Doğum korkusu

Bi korkan da ben. Belli etmiyorum ama korkuyorum işte. Nasıl olacak be yapacağım.
 
Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
16.00 hastaneye yatış
18.00 doğunhaneye giriş
18.10 doğum
 
Suni sancı ile doğum başladı normal doğdu bebeğim 2,5 saatte
Valla hiç kurgulama o anları bilinmezlik zaten yaşayıp göreceksin
Ben yaptıysam sizde yaparsınız
Sonuçta kadınlığın doğası bu sende yaparsın
Evet kolay değil ama anlık şeyler zaman nasıl geçiyor doğum nasıl oluyor anlamıyorsun. Ben unuttum bile 6,5 ay oldu
Sana be bebeğine sağlık diliyorum
 
Hala zamanınız varsa HypnoBirthing Mongan Yöntemi - Marie F. Mongan kitabını mutlaka okuyun. Ben doğuma bu kitapla hazırlandım. Doğuma dair önyargılarınızı yıkacak hatta sizi dogumun doğasına hayran bırakacak iddia ediyorum. Hem de doğuma nefes, beden ve imajinasyon egzersizleriyle nasıl hazirlanacaginizi çok ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 30lu haftaların başı bu egzersizlere başlamak için en ideali fakat daha ileri haftalarda da olsanız doğuma bakış açınızın değişmesi bile doğumu inanilmaz etkileyecek bir faktör.
 
Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
Epidural normal oldum, hiç sancı çekmedim. Neden korkuyorsun çünkü bilmiyorsun ve şu yasına kadar ne kadar ağrılı ve korkutucu olduğuna dair hikayeler duydun. Kolay mı bebek çıkıyor içinden dedi belki de insanlar. Sen de sanıyorsun ki doğum süper zor bir şey. Değil. 4 hafta önce doğum yaptım yani anılarım çok taze. Diyeceksin ki doğumdan sonra bu muydu yani? Şehir efsanelerinin seni korkutmasina izin verme. Düşündüğünden çok daha kolay ve sen düşündüğünden çok daha cesursun.
Ayrıca doğumhane kısmı çok kısa sürüyor zaten, sen ıkınırken nasıl çıkmış bebiş anlamayacaksın.
 
Seni korkutmak istemem ama sahiden doğum zor birşey. Bugün tam 1 ay oldu doğum yapalı hala dikiş ağrılarım devam ediyor. Yapabileceğin tek şey doğumunu kolaylaştırmak için egzersizler yapmak. Epidural olabilmen için 3-4 cm açılman gerekiyor diye biliyorum.
 
Kızlar yakında doğum yapacağım. Bir aksilik olmazsa normal olucak. Ve ben çok korkuyorum. Rahatlamaya ihtiyacım var. Herkesin tecrübesi ayrıdır ama. İyi şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
Benimde ilk gebeligimdi suyum geldi bel agrilarim cok azdi ihtimal bile vermemiştim hastaneye yatis 7 de yapıldı hic sanci hissetmeden 6 cm kadar açılmam oldu daha sonra sancimda azalinca 10 gibi suni sanci verildi sancilar evet biraz zorluyor ama emin ol rabbimde sabrını veriyor. 2.30da dogumum gerçekleşti çocuğun çıktığını hic hissetmedim diyebilirim dikisleride. zaten doğumdan sonra çektiğin acidan eser kalmiyor. Hele birde bebisi kucagina aldiginda dunyalar senin oluyor fatma ana eli otunu tavsiye ederim bende ise yaradi. inşallah dogumunuz cok kolay olur
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum
 
Çok teşekkür ederim güzel yazınız için
 
Amin çok teşekkür ederim
 
Gerçekten mi
 
Eidural olana dek sancı çekmek belli bir açıklığa ulaşmak zorundasın.sonra epidural.diyorlar

Doğrusu nedir ?
Acınin birazını bile cekeceksem napayım niye epidural olayım
 
Neci o ot
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…