Doğum korkusunun nasıl önüne geçilebilir ACİL bilgi

GizemSznol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
9
0
86
34
Düzce
Slm arkadaşlar

Şuan 7 aylık hamileyim..doğum zamanı yaklaştıkça korkularım artıyor..Sezeryanmı normal doğummu olacağı tabi henüz belli değil ama beni Sezeryan korkusu sarmış durumda çünkü duymuş yada yaşamış olanlarınız vardır..Doğumdan önce bebeğin suyunun azalması gibi durumlardan dolayı bu aralar sezeryan olan çok kişi tanıyorum...Allah korusun tabi normal doğum en iyisi ama yinede korkularım var..ve bilginize desteğinize ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim :):):)

Bende senin gibiydim. Hiç istemiyordum sezeryan olmayı. Normal başlayan doğumum sezeryanla sona erdi.Çünkü bebeğim kakasını yaptı. Ama şimdi nasılım biliyor musun? Çok çok mutluyum çünkü bebeğim ve ben kurtulduk. O günleri unuttum gitti. Sancı çekerken sevindim bile sezeryan olacağı için,normal doğumu çok istememe rağmen. Hepsinin artıları eksileri var. Hiçbir doktor boş yere sezeryan yapmaz. Önemli olan doktoruna güveniyor olman.
Başımdan iyi şeyler geçmedi ama iyiki bu şekilde oldu diyorum. Normal doğumu bekleseydik belki bebeğimi kaybedebilirdim.

Sezeryandan korkma. Korkulacak birşey değil emin ol.

Ablam sezryan oldu. Yanındaydım sıkıntı yasamadık..zorunlu sezeryan oldu ama bebegımızın kalp atısları cok yuksekdı.. Cıkmaması gereken duzeydeydı sancı esnasında. Daha fazla dayanamaz bebek dendi ve alındı sezeryana

al benden de o kadar doğum yaklaştıkça ya sezeryan olursa die ödm kopuo normal gbi görünüyo şimdilik ama sancm olmaz da sezeryana alırlar die korkuyorum sonuçta bıçak yarası oluyo dikişler falan sürekli sıkıntı allah yardmcmz olsn

Nedendir bilmiyorum ama Türkiyedeki cogu kadin sezaryan olmak istiyor bence herseyin dogali guzeldir hem cocuk icin hemde anne adaylari icin hata gecenlerde tv izledim en cok sezaryan yapan turk doktorlariymis isin kolayinami kaciyorlar diye dusunmuyor deyil benim bi akrabam yurt disinda dogum yapti en son cozum olarak sezaryan dediler kadinin ne çektiğini kendi gozumle gordum yinede normal dogum yapti burdaki doktorlar ise bebek kakasini yemis diyip sezaryana aliyorlar sezaryan yapipta bi cikarlari oluyormu onuda anlamış deyilim dogrusu

Son düzenleme:
Merhaba,
Çocuğunuzu kucağınıza alınca, kokusunu içinize çekince ne ağrı kalır ne sızı. Sonuca odaklanabilirseniz çok daha iyi hissedersiniz. Birde bu ağrı sızı olayı kişiden kişiye değişir kimi doğurur 1 saat sonra ayaklanır kimi 3 gün yatar bu sebeple duyduklarınızı çok kaale almamaya çalışın. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Doğum tercihi kesinlikle anneye bırakılmalıdır bence. Ben asla normal doğum yapamam mesela. Bu ikinci gebeliğim. Kendini normal doğumu kaldıracak kapasitede görmüyorum, Yapana da helal olsun diyorum, özeniyorum. Sezaryenin korkulacak hiçbirşeyi yok. Bebeğimi doğurduğumun akşamı ayaklandım ben. Sezaryen olacaklara tavsiyem genel anestezi tercih etmeyin, mümkünse spinal sezaryen tercih edin. Belden aşağınızı uyuşturtun yani. Hem bebeğinizin her anına şahit oluyorsunuz hem de çok daha konforlu.

evet bıçak yarası insanı ürkütüyor..birde ben eğer olursa ilk kez anestezi almış olucam.bayılıcak olmak insanı ürkütüyor nedense...Allah yardımcımız olsun gerçekte...

valla kızlar ben sizden o kadar çok tecrübeliyim ki bu zaman kadar 3 kez aneztezi aldım bi açık ameliyatım var dış gebelik yüzünden laparoskopi ve histerskopi oldum allahım nasip ederse doğumun sezaryen ile olacak yaşanılanları bildiğim içi aslında bi yönden çok rahatım neler olacağını biliyorum ve en önemlisi bebeğime kavuşacağım acı falan umrumda değil

Benum de iki sezeryanim var ilkinde hic bir sorum yoktu normak dogum icin ama korkumdan dolayi sezeryaan istedim o aksamo ayaklandim
Ikinci ger sartta zorunluydi bebegimin kalp atisi cok yuksekti.
Iki dogumumda slklntisizdi

Aminnn çok tşkkür ederim...Dediğiniz çok doğru onun kokusu kendisi yeter tabi ağrı sızı kalmaz...Ama doğum anındaki korku içimi ürpertiyor işte....ne yapalım artık illaki yaşayacağız herşeyi :)

Cnm , bebek ile senin sagligin el verdigi surece kesinlikle normal dogum dusun. Ben mart ayinda 41. Haftamda normal dogum ( epidural degil ama) tamamiyle dogal olarak 4 kilo 53 cm bir bebegim oldu normal dogumda yasadigim guzel duygulari dogumdan sonra herkese anlatmak istedim cunku hayatta basina gelebilecek en guzel sey bence cok sancim oldu sabah 6 da hastaneye gittim 9 da sancim siddetlenmeye basladi ama hep esim yanimdaydi sanciyi birlikte cektik ve doguma birlikte girdik 12 de bebegimi kucagima aldim hayatimda yasadigim en mukemmel anlardi benim icin.bebegimin dogusu, onu ilk gormem,kucagima alisim, esimin destegi yanimda olmasi anlatilmaz yasanir diyebilirim. O anlari tekrar.yasamayi cok isterim.bu arada kimseyi dinleme onun dogumu bole kotu olmus falan diye kendini cok yipratirsin sen kendinle ol ben hep kendimi olumlu yonde normal doguma hazirladim evt sanci cekicem ama gecicek bebegimi kucagima alinca unutucam herseyi diye diye doguma gittim. Benim icin cok guzel ve ozel anlardi. Rabbim ins. Sanada bu guzel anlari yasamayi nasip eder.

Son düzenleme:
ben hep sezeryandan korktum ama sezeryanla doğurmak zorunda kaldım..bence kimseyi dinleme kiminin normal doğumu çok zor geçiyor kiminin sezeryanı..tamamen bünyeyle alakalı..benim doğumum çok rahattı..sen de sağlıklı ve senin için hayırlı olan şekilde kucağına alırsın bebeğiini inşallah..

Sadece dua et tatlım bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almaya

Ben de normal dogum dusunuyorum. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…