yapmazsa raporun bittikten sonra toptan alırsın. ziraat bankasından alınıyor. orada hesap açarsan para hesabına geçer sen de bankaya gitmeden cepten veya atmden takip edebilirsin şubeye gitmene gerek kalmaz. çünkü bebek varken vakit kıymetli. daha doğmadan hesap işlemlerini hallet benden sana küçük bir tavsiye

ödemeler ptt ye geçti artık ptt den alınııyor

ödemeler ptt ye geçti artık ptt den alınııyor

hadi ya
ben geçen sene doğum yaptım önce ptt ye gittim 2 senedir biz vermiyoruz dediler
şimdi yine PTT ye geçirmişler demekki
sürekli birşeyler değişiyor :)

Raporu verdiğin tarihten itibaren say, 16 hafta sonra iznin bitiyor.
Selam kızlar; 32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Raporda doğuma 3 hafta kala olan izne ayrılış tarihim apaçık yazıyor. Şu tarihte izne ayrılacaktır
Bu durumda 37 de tekrar almama gerek var mı rapor ?

Hayır tekrar rapor almana gerek yok. İzne ayrılacağın tarih belli zaten. Sgk dan bilgi maili de gidiyor şirketlere.

Hayır tekrar rapor almana gerek yok. İzne ayrılacağın tarih belli zaten. Sgk dan bilgi maili de gidiyor şirketlere.
15 kişiye sorduysam 3 ü gerek yok dedi
İçim hiç rahat etmiyor . Tekrar almam gerektiğimin de ufacık mantığını da bulamıyorum . Bir de şöyle durum var, 32 nci haftada gittiğinde 32+4 te de 2 de de gitsem SGK 32 gösteriyormuş otomatik . E ben şimdi 37+6 gittiğimde yine mi 37 artı sıfır gösterip geriye atacak, öyle olursa izne ayrılış tarihim yine uzar,

Sen aldığın rapora göre 37.haftanda izne çık 16 hafta sonra da iş başı yap bu kadar basit.

Sen aldığın rapora göre 37.haftanda izne çık 16 hafta sonra da iş başı yap bu kadar basit.
Sağol peki sence tekrar 37 de çalışamaz Alman lazım demelerinin sebebi ne olabilir , ufacık bir sebep üretmeye çalışıyorum ama olmuyor . Raporumda zaten bana izne çıkacağı tarih .../.../... yazıyor dememe rağmen

Bana da çok anlamsız geldi. İzne çıkacağın tarihten itibaren sigortan da kesilecek otomatikman işe gitsen de sistemde izinde görüneceksin. Ayrıca bir izin/rapor vs almana da gerek yok.

Bana da çok anlamsız geldi. İzne çıkacağın tarihten itibaren sigortan da kesilecek otomatikman işe gitsen de sistemde izinde görüneceksin. Ayrıca bir izin/rapor vs almana da gerek yok.
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…