• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum öncesi analık izni

BENSU

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
133
22
118
İstanbul
Slm bayanlar doğum öncesi analık izni 32. Haftada alınıyor ben 31 artı 4 te hastaneye gitmişken aldım verdim işyerime sorum şu Sezeryana olacağım için 38 den sonraki kalan haftalar doğum sonrasına aktarılıyor acaba doğum hastane raporuna kaç günlük doğumagittiğin yazılıyordu benimkinde bi sıkıntı çıkmasın diye soryrum umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler

Raporu verdiğin tarihten itibaren say, 16 hafta sonra iznin bitiyor.

32. haftada izne ayrıldığına göre doğum sonrasına aktarılacak haftan yok canım.

Ama 37. Haftaya kadar bi engelin yoksa çalışabilirsin. 5 haftayı doğumdan sonra kullanırsın

Dogum izni 8hafta dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi seklinde verilir. Dogum oncesi 8 haftanin 3 haftasini mecburi kullaniriz. Kalan 5 haftayi aktarabilirdiniz. Ancak siz zaten dogum oncesi izin raporunu almissiniz. Dogum sonrasina 8 haftaniz var .

Şimdi artık Ssk direk görüyor eskiden belgeler vs toplanıyordu, şimdi raporu dr otomatik bilgisayardan Ssk ya gönderiyor, Doğum yaptığınız zamanda Ssk ya hastane sekreteri yolluyor, sizin hiç hesap filan yapmanıza gerek kalmıyor, siz şimdi 32 hafta gibi rapor aldığınıza göre 16 hafta toplam izniniz olacak, ne zaman Doğum yaptığınız önemli değil öncesi ve sonrası farketmez artık , 16 hafta sonra ücretsiz izin vs almazsanız işe başlamanız gerek

32 haftada rapor alıp ya 37ye kadar çalışıcam dersiniz ya da 8 haftalık doğum öncesi izne ayrılırsınız

37ye kadar çalışırsanız fazladan çalıştığınız 5 hafta doğum sonrasu 8 haftaya eklenir ve doğumdan itibaren 13 hafta kullanırsınız

Yok eğer 32de ayrılıp evde doğumu beklerseniz doğum sonrasına aktaracak gününüz olmaz,ha nedir 32 de ayrıldınız ve 34te doğurdunuz diyelim, doğum önü 8 hafta değil sadece 2 hafta kullanmış olduğunuz için yani erken doğurduğunuz için, kullanmadığınız doğum öncesi 6 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 14 hafta izin kullanırsınız

32den 37ye kadar çalışıcam diyen çoğu kadın o arada heyet raporu alıyo, yani fiilen çalışmıyo ama aktardım farzediyo öyle bi dünya yok onu da belirteyim

Konu sahibi sanırım sen doğum öncesi 8 haftanı kullanmak üzere rapor aldın yani 37ye kadar çalışmayacaksın, 38.haftada sezeryan olacağın icin doğum öncesi 8 haftalik izninin 6 haftasını kullanmış olacaksın, kullanamadığın 2 hafta erken doğum olarak hesaplanıp doğum sonrası 8 haftaya eklenecek, yani doğumdan itibaren 10 hafta analık izni kullanacaksın

Teşekkürler kızlar yok ben çalışır raporu aldım ama 3.4gün erken aldım acaba sıkıntı olurmu diye sordum

Slm bayanlar doğum öncesi analık izni 32. Haftada alınıyor ben 31 artı 4 te hastaneye gitmişken aldım verdim işyerime sorum şu Sezeryana olacağım için 38 den sonraki kalan haftalar doğum sonrasına aktarılıyor acaba doğum hastane raporuna kaç günlük doğumagittiğin yazılıyordu benimkinde bi sıkıntı çıkmasın diye soryrum umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler
31+4 ten ıtıbaren 16 hafta ıznınız var.....

Teşekkürler kızlar yok ben çalışır raporu aldım ama 3.4gün erken aldım acaba sıkıntı olurmu diye sordum

Fiili çalışma süren kadar aktarılır işte, 37 hafta raporunu aldığında fiilen kaç gün çalıştın ona bakılır

doğum yaptığınız tarihle alakası yok isterseniz ertesi gün doğurun. izin aldığınız tarihten itibaren 16 haftadır izniniz

Kızlar hiç izin almazsak dogum öncesi dogum sonrası calışıyo gözükürsek ne olur bilgisi olan var mi

Doğum izni için çalıştığım iş yerinin muhasebesi evrak verecek mi yoksa direk kendi doktorumun hazırlayacağı evrak ile izni alabiliyor muyum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler

Doğum izni için çalıştığım iş yerinin muhasebesi evrak verecek mi yoksa direk kendi doktorumun hazırlayacağı evrak ile izni alabiliyor muyum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
izin derken raporu kastetmiyorsunuz dimi
doğum sonrası ücretsiz izin mi kullanacaksınız?
6 ay ücretsiz izin hakkınız var, bir dilekçe ile işyerinize bildirim yapacaksınız sonrasında ücretsiz doğum iznine ayrılacaksınız.

Kızlar hiç izin almazsak dogum öncesi dogum sonrası calışıyo gözükürsek ne olur bilgisi olan var mi

Ne demek istiyorsunuz anlamadım.
Çalışıyor görüneyim ama çalışmayım, hem iznim yanmasın, hem maaş alayım mı?

Konu sahibi
Toplam izin 6 hafta, yani 112 gün. Ne zaman ayrılırsan ayrıl, ne zaman doğurursan doğur.

Back