• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi doğum lekesi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Yurdi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
29
0
36
Balıkesir
merhaba arkadaşlar ;
iki buçuk aylık dünyalar güzeli bir kızım var ama göz kapağını alnının bir kısmını ve yanagını kaplayan oldukça büyük bir doğum lekemiz var. lekede kabarıklık yok sadece kırmızılık söz konusu hatta gerginleştiğinde geçiyor uyurken silikleşiyor.. fiziksel sorunun yanı sıra çocuk doktorumuz yüzdeki damar genişlemesinin aynısının beyinde de olabileceğini ve bu bebeklerin havaleye yatkın olduğunu ayrıca göz kapagındaki genişlemenin de göze zarar verebileceğini söyledi. bebek 6 aylık olduğunda cocuk nörologunun ve göz doktorunun görmesi gerekiyormuş kızımı.. bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı acaba ? ve bildiğiniz ii bir cocuk nöroloğu ve göz doktoru varsa ve yazarsanız sevinirim kütahyada yaşıyorum bursa ankara gibi yakın iiler olursa daha ii olur ama çok ii bir doktorsa istanbul da olabilir.. teşekkürler..

Canım endişelenme.benim de 53 günlük bir kızım var.gözkapağında kırmızı leke vardı doğduğunda.doktorumuz geçeceini söyledi ve gerçekten gitgide azaldı.aynı senin dediğin gibi gerginleşince ve uyurken silikleşiyor.bence geçicektir çok büyük problem olduğunu zannetmiyorum.

hiç telaş yapma bu lekeler kırmızıysa geçiyor benim oğlumunda göz kapagında ve yanagında vardı geçti ama belinde ki leke kırmızı değil mor du yani nasıl desen koyu bir renkti sanırım geçmeyecek geçmesin çokta güzel duruyor orda sırtınıda kim görcekki telaşlanma sende :54:

Hiç canını sıkma derim ben şimdiye kadar o şekilde leke olan kaç bebek gördüysem hepsi sonradan geçti,biliyorum yine üzüleceksin ama inan boş yere.

merhaba arkadaşlar ;
iki buçuk aylık dünyalar güzeli bir kızım var ama göz kapağını alnının bir kısmını ve yanagını kaplayan oldukça büyük bir doğum lekemiz var. lekede kabarıklık yok sadece kırmızılık söz konusu hatta gerginleştiğinde geçiyor uyurken silikleşiyor.. fiziksel sorunun yanı sıra çocuk doktorumuz yüzdeki damar genişlemesinin aynısının beyinde de olabileceğini ve bu bebeklerin havaleye yatkın olduğunu ayrıca göz kapagındaki genişlemenin de göze zarar verebileceğini söyledi. bebek 6 aylık olduğunda cocuk nörologunun ve göz doktorunun görmesi gerekiyormuş kızımı.. bu tarz bir sorunla karşılaşan var mı acaba ? ve bildiğiniz ii bir cocuk nöroloğu ve göz doktoru varsa ve yazarsanız sevinirim kütahyada yaşıyorum bursa ankara gibi yakın iiler olursa daha ii olur ama çok ii bir doktorsa istanbul da olabilir.. teşekkürler..

benim de iki buçuk yaşında bi kızım var ve aynı lekeler bizde de var. göz kapağında ve alnında. ilk başlarda ben de çok takmıştım fakat drye sorduğumda iki yaşına kadar geçeceğini söylemişti. sanırım beyaz tenli olduğundan hala tam olarak geçmedi ama hafifledi. asıl diyeceğim lekelerden ötürü herhangi bi sıkıntı yaşamadık. görmesinde de problem yok. ve çok sık hastalanan ve ateşlenen bi çocuk. en ufak bi rahatsızlığında bile hiçbirşekilde düşüremediğimiz inatçı bi ateşi oluyor ama elhmd. havale durumu olmadı hiç. sen de bu konuda çok fazla endişlenme kendine çok dert etme bence.

merhaba arkadaşlar ;

mrb ark benimde 15 aylık dünya güzeli bi kızım var allah bağışlasın aynı dert bizdede var sağ göz kapağında üzerinde ve alnının ortasında doğduğunda hiç takmamıştım geçer die sonra diğer kırmızılıklar geçti ve bunlar kaldı çok üzüldüm ağladım ilerde sorun yaşarsa die ama zamanla alıştım çok şükür sağlığı yerinde ve oda nazar boncuğu die düşündüm bi zararı olacağını düşünmüyorum zamanla silikleşiyor ağladığında kendini sıktığında belirginleşiyor 2 yaşına kadar geçer die bende duymuştum ama tavsiyem nacizane sakın üzülme bi akrabam ben taktıgım dönemlerde ne güzel işte diğer insanlardan bi farkı olur ayrıcalıklı demişti sende öyle düşün ve kendini hiç üzme sağlıkları yerinde olsun haaa bu arada bendede varmış aynı leke şuan belli belirsiz duruyo ama küçüklüğümde nede ergenliğimde hiç bi zaman bi rahatsızlığını yaşamadım

...

hepinize teşşekkür ederim arkadaşlar uzun süredir giremiyordum yeni okudum cevaplarınızı içim biraz rahatladı artık alılştım da zaten geçmezse de lazer tedavi uygulanabiliyormuş zamana bıraktım. başka dertler hastalıklar vermesin Rabbim inşllah çocuklarımıza..

Back