Doğum, korkular , karmakarışıklığım...

berlin8982

🌸
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
4.044
17.696
208
Herkese selam arkadaşlar .. gebelere çok sağlıklı , güzel bir gebelik süreci diliyorum . Gebe kalmak isteyenlere ise en Allah en kısa sürede nasip etsin diyorum

Yaklaşık 3 haftam var Doğuma .. bu bebeği çok istedik eşimle , çok mutluyuz tabii ki .. ama Doğum zamanı yaklaştıkça , bir korku sardı beni anlatamam , arada kasıklarıma , karnıma ağrı giriyor kramp gibi o zaman bile kalıyorum put gibi , daha o kadar ağrıda yamuluyorum nasıl doğuracağım bu çocuğu ya? Almanya’da yaşıyorum ve herkes öyle isteğe bağlı sezaryen olamıyor , doktor raporu vs . Gerek ...
oluyorsa da bilemiyorum nasıl ama Türkiye’deki gibi kolay değil sanırım ...
En azından her hastane yapmıyor yapanlar içinde aylar öncesinden başvuru yapmak gerekir filan filan .. yani şimdilik normal Doğum görülüyor bana . Ama ben bu süreçten o kadar korkuyorum ki, son zamanlarımın keyfini çıkaramıyorum . Midem ağrıyor, içimde istek kalmıyor . Doğum sancısından ne bileyim uzun sürmesinden genel olarak bu süreçten çok korkuyorum . Ne yapacağım ben ya :‘(
Allah’ım sen yardımcı ol

sakin :) o bebek her halukarda oradan çıkmak zorunda :) doğum elbette kolay değil ama çok keyif verici bir tecrübe aynı zamanda ve normal doğum sizin ve bebeğiniz için en sağlıklısı..normal ve zor doğum yapmış biri olarak sezeryandan daha kolay olduğunu düşünüyorum.. ben 3 haftalık gebelik eğitimine giderek korkularımı yenmiştim öyle bir imkanınız varsa süper olur.. bir iki ders..

Ben de 14 haftalık hamileyim riskli durumlar yaşadım çok erken dönemde sancılar çektim kivrandim yıkıldım tekrar kalktım şimdi kendimi o kadar güçlü hissediyodum ki her daim dua ediyorum ve dua ettiğim şeyle ilgili hiç tereddutum yok . Bu kadar zorluğa ve risklere rağmen rahat kolay bir normal doğum yapacağıma inanıyorum çünkü biliyorum ki vücudum daha önce yapmamış olsa bile doğurmayı biliyo bebeğim doğmayı biliyo benim terdirginligim korkularim sadece işi zorlaştırır her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Ayrıca her hamilelik her doğum kişiye özeldir zor ve korkutucu doğum hikayeleriyle beyninizi doldurmayın Dr lar bana çok olumsuz şeyler söylemelerine rağmen onların söyledikleri bir kulağımdan giriyo diğerinden çıkıyo.
Bu korkuları aşmak sizin elinizde inandiginjz şeyi yaşarsınız.
Allah yardımcımız olsun

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim aslında bunlsrın hepsini biliyorum ve zaman zaman kendimi bende böyle telkin ediyorum . Fakat zaman yaklaştıkça bir yandan da o ‘bilinmemezlik’ beni korkutuyor .. hani bilsem neye benzediğini belki o kadar korkmayacağım severussnape ’nin dediği gibi çıkacak bir şekilde inşallah kolay olur ..

Ya kiyamam sana :) gececek bunlarin hepsi, illa ki bir sekilde cikacak oradan ve sen o kucucuk melegini kucagina aldiginda her seyi unutacaksin. Uykusuz geceler baslayinca dogum da neymis diyeceksin ilk asisina goturdugunde yasayacagin korku dogum korkusunu solda sifir birakacak. Hic bunlari dusunup de bugununu zehir etme arkadasim. Yeter ki saglikla gelsin dunyaya. Biz kadinlarin ustesinden gelemeyecegi hicbir sey yok. Inan korktuguna degmez. Ister normal ister sezeryan olsun, bu dunyadaki en zorlu ama en kutsal gorevi yerine getirmis olacaksin.

Ayyy Çok fenayım gülüm bildiğin gibi değil . Bugün dün geceden beri akıntım ve belime yandan yandan giren ağrı var .. çok korkuyorum eğer yazabilirsem yazarım Doğum başladığında , dua et

Ayyy Çok fenayım gülüm bildiğin gibi değil . Bugün dün geceden beri akıntım ve belime yandan yandan giren ağrı var .. çok korkuyorum eğer yazabilirsem yazarım Doğum başladığında , dua et
Kuzum sakin ol. Goz acip kapayana kadar bitmis olacak. Bak benim sipa buyudu de kardesi bile oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…