Tekrar hastaneye gittiğime pişman oldum MR sonucuma sevinmem 1 hafta sürdü sadece
Jinekolog o gün onkolog jinekoloğu arayip değerlerimi söyledi onkolog çok umursamadı telefonda ve içtiği ilaç yapmistir değerlerle oynamistir demiş. Böyle olunca jinekolog da rahatlayabilirsin bir şey yok ama diğer ay tekrar tahlillerine bakalim eğer artarsa değerlerin ilacı değiştirelim dedi. Kist kesinlikle çikolata kisti ama bekar olduğun için ameliyat önermiyorum kimse de ameliyat yapmayacak sana dedi. Bir an önce evlenmeye bak diyor ilk gittiğim hastanedeki onkolog da aynısını demişti evlenip çocuk sahibi olduktan sonra kisti hemen alabiliriz diyorlar yani.
Ama Ca 125 yüksekliği MR sonucum temiz çıktığı için çok önemsemiyorlar fakat Ca 19 diğer kanserlerde yükselebildiği için o bir yine şüpheli geliyor
Ama ben her ay tahlil vermekten her ay bu korkuyu yaşamaktan da sıkıldım. İnsanın bir şeyi yoksa bile şu korku üzüntü yüzünden hasta olur
Genelde kist tedavilerinde 5-6 ay bu doğum kontrol hapı kullaniliyormus bir süre en azından bu ilacı kullanip daha sonra hastaneye gitmek istiyorum çünkü gerçekten çok sıkıldım ve çok üzülüyorum inşallah Ca değerlerim normale döner
Burada birisi Ca 19 değerinin 168 olduğunu ama tanidiği bir patoloji uzmanının bu değerlerin sağlıklı insanlarda bile yüksek çıkabileceğini söylemişti. Kendime bunları söyleyip biraz rahatlatmaya çalişacağim…
Ve 2 aydır tahliller MR yani elimden geleni yapmaya çaliştim biraz akisina birakmak 4-5 ay sonra kontrole gitmek istiyorum bu süreçte başka bir şikayetim olursa tabi beklemeyip hemen giderim