dogum kontrol hapini biraktiktan sonraa???

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.482
408
hanimlar merhaba

bir sorum olacak... dogum kontrol hapini biraktiktan sonra ne kadar surede hamile kaldinizz...??
ben hapi onumuzdeki ay birakmayi dusunuyorummm...daha sonra 3 ay baska bi sekilde korunmam gerektigini soyledi doktor...cunku hormonlarimdan ilacin etkisi tamamiyle gittikten sonra hamile kalmak daha guvenilirmis...
siz biraktiktan sonra ne kadar sure sonra hamile kaldinizzz???

Ben bıraktıktan sonra adetim fena halde sapıttı. Ara kanama yaşıyorum her ay. Doktor doktor gezdim resmen. Uzun süre kullandığım için rahim toparlanamamış, 6 ayda toparlanır yoksa ilaç başlarız dendi. 4 yıl kullanmıştım ben. Bırakır bırakmaz hamilelik olmayabilir yani, moralini bozma. Bir de bıraktıktan sonra çeşitli sorunlar oluyor göğüs ağrısı falan gibi, panikleme. Tamamen vücudun hormonsuz kalmaya tepkisiymiş. İlk adet de geç veya erken olabilir, ilaçtan önceki haline dönmeye çalışacak rahmin

Ben bıraktıktan sonra 3 ay eşim korundu. O sıra tatile gidecektik ve regl olucam diye doktor geciktirici kullanmamın sakıncası olmayacağını söyledi ama malesef ilaç hormonlarımı bozmuş 45 gün reglin gecikti. Söktürücüyle adet oldum ve o ay hamile kaldım. Yani doğum kontrol hapından 3 ay sonra bıraktık korunmayı 2 ay da öyle geçti 5 ay. Kimi hemen kalıyo kiminin daha uzun sürüyo. O işi Allah biliyo canım.

doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra 3 ay eşim korundu bahsettiğin sebeplerden ötürü ...bi pronlemimimz olmamasına rağmen 6. denememiz ve hala hamile değilim gerisini sen düşün artık ....ama biraz da nasip işi bıraktıktan hemen sonra hamile kalan da var

1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım, dr beni uyarmadığı için ( tahmin ediyorum o da hemen kalacağımı düşünmüyordu) ilacı bıraktıktan sonra korunmadım ve hemen hamile kaldım o da dıs gebelikle sonuçlandı... sonrasında 3 ay regl görmen gerekiyor dedi dr 3 ay geçtikten sonra yeniden denemeye başladık ve hemen ilk ay kaldım çok sukur.. bu hapların kısırlık yapıp yapmadığı konusunda öncesinde cok araştırdım ünv hastanesinde de bir dr gitmiştim, oradaki dr bana kontrol hapları bırakanların diğerlerine göre hamile kalma olasılığı daha yüksek çünkü hormonlar ilaçtan sonra daha aktif hale geliyor birden bıraktığın için dedi. bu ilaçlar kısırlık yapmaz yapsaydı 1 gün ilacı içmeyip hamile kalanlarda olmazdı demişti.

** bu arada bebek düşünüyorsanız folik asit alımına başlamanız gerekiyor bu çok etