Doğum korkusu

Doğumdan önce bişey yiyilip içilmediğini biliyordum ama... Aydınlatır mısınız benim şaşırdım şuan?

Doğumdan önce bişey yiyilip içilmediğini biliyordum ama... Aydınlatır mısınız benim şaşırdım şuan?
Benim doktorum kısıtlama yapmadı. Hastanede kahvaltılık yedim, su da içtim, hurma da yedim. Sezaryan doğumda önerilmiyor sanırım ama kesin bir bilgim yok.

Benim doktorum kısıtlama yapmadı. Hastanede kahvaltılık yedim, su da içtim, hurma da yedim. Sezaryan doğumda önerilmiyor sanırım ama kesin bir bilgim yok.
Ay iyimiş. benim teyzemin gelini normal yaptı, hiçbişiy yiyip içirmediler. Ama normal doğumda o tür şeyler olmaz diye biliyorum. Lahman bile yapıyolar ki, doğum sırasında ıkınırken dışkı çıkmasın diye.

Benim doğumumda yapmadılar. Tuvaletim olduğunu biliyordum gitmeme de müsaade etmediler. Ikınmaya başlayınca küçük büyük tuvalet hepsi geldi Bütün şevkim kaçtı bebeğimi zor doğurdum bu yüzden. Tabi doktorlar normal karşılıyor ama hayatım da ilk kez başkasının karşısında alalade tuvaletimi yaptım
Önerim hastanede lavman yapılmıyorsa evde kendiniz yapın lavmanı doğum yapacak hanımlar..

Aslında artık birçok dr yemek yemeği kısıtlamıyor. Kadının kuvvetinin yerinde olması lazım rahat doğum yapabilmesi için ki yaşadım gerçekten öyle. Hem açlıkla hem kasılmalarla başetmeye çalışmak daha da yorucu olur.
Ayrıca bana lavman da yapılmadı
Doğumda kasılmalar dışında beni zorlayan hiçbişey olmadı hep rahat etmem için yardımcı oldu doktorum ve hemşireler sağolsunlar

Valla sizde haklısınız. Mantıklı, çünkü çok efor sarfediyorsunuz. İçinizden bşr canlı çıkarmak kolay değil sonuçta. Ama işte, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

Hypnobirthing eğitimi veren uzman arayışına girmiştim. Gülten gökkuş diye birine denk geldim, onun dışında hiç kimseyi bulamadım. Fiyatı da çok fazla söyledi. Daha doğrusu imkanım yok. Bu kitabı da almıştım birkaç ay önce ama okumamıştım. Umarım sadece bu kitabın bile faydası olur

Fiyat bilgim yok ama dogumakademisi.com sitesinde konuda uzman doktorlae, ebeler ve doulalar hizmet veriyor. Kurucusu doktor hakan çoker. Belki bütçenize uygun bir eğitim bulabilirsiniz. Ama bence sadece kitap bile ilaç gibi gelecektir. Kitabı okurken doğumun doğasına hayran kaldım ben.

2.hamileliğim olmasına rağmen yine korku var. Başıma ne geleceğini biliyorum ama yine de doğum anı gelince sıkıntı basıyor beni. Bakalım inşallah 2.doğumum çok zor olmaz. İlki de 2-3 saat sancı yarım saat de doğumla geçmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…