Doğum korkusu beni öldürücek sanki !!!

Emoss0104

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
350
33
318
Doğumum 18/08/2011 de olucak zamanım cok ama ben o kadar korkuyorum ki ((

Son düzenleme:
Canım bize herşey çok abartılarak anlatıldığı için korkuyoruz .Tamam doğum çok kolay demiyorum ama çok çok zor bir şey olsaydı sence insanlar ikinci ,üçüncü çocuğu göze alırlarmıydı.

merhaba Emine1986 öncelikle ne güzel bak anne olacaksin.. Dogumdan korkman gayet dogal, cünkü her kadin korkuyor. Bende cok korkuyorum, hatta korkumdan hamile bile kalmaktan cekiniyorum, ama insan o kücük minik seyleri görünce illa benimde olsund iye istemeden edemiyor.. Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum, tabi hayirlisi neyse o olsunda, Allah büyük... Ondan korkmuyormuyum diye sorarsan ondanda korkuyorum .
insan bilmedigi seylerden korkarmis, Allahin izniyle atlatacagiz... Baskalari yapabildiyse herhalde bizde yapabiliriz öyle degil mi, bizim neyimiz eksik..

Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin bebisini, cinsiyeti belli mi? nasil gidior hamilelik?

Selamlar

bende hamıleyım temmuz annesı olucam ıhslahhh...bende cok korkuyorum ..ama kendımı korkutmak yerıne cesaretlendırıryorum ...gecıcek hersey ve bız bebeklerımız koynumuzda yatoıcazbunu dusun onu kokladıgını emzırdıgını dusun hep bunları hayal et..hangı acı kalıcı ...hem bak annelerımız kac tane dogurmsu ...hem tıp cok ılerledı ben ıhslahh epısural sezreyan ıstıyorum normal dogumdan cok korkuyorum ..en saglıklııs normal dogum tabıykı..ama sen bunları cıkart aklından ..hamılelıgının tadını cıkart...her zamn yasayamayız ya bunu

canım yaşadığın yerde doğuma hazırlık kursları varsa onlara katılmanı tavsiye ederim çok faydasını görürsün

haklısın canım ama ne bilim işte ... allahım ne kötü bir anne adayıyım.

yok daha çok küçük canım iki ay sonra belli olucakmış doktor ole soledi.bende sezeryan diyorum ama beni uyutsunlar yoksa dayanamam ben

haklsın . ama ben hiç hazırlıklı değildim.sürpriz oldu . ilk duydugumda istememiştim. şimdide istemediğim için pişmanım ya diyorum doğumda bişi olursa hani ilk başta istemedim.herşeyden korkuyorum

bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız anı yaşamak için her zorluk çekilir arkadaşlar emin olun, hele epidural sezaryen olacaksanız hiç korkmayın, hiçbir acı duymuyorsunuz bence en konforlu doğum şekli..

korkma canım yaa,niye korkuyosun.etrafında sana doğumla ilgili felaket seneryoları anlatanlarda olabilir,asla kulak asma.onlar yaptıysa,sen neden yapamayasın.ben hiç doğum yapmadım.ama hiçbi zaman aklıma sezeryan gelmedi konu çocuk doğurmak olunca.kimi insan şanslı oluyo,hemen doğuruveriyo,kimi insan zorlanıyo,hatta suni sancı bile veriyolar,saatlerce bekliyo,ama sonuçta doğuruyo,bebek içerde kalmıyo yani her halukarda.'bi anda bütün herşey geçiyo,sanki hiçbişey olmamış kadar rahatlıyosun' diyolar.ve en önemlisi anne olduğunu anlıyosunbence korkacağına sevin,biz çok şanslıyız.erkeklerin kaldıramayacağı tüm acıya,sancıya dayanacak bi yapımız var.

canım benim yaaa sana korkma dicem ama bi faydası olmaz biliyorum ah ah hamileliğim aklıma geldi şimdi 'doğumdan korkulacak ne varki neden korkuyolarki bukadar'diyorum.ama bende az korkmuyordum normalde kan aldırırken bile bayılırdım ben okadar korkarım yani kandan iğneden.hamile kaldıktan sonra alıştım kan aldırmaya iğne olmaya serum yakılmaya.tabi doğum korkusunu yenmek apayrı bir şey.bu benim doğum hikayem belki biraz rahatlatır seni. ,
.htmlhttp://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/405152-hipnozla-dogum-yaptim.
canım ya sezeryanı mecbur kalmadığın sürece düşünme normal doğumun tadı bambaşka boş yere sezeryan anneyede bebeğede haksızlık. doğum sürecinde yaşadığın kasılmalarla yani halk arasındaki adıyla sancılarla bebeğin vücudu ciğerleri dışardaki dünyaya hazırlanıyor.o kendisini hazır hissettiğinde gelişimini tamamladığında dünyaya gelmeyi haketmiyormu.günahsız bir bebeği sırf canımız acıcak korkusuyla pat diye dünyaya getirmek biraz haksızlık değilmi bitanem.
yaşadığın korkuları bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum canım haklısında küçüklüğümüzden beri hep korkulu doğum hikayeleri duyuyoruz.hepsini unutmaya çalış biz kadınız ve güçlüyüz vücudumuz başlı başına bir mucize gibi,yumruk kadar rahmimiz hamilelik doyunca basketbol topumdan bile daha büyük oluyor.içimizde yeni bir yaşam taşıyorum tam 9 ay boyunca besleyip büyütüyoruz.1günlük bile olmayan 1 kaç saatlik doğumamı dayanamıcaz
hepimizin canı tatlı insan ister istemez korkuyor tabi ama sezeryanı en son düşün derim eğer korkularını yenemezsen epidural doğumu tercih edebilirsin

