Doğum korkusu

16.30 evden cikis ,17.30 hastaneye yatis , 18.00 dogum 😁
2 normal dogum yaptim.

Doguma yakin 2 3 sanci siddetli oluyor oluyor , digerleri dayanilmayacak gibi degil.
Maşallah maşallah
Aynen öncesi sancı çok ağır değil ama doğum yakını olan sancı biraz can yakıyor. Gerçi şimdi nasıldı onu bile hatırlamıyorum :D

Sunni sancının doğum sancısıyla alakası yok.
Onun adı sancı olmamalı, başka bir şey o.
Öyle diyeyim...
Hem fikirim. Oğlumda suni sancıyla doğum yaptım, 4cm.de epidural aldıktan sonra huzur buldum.

Kızımda 4 cm açıldığımı hissetmedim bile. Hastaneye girişim ve doğum arasında 2 saat var. Oğlumdan daha kolay geçti doğum.

Bir korkanda benim kendimi hazirlamam gerek artik ama bi turlu beynimi toparlayamiyorum🥺

Eidural olana dek sancı çekmek belli bir açıklığa ulaşmak zorundasın.sonra epidural.diyorlar

Doğrusu nedir ?
Acınin birazını bile cekeceksem napayım niye epidural olayım
Birazını çekmek ile tamamını çekmek arasında ciddi fark bence. Yani en azından benim acımdan.

Benimde ilk gebeligimdi suyum geldi bel agrilarim cok azdi ihtimal bile vermemiştim hastaneye yatis 7 de yapıldı hic sanci hissetmeden 6 cm kadar açılmam oldu daha sonra sancimda azalinca 10 gibi suni sanci verildi sancilar evet biraz zorluyor ama emin ol rabbimde sabrını veriyor. 2.30da dogumum gerçekleşti çocuğun çıktığını hic hissetmedim diyebilirim dikisleride. zaten doğumdan sonra çektiğin acidan eser kalmiyor. Hele birde bebisi kucagina aldiginda dunyalar senin oluyor 😊 fatma ana eli otunu tavsiye ederim bende ise yaradi. inşallah dogumunuz cok kolay olur 🙏🏻
Fatma Ana eli otuna Meryem Ana otu da diyorlar sanırım. Faydası ne tam olarak?

Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
Instagram'da ebeturkan diye biri var. İsterseniz ona mesaj atın. WhatsApp grubu da var ucretsiz. bayağı da yardımcı oluyor. Doğumu kolaylastiracak tavsiyeler ve tarifler veriyor. Kendisi konyadaymis. Eğer Konya'da ya da yakın sehirdeyseniz destek alabilirsiniz kendisinden

Fatma Ana eli otuna Meryem Ana otu da diyorlar sanırım. Faydası ne tam olarak?
Evet oylede diyenler var. Dogum aninda dua okuyup suya koyarsa bir yakininiz dogumun kolay olacagina acilmanin cabuk olacagina inaniliyor. Bende ise yaradi diyebilirim tabi batılda gelebilir insana bende deneyip gördüm.

Son düzenleme:
Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
Doğum hiç korkulacak bisey değil.
Bende çok korkuyordum ama sadece 4 saat kasılmalarım oldu ve 10 dakikada doğurdum.
Hep dogum anının çok sancılı olduğunu düşünürdüm. Aksine, sadece rahim ağzı acılana kadar kasılmalar oluyor. Sonrası sadece ıkınma o kadar.
Vajinal dIkislerim olmasına rağmen ilk günden itibaren çok rahat yürüdüm ve 1 hafta sonra hiç doğum yapmamış gibiydim. işte o zaman ıyiki dedim :)
Birde ben doğuma gitmeden 10-15 tane hurma yemiştim açılmayı hızlandırmaya etkisi olmuştur belki diye düşünüyorum.

Doğum hiç korkulacak bisey değil.
Bende çok korkuyordum ama sadece 4 saat kasılmalarım oldu ve 10 dakikada doğurdum.
Hep dogum anının çok sancılı olduğunu düşünürdüm. Aksine, sadece rahim ağzı acılana kadar kasılmalar oluyor. Sonrası sadece ıkınma o kadar.
Vajinal dIkislerim olmasına rağmen ilk günden itibaren çok rahat yürüdüm ve 1 hafta sonra hiç doğum yapmamış gibiydim. işte o zaman ıyiki dedim :)
Birde ben doğuma gitmeden 10-15 tane hurma yemiştim açılmayı hızlandırmaya etkisi olmuştur belki diye düşünüyorum.
Merhaba. 14 kasımda doğum yaptım. Tam da dediğiniz gibiymiş. Bi kaç saat sancı çektim 10 dakikada doğum yaptım. Boşuna korkmuşum 🤗

Hiç korkma canım sadece sancı birazcık zahmet veriyor o kadar ama annelere Rabbim yardım ediyor. Acı eşiğin öyle yükseliyor ki dayanıyorsun ve bebişini kucağına aldığın o ilk saniyelerde o çektiğin acılar sana vız gelip tırıs gidiyor...

Back