doğum korkusu

ilkbaharkadini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
3
1
1
24
kızlar doğumhanede çalışan stajyer öğrenci ebeyim gebeleri gördükçe evlenesim kaçıyor sancı çekmeyi kendimde hayal ediyorum onlar en azından bağıran ebeler karşısında zor da olsa seslerini veya acılarını bastırabiliyorlar ama ben bunu yapamam gibime geliyor ve araştırdığımda bu ağrı nasıl bir his bunun cevabını bulamıyorum nolur biri gerçekten bu sancıyı herhangi bir acıyla bağdaştırsın ki nasıl bir şey olduğunu en azından az çok bileyim

Hayatinda hic o kadar aci cekmediysen nasil bagdastirabilceksin Allah sabrini veriyor emin ol. Her sey saatler icinde yasaniyor ve bitiyor sonrasina bir daha oyle aci cekmiyosun. Bende korkuyordum, korkunun ecele faydasi olmuyor malesef

Aşağıya doğru aşırı bı baskı kramp gibi çok yoğun bı ağrı üşütmenin reglinin üzerinde birşey, tüm vücudundan o ağrıyla birlikte geçen bı titreme kasılma kontrol edemediği bı ıkınma isteği ki anca ikinir gibi olunca bı tık nefes alabiliyorsun, acayipte bı tuvaletin varmış gibi... Ağrıdna nefes almaiyorsun.. peki arkadaşım şimdi sana şunu sormak istiyorum o sancılı kısmı görüyorsun da bebiş doğdugu anı görmüyor musun ne ağrı ne acı hicbirsey kalmıyor bı huzur dinginlik çöküyor, o muazzam hissi hiç gozlemlemedin mı, doğum dediğin anlık bı olay, ömründe kısa bı anda belki iki kısa anda yasayacagin bir ağrıya odaklanıp kendini yıpratma gerisi anlatilamayacak kadar huzurlu

Sezaryen doğum benimki ama 26. Hafta da erken doğum tehlikesi sebebiyle hep sancilarla geçti. Çok aşırı soğuk alirsinda gazın sıkışır cikaramazsin bu öyle bir gaz sancisidir ki bıçak gibi belli dakikalar ve saniyelerle tekrar ve tekrar belden, karından girer. Ama öyle bir unutuyorsun ki 2. Ye hamile kalıyorsun :)))

görüyorum tabikide o an tarif edilemez zaten ama sonuçta o bebek doğana kadar canından can gidiyor lazer yaptırırken bile çığlık atıyorum doğum anını düşününce de insanda ister istemez bir korku oluşuyor düşünmeden edemiyorum maalesef..

Korkmaaa gerçekten anlık bı durum son dakikaya kadar cekilmez de değil son dakikada biraz zorluyor ama çıkınca gerisi hikaye tabii sezaryen de olabilirsin ben ondan korkarım mesela denemedim, bana normal doğum daha güzel geliyor inşallah bu seferde normal doğum yapmak istiyorum, hep aynı fikirdeydim, o kadar kötü olsa insanlar tekrar tekrar yapmaz tabiatimiza uygun yapabiliriz, yani korkma bunun icinde geleceğini olumsuz şekillendirme, acısına değil güzelliğine odaklan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…