doğum korkusu yardım edin

ays1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
111
46
28
Arkadaşlar merhaba aranızda doğum yapmış olan varsa lütfen yardımcı olun normal doğumdan korkuyorum bide bebeğimin aşağıda olduğunu söyledi Dr um biraz erken gelebilirmis acaba öyle olursa da normal doğum mu olur?

Bebegin asagida olmasiyla dogum seklinin ilgisi yoktur cnm o anda hangi dogum sekli sana uygunsa dr un onu yapicaktir. Benim kadar normal dogumdan korkan yoktur. Bnm bebegimde uc hafta erken geldi. Notmal dogum yaptim.samimi olucam hic kolay degildi.bazilari hic bagirmadan doguruyo. Ben ortaligi yiktim. Ama o anı asla unutamam.korkunu yenmeye calis hem bebegin hem senin icin en sagliklisi normal dogum. Son anda ebe bana dr u cagiricam dedi sezeryana alincaktim.madem o kadar sanci cektim bide ameliyatmi olucam diye bi ikindim cocuk cikmis haberim yok esim dediki nefes al cocuk geldi :) dayanmaya calis..

Çok teşekkür ederim inan senden daha fazla korkuyorumdur yani herkesin canı kıymetli ama ben inanılmaz ortalığı yikabilecek bir insam ve buda beni çok korkutuyor kendi canım yanması bi yana ya yalnış birşey yaparsam bebeğime zarar verirsem diye çok korkuyorum

Bebegine bisey yapmazsin merak etme o anda yonlendiriyolar seni zaten sadece ebenin dediklerini uygula. Bebek tehlikeye girerse inlar mudahale edecektir.. Ben yurtdisindayim fransizcam yok ebe konustu esim bana tercume etti oyle dogurdum ben düşün artik..son anda ebe bebek 9. Ayinin basinda bebegi bu kadar zorlayamam son kkez denesin olmazsa dr u cagircam demis. Dogum zor dogum anina kadar cekilen sanci zor..ama o saatler gecip bitince insan kendi de yeni dogmus gibi oluyo

Teşekkür ederim yorumun için senin baya zor olmasına rağmen yapabilmissin inşallah Allah im benim gibi olan herkese yardımcı olur bakalim düşünmemeye çalışıyorum biraz daha oluruna bırakmak lazim bakalım nasıl olacak

Merhaba
2 tane normal doğum yapmış biri olarak hemde 8 sene arayla şimdi bu kişiden kişiye değişiyor ilk doğumda zaten neyle karşılaşacağını bilmediğin için çok stres yapmamıştım ben ama tabi kasılmalar başlayınca eşimin omuzunu yerinden çıkaracakmışım az kalsın
ikinci doğumum 15 dakika sürdü evet o anki ağrı anlatılmaz kesinlikle yaşanır hep derim tanıdıklara allah benim gibi doğurmayı nasip eylesin sizede inşallah siz sakın bir şey olurmu diye düşünmeyin rabbim öyle bir güç veriyorki o anda olup bitiyor haa bir ikinci doğumum neden daha kola yoldu bence yürüyüş kesinlikle çok faydasını gördüm ben işten son 1 hafta kala ayrıldım ve çogunlukla yürüdüm normalde vasıta kullanıyorum ama hamileyken yürüyerek gidip geldim kendimi iyi hissettim

Evet yürümeyi duydum fakat benim bebeğim aşağıda olduğundan dr um çok yürümemem gerektiğini söyledi genelde hep dinlenmem gerektiğini söyledi çünkü karnim sürekli ağrıyo ve kasiklarim da aynı şekilde bi yurim diyorum eve kendimi zor atıyorum inan bu yüzden hiç birşey yapamıyorum korkularım biraz daha artıyor haliyle

anladım sizin durum biraz farklı o şekilde yürüyüş çok iyi olmayabilir korkmayın dua edin on nasıl olması gerekiyorsa öyle olacaktır zaten ilk doğum sanırım çevreyi dinlemeyin dediğim gibi herkes de aynı şekilde olmuyor bana doktorum ağrı eşiğin çok iyi demişti bünyem ağrıya dirençliymiş inşallah benimki kadar rahat bir doğum olur her iş olacağına varır çok fazla düşünmeyin bu sizi ve bebeği daha çok yorar inanın bırakın zamanı gelince yaşayın

