Doğum kontrol haplari

3cadianasi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2018
819
1.301
43
Herkese merhaba kizlar.Yillardir Yasmin hapı kullanıyordum.Son zamanlarda adetimi çok kesti ve fiyatından da artık gına geldi.Kulladiginiz, memnun kaldığınız ,fiyatida uygun doğum kontrol haplarini yazarsanız çok çok sevinirim.

Herkese merhaba kizlar.Yillardir Yasmin hapı kullanıyordum.Son zamanlarda adetimi çok kesti ve fiyatından da artık gına geldi.Kulladiginiz, memnun kaldığınız ,fiyatida uygun doğum kontrol haplarini yazarsanız çok çok sevinirim.

Bence hap tavsiyesi almak çok doğru bir şey değil .Birine iyi gelen size yan etki yapabilir

Tavsiyeyle ilaç asla kullanılmaz. Her ilacın etkileri ve yan etkileri bünyeye göre değişir. Eğer ilacı doğum kontrol amaçlı kullanıyorsanız başka bir korunma yöntemine geçebilirsiniz. Ama eğer yumurtalık kisti gibi bir sıkıntınız varsa Yasmin muadili bir ilaca geçseniz de etkileri ve fiyatı açısından çok fazla bir farkı olmayacaktır.

Doğum kont hapı kullanmıyorum bilgim yok ama adetinizin kesilmesinin sebebi kullandığınız ilaç olduğuna emin misiniz? Böyle bir yan etkisi var mı?
Bence bir doktora danışmakta yarar var, belki kesilmelerinizin sebebi ilaç değil bambaşka bir şeyse? O yüzden yeni kullanacağınız ilaçta durumunuzu tetiklemesin.

Doktorunuza danışı bu hiç doğru olmaz ama kullanacağınız her doğum kontrol hapı adetinizi 3 yada 4 gün de bitirir çünkü adetin 3. Yada 4. Günü kullanıma başladığınız için. Çok adet olmak da sağlıklı diye bir şey yok. Doğum kontrol hapları hem koruyucu özellikleri oldugu gibi adet düzenlemek için de kullanılır tedavi amaclı. Yasmin hapına devam edin derim.

Doğum kontrol haplarının adet kanamasını azaltıcı etkisi vardır. Bu kötü bir şey değildir. Her ne kadar yaş ve sağlık durumunuzun elverişli olmasına dayanarak kullanılmasında bir sakınca olmasada, uzun süreli oral kontraseptif yöntem kullanımı ileride sıkıntı yaratabiliyor. Onun için eğer uzun süredir(5 yıl ve üzeri) bu yöntemi kullanıyorsanız, başka bir yöntem kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bu hapa devam etmek, maddi olarak size sorun oluyorsa, aile planlaması merkezlerinden devletin verdiği ücretsiz haplarıda kullanabilirsiniz.

Bence hap tavsiyesi almak çok doğru bir şey değil .Birine iyi gelen size yan etki yapabilir
Zaten burada önerilen hapları araştırıp,doktoruma danışıp öyle değiştireceğim.Uzun zaman aynı hapı kullanırsak böyle bir ihtimalin olduğunu zaten doktorum söyledi.O yüzden başka hangi içerikli ilaçlar var onları öğrenmek istedim

Emzirenlerde kullanabilir mi bi bilginiz var mı acaba ?

Tavsiyeyle ilaç asla kullanılmaz. Her ilacın etkileri ve yan etkileri bünyeye göre değişir. Eğer ilacı doğum kontrol amaçlı kullanıyorsanız başka bir korunma yöntemine geçebilirsiniz. Ama eğer yumurtalık kisti gibi bir sıkıntınız varsa Yasmin muadili bir ilaca geçseniz de etkileri ve fiyatı açısından çok fazla bir farkı olmayacaktır.
İlacı doğum kontrol amaçlı kullanıyorum çünkü diğer yöntemler maalesef bende işlemiyor 😁Tavsiyede bilgi alıp doktorumla konuşmam lazım.Zaten bana doktorum hapimi değiştirmem gerektiğini söyledi.Piyasadaki diğer haplar hakkında da bilgim yok maalesef

Doğum kont hapı kullanmıyorum bilgim yok ama adetinizin kesilmesinin sebebi kullandığınız ilaç olduğuna emin misiniz? Böyle bir yan etkisi var mı?
Bence bir doktora danışmakta yarar var, belki kesilmelerinizin sebebi ilaç değil bambaşka bir şeyse? O yüzden yeni kullanacağınız ilaçta durumunuzu tetiklemesin.
Doğum kontrol hapları uzun süreli kullanımda adet kesmesi yapması çok yüksek.Gerekli muayene lerimi oldum,ilaç kaynaklı.Doktorumda başka bir hapla değiştirelim vücut alışmış dedi.Bende bilgi almak istiyorum o yüzden sordum canim

Back
X