Canım dünya üzerindeki milyarlarca,trilyonlarca kadın nasıl doğum yaptı ve yapıyorsa sen de öyle yapacaksın doğmunu. Anlatılan abartı şeylerle beynini doldurup da bir kadının hayatı boyunca yaşayabileceği en güzel deneyimi kendine eziyet haline getirme.
Bebeğini kucağına verdiklerinde hissedeceğin mutluluğu düşün.Bu arada biliyo musun, bebekler doğduğunda ağlıyor ya, annelerinin kucaklarına gelir gelmez susuyolar. Sesinle, kokunla, herşeyinle çok özelsin sen onun için. Onun hayatta tanıdığı, güvendiği ilk kişi sen olacaksın. Bunları düşün...
Ayrıca da doğumu yaşamış biri olarak kesinlikle ve kesinlikle söyleyebilirim ki korkulacak hiçbir şeyi yok. Benim mutluluktan ayaklarım yerden kesilmişti doğuma giderken. Nihayet yavruma kavuşacağım düşüncesiyle.. Çokl şükür hiçbir sıkıntı yaşamadan da yaptım doğmumu. Doğumdan çok çok kısa bir süre sonra da ayağa kalktım.
Doğumdan sonra herşeyin ne kadar kolay olduğunu görünce, korkularının yersiz olduğunu, aylarca kendine boşuna sıkıntı yaptığını anlayacaksın..
Göbeğinden öpüyorum..
Hayırlı doğumlar..
Bu arada seni rahatlatmak adına yapabileceğim herhangi birşey olursa istediğin zaman özelden mesaj atabilirsin.

öncelikle hayırlı doğumlar dilerim tüm anne adaylarına ,bunları şimdiden düşünmeyin hamileleğinizin tadını çıkarın inanın herşey bir anda olup bitiyor bende normal doğum yaptım ve bir kadının yaşayabileceği en muhteşem olay bi mucize.şimdi bakıyorumda doğurmak işin en kolay kısmıymış sonrasında herşey unutuluyor.

istanbuldaki anne adayları
aşağıda paylaştığım ilan dogaldogumklinigi.comdan alıntıdır.

DOĞUMUN MUHTEŞEMLİĞİNİ KEYİFLE YAŞAMAK İÇİN...
Her Çarşamba saat 11:00-12:00 arasında merkezimizde buluşuyoruz. ÜCRETSİZ...

Doğumun muhteşemliğini, mucizeliğini, her anının tadını çıkararak yaşaya bilmek için, yapılacaklar konusunda bilgilendirme ve deneyimleri paylaşmak adına her Çarşamba st. 11-12 arasında merkezimizde buluşuyoruz.

Hamileliğin ve doğumun güzelliğini yaşamak, tadını çıkarmak istiyorum diyen tüm anne adaylarımızı bekliyoruz.

Bu bilgilendirme ve paylaşım toplantılarıyla doğum korkularınızdan kurtulup, doğum mucizesiyle beraber kadınlığa dair farkındalık oluşturma yollarını konuşuyoruz

Bu muhteşem serüvende aktif rol almayı düşünen bütün anne adaylarımız +90 216 344 13 99 ' nolu numaradan kaydınızı yaptırabilirsiniz.
Adres :
Bağcılar Cad. Ekşioğlu Özyener Detay Sitesi A Blok D:6
Bulgurlu - Üsküdar - İSTANBUL

Doğumdan korkanlar arasında bende varım.inanılmaz kalbim çarpıyo doğum yapacağımı düşününce.ama ben yengemin ve bi kaç tanıdığımın doğum hikayelerinden etkilendiğimi düşünüyorum.hele bir tanesini birebir yaşadım.gözümün önünde ve hastane koridorlarında o bağırışları kulaklarımda çınlıyo hala.vakumla almışlardı.çok kötü bi duygu bu.ben mayıs ayında doğum yapacağım allah kısmet ederse.kendi kendime moral vermek için bebeğimi hayal ediyorum.benden bi parça gelecek dünyaya bunun içinde fedakar olmak gerekio değilmi.anneler fedakar olurlar ilk bebeğimizi dünyaya getirirken ispatlayacağız fedakarlığımızı sanırım.canım bebeğim sen sağlıkla gel yeterki annen hazır hertürlü acıya.....................

benimde doğumum 10/03/2011 ve normal doğum istiyorum aslında karar veremedim daha ama şimdiden korku bastı allah yardımcımız olsun...

bnide bu korku sardı
hemde psikolojimi bozuyor bazen durup dururken ağlıyorum
snrada allah bebeğimi bana vermiş haksızlık ediyorum diyorum.
rabbim isteyen herkeze tattırsın inş.

bnde sezaryen istiyorum
bakalımm kısmet....

aksine ben inatla normal doğum yapmak istiyorum tüp bebek olmasına rağmen sezeryan diyince sinir oluyorum iğne bile vurulmak istemiyorum o anı yaşamak istiyorum bu ara ağrısız doğum için jel varmış o dikkatimi çekti sadece,yoksa karnımı kestirmek istemiyorum hatta tüpü duyan sezeryan diyor diye doktorumu değiştirip tüp olduğunu söylemicem,ağrıların ardından yavrumun ağlama sesiyle herşeyi unutacağım anı yaşamak istiyorum,doğum hikayemi anlatmak istiyorum yani kahraman olmak istiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…