Teşekkür ederim inşallah dediğin gibi yolunda gider herşey hayirlisi artik bekleyip göreceğiz

Arkadaşlar tekrar merhaba ben şimdi 33 haftalık hamileyim en son kontrolümde dr mesanemde az birşey sarkma olduğunu ancak doğumdan sonra düzeleceğini belirtti fakat yinede kafama takıldı aranızda böyle birşey yaşayan var mi doğum şeklini etkiler mı

Sanmam cnm. Bende normal dogum yaptim. Cisimi tutamiyorum simdi :) gelince hemen yapcam yoksa altima kaciriyorum. Dr masaja yolladi.nasil bi masaj olucak hic bilmiyorum

Sanmam cnm. Bende normal dogum yaptim. Cisimi tutamiyorum simdi :) gelince hemen yapcam yoksa altima kaciriyorum. Dr masaja yolladi.nasil bi masaj olucak hic bilmiyorum
Düzelmedi mi yani sendede sarkma varmıydı doğum esnasinda daha da sarkma oluyormus normal doğuma da bu yüzden sormuştum da cuma kontrolüm var zaten sorucam Dr A

Bana dogumdan once oyle bisey demedi dogumdan sonraki ilk kontrolde masaj verdi baska bi sebepten oldugunu sanmiyorum ama soramadim yurtdisindayim dil bilmiyorum cnm yardimci olamadim sanirim

masajda kegel egzersizi yaptiriiliyor
onada gidin kendiniz evdede yapin
hangi ulkedesiniz TR de masaj yok galiba

Bana dogumdan once oyle bisey demedi dogumdan sonraki ilk kontrolde masaj verdi baska bi sebepten oldugunu sanmiyorum ama soramadim yurtdisindayim dil bilmiyorum cnm yardimci olamadim sanirim
Anladım canım sağol yinede ben hamilelimden beri çok sık çıkıyorum idrara bebeğimde baya aşağıda zaten ona bagkiyordum ama en son gittimde az birşey mesanemde sarkma olduğunu öğrendim işte bu da bi sebep

Normal doğum sonrası idrar yada gaz kaçırma problemi oluyor genelde. Kendi başıma da geldi...
Hatta o lohusa kafasıyla çok üzüldüm ama geçti çok şükür.
Bizler biraz sabırsızız. 9 ay boyunca inanılmaz bir şekilde yavaşça olan şeylerin doğumdan hemen sonra eski haline dönmesini istiyoruz. Vücudumuza fırsat vermemiz gerek aslında stres yapmayıp...
Ben ilk doğumum olduğu için hep böyle kalacak sanmış çok dert etmiştim ama inanın geçti.
Hele ki gaz kaçırma...Allahım ne zordu gelen misafiri var bilmem nesi var malûm anlayış gösterip yeni anneyi rahat bırakmak yok kültürümüzde sağolsun fazla iyi niyetimizden... :)
Zor günlerdi. Ama geçiyor. Kaslar çok gevşek şu an canım. Sabret iyi olacaksın ^_^
Sevgiler...

Aşağıdaysa kız bebek sanırım
Ilk gebelikte çok korkuluyor ama halbuki yaşayınca ne kadar kutsal;mükemmel bir duygu OLDUĞUNU anlıyorsunuz.ben sezeryan oldum.kendim istedim çok da memnun kaldım.bebeğini görünce hiç bir şey hissetmiyorsun.şöyle düşün!!!!dayanılmayacak bir şey olsaydı bu kadar çok çoçuk Dünya'ya getiren olurmuydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…