doğum korkusu

28+2 hafta hamileyim beni fena halde dogum korkusu sardı geceleri uyuyamıyorm düsünmekten artık

Aaah ah aynen cnm aynen. Yakn bi arkadasım dogum yapti yaklask 1 hafta once. 8 aylık dogdu bebegi erkenciydi. Canm cok az acıdı dedi. Normal dogumu tavsiye etti bana.. insallah bi aksilik olmassa oyle dusunuyorum..Rabbim yardimcimiz olsun...

öncelikle Allah yardımcınız olsun, yüreğinizi ferahlatsın ve sağlıkla sizi yavrunuza kavuştursun... belki biraz moraliniz bozulacak ama kendimden yola çıkarak bir şeyler yazacağım. moralinizi bozarsam eğer şimdiden özür dilerim... ben her zaman kontrollü biri olmuşumdur... evliliğimiz yaklaşık 3 buçuk yıllık olunca karar verdik bebeğe ama yooooook dedim önce kadın doğuma gideceğim güya araştırdım tavsiye edilen bir hekime gittim muayane oldum ama kan tahlili falan yapmadı, gerek yok dedi yok dedim bi guatr tiroid yapalım başından savdı savuşturdu.. neyse benim 20lik dişler problemli 3 tanesini aldırmıştım dedim dur şu sonuncuyu da alayım belki gebeyken ağrır sıkıntı omasın yaşadığım yerde aldırma şansım yoktu gittim başka yerde aldırdım ve çok riskliydi dişin pozisyonundan ötürü doktor istersen ağrıyınca alalım dedi ben dedim bebek düşünüyorum geblikte sorun olmasın kararlıyım aldırdım ayrıca yine diş hekimine gidip dolgu vs yaptırdım hatta göz ve kulak burun boğaz doktorlarına falan da gittim gebe kalmadan baaak paranoyaya gel... neyse nasip oldu hamile kaldım bu sefer ben de düşündüm nasıl doğuracam efendim ham,leyken nasıl epilasyon yapacam?? ama noldu Rabbim bana 20-25 gün kadar gebe kalmayı nasip etti......... bebeğin kalp atımı durdu. aslında 9 haftalık olması gerekirken 6 haftalıkta ben kürtaj oldumm... haa tabi bu süreçte ben kaç tane hekime alttan muayaen oldum gerek kadın, gerek erkek ve kanamam varken bunu şu açıdan yazıyorum hani o kadar düşündüm o bölgenin ep,ilasyonunu doğumda nasıl olur falan diye o aşamalara gelemeden kaç kere o halde doktora göründüm......

sözün özü yüreğinizi ferah tutun şimdiden gereksiz kaygılara boğulmayın, hamileliğin tadını çıkarmaya bakın... doğumu doğum yaklaşınca düşünün inşaallah Allah doğum vakti size cesaret, güç, kuvvet verecektir... aslında hep rahat, sakin olmamız lazım... bunu ben de başarırım inşaallah:) sağlıklı günler..

arkadaşlar haklısınız korkuluyor.ben hemşirelik öğrencisiyken üniversitede biçok doğum izlemiştim ve bende ilk etaplarda çok korkuyordum.doğuma yakın zamanlarda insan bebeğine bir an önce kavuşmak istiyor ve korktuğu doğumu bile sabırsızlıkla bekliyor.

ilk doğumum çok zor geçti.ebe dediki bi daha buralara uğramazsın herhalde.yoo dedim iki sene sonra burdayım.bebeğim doğduğu anda bende onla beraber bir kez daha doğmuş gördüğüm an bütün acımı unutmuştum çünkü.ikinci doğumum daha kolaydı Allaha şükür. ikinci1 yaşına girecek.şimdideden üçüncüyü bile düşünüyorum.

yani ben şöyle diyeyim zevk veren bir acı desek yanlış olmaz doğum için evet insan bütün hücrelerine kadar acıyı hissediyor aama bebeği gördüğünüz o an yok mu değdi diyorsunda başka bir şey hatırlamıyorsun bile...

kolay doğumlar dilerim..........

Tabi en sağlıklısı normal doğummuş o an çektiğin acıyı 2 gün sonra unutup gidiyorsun ama sezeryanda öyle değilmiş

hastaneye ziyaret amaçlı gitmiştim kadınn biri normal dogum yapıyormus o kaadar bagırıyordu ki o an korku iliklerime kadar işledi dşünmeden edemiyorm

Allah yardımcın olsun...
Ben de çok korkuyordum evliliğimin ilk başlarında. Ama şimdi korkmuyorum. Belki içime düştüğünde korkarım bilemem =)

bende ilk evlendigimde korkmuyordum esimden daha çok istedim bebeğimin olmasını ama simdi normal dogumu öyle anlatıyolarki korku filminden fırlamış gibi doktor da bir sorun olmadıktan sonra normal doğum diyo doktor için senin ne düsündüğün önemli değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…