Doğum korkusu ve doğum hikayeleriniz

21centurysucks

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2020
55
27
3
Merhabalar, hamileliğimin yarısına geldim neredeyse, fakat doğumdan çok korkuyorum. Doktorumla konuşurken bunu da söyledim, doğumu kademe kademe anlattı. Ayrıca ağrılar dayanılmaz olursa epidurial uyguladıklarını söyledi. Fakat ben hala korkuyorum. Peki sizin doğum hikayeleriniz neler? Böyle annelerin hikayelerini dinlemek isterim.

Fenomen jinekologların doğum videolarını izliyorum bende bayadır. Çok tuhaf geliyor epiduralsiz bağırmadan doğum yapmaları. Benim sezaryen olucak büyük ihtimal ama şu sıralar gelceği tutarsa normal dener gibime geliyo güzel hikayeler gelir inşallah için ferahlasın

Bir nefes derler ya öyle oldu açılmam başladı hastaneye gittik yürüdüm biraz güldüm eğlendim sancılar başlayana kadar beklenen açılma olunca aldılar beni.Acı evet hissettim ama hiç zorlanmadım 2 saat içinde çıktım kızım dünyaya geldi.Doktorum zaten beni sakinleştirdi öncesinde de bana da anlatmıştı nefes çok önemli unutuyorsun ama gelmeye başladığında.Suni sancı sıkıntı oluyormuş sanırım biraz ama benim ihtiyacım kalmadı.

Benim sancım geldiginde acile gittim 4 cm açıklık varmis ama saglik problemimden dolayi sezeryan olmam gerekiyodu iyiki olmusum cok rahatti genel anestezi istedim obur turlu cok korkuyordum hic bisey anlamadan dogumdan cıktım 2 gunde ayaklandım

Kızım 8 aylık doğdu bende sezaryenden çok korkardım ki hiç korkucak bişey değilmiş (tabi bu insandan insana değişiyor)
Doğumdan hiç korkmadım hamile kaldığımda da zaten kendi kendimi motive ettim bir şekilde çıkacak bu çocuk diye
Ben doğum yarıyı geçmiş vaziyette hastaneye gittim düşünün anneme sancım geliyor dediğimde daha 1 ayımız var dedi akşam saat 21:00 de sancım başladı 22:30 da zorla anneme doktorumu arattım
Şimdi doğum sancısı nasıl birşey diye sorarsan bilemem çünkü benim ağrı eşiğim çok çok yüksek ben hiç bağırmadım mesela o yüzden o sana bağlı senin acı eşiğine bağlı bişey..
Hastaneye gittiğimizde beni nst ye bağladılar zaten kasılmalarım vardı yamuluyordu göbeğim sadece erken doğum olacağı için tedirgindim ondan ağladım..

ben de çok korkuyorum. hem doğal doğum olsun istiyorum hem de nasıl yapacağım bilemiyorum. allah gücünğ verir inşallah.

İlk doğumumda suni sancıyla başlattık doğumu. Günüm dolmuştu, doğum emaresi yoktu ve suyum azalmıştı. Takvim 40+3 idi :)) Suni sancı bana ağır geldi ne yalan söyleyeyim, 4cm den sonra epidural aldım, pamuk gibi doğurdum :)

İkinci doğumumda 39+2 idi, arada yoklayan sancıları vardı ama öyle azdı ki kanama oluncaya kadar doğumla pek bağdaştıramadım :) Yine de kandan korkunca muayeneye gittim, 4 cm açılmışım, rahim ağzı %50 kısalmış.. Yani doğumun yarısı bitmiş. Yatışım yapıldı, sadece sancıları düzenleyecek kadar bir suni sancı aldım. 7 cm'de ağrı duymaya başladım epidural istedim. Ama doğum öyle hızlı ilerledi ki, epidural talebimden 15dk sonra çatalda buldum kendimi.

Velhasıl, ikisini de normal doğurdum, biri epiduralle diğeri kendi sancımla. İkisi de gayet rahat doğumlardı.

Doğum sonrası da çabuk toparlandım.

Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Sezaryen oldum, hiç anlattıkları gibi değildi, kolaydı, çabuk ayaklandım şükür ama normal doğumu çok kolay yapan arkadaşlar da var. Her doğum kendine özeldir. Size tavsiyem etraftaki olumsuz doğum hikayelerini dinleyip boş yere kendinizi de bebeğinizi de strese sokmayın. Millet kendi doğum hikayesini abartıp hamile kadınlara anlatmaya pek meraklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…