• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu ve Doğum sonrası

alicewonderlandd

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2022
57
67
3
32
Kızlar 30 haftalık hamileyim doğuma az kaldı fakat çok korkuyorum iğne olurken bile bayılan bir insanım bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ama en kötüsü Doğum sonrası psikolojim asıl bu konuda yardim istiyorum ben hamile kaldığım ilk günden beri oğluma aşırı bağlandım ve herkesten kıskanmaya başladım , doğumdan 6 ay sonra işe dönmem gerekiyor ve kayınvalidem bakıcak oğluma ama simdiden psikolojim bozulmaya başladı sanki sürekli düşünüyorum ya kurallarıma uymazsa ya ben yokken çocuğuma iyi bakamazsa ne yediricek ne içericek eve birini alıcakmı ben ogluma kimse dokunsun öpsün istemiyorum kimse gelsinde istemiyorum bakkala bile inecek olsalar haber verilsin istiyorum cok kıskaniyorum ya önce babanne derse ya onu daha çok severse hatta kendi anneme bile söyledim başkasını severse ben çok kıskanırım sinir olurum o kişiye diye azarladı tabi saçmalama anannesini babannesini sevmiycekmi cocuk diye ama ben kendime söz geçiremiyorum paylaşmak istemiyorum daha şimdi biri oğluma biraz ilgi gösterse sinirleniyorum benimle aynı psikolojiyi yasayan varmı sonradan geçiyor mu?

Böyle endişe etmeniz sanırım normal. Ben de iğneden bayılan biri olarak yazıyorum, zorunlu seseryan oldum , sonrasında da bir sürü iğne vuruldum ama doğum ve sonrasında adeta güç geldi bana.. doğum sonrası da ilk 40 gün ben sadece emzirdim bebegimi , hep annem ilgilendi, altını üstünü değiştirdi mamasını verdi uyuttu falan , o zaman çok üzülüyordum, seni annesi sanacak diyip ağlamıştım, annem de saçmalama, doğduğu ilk gün bile senin kucağında sakinleşip susuyordu demişti, sonra hep aynı sizin gibi ya annemi daha çok severse gibi düşünceler geldi aklıma, hepsi çok yersizmis. Siz sevginizi verince o minicik can zaten annesini bütün herkesten ayırıyor. Şimdi anneme çok ayrı sevgisi var evet, bakışlarından bile onu ne kadar sevdiği anlaşılıyor ama annesi olarak bana sevgisi de başka..şimdiden öyle şeyler düşünüp üzülmeyin, o hisseder sizi çünkü. Ayrıca istemediğiniz şeyleri kv nize söylersiniz, yedirecegi şeyleri de gerekirse hazırlar verirsiniz, sağlıcakla kavusun mutlu mesut büyütün yavrunuzu

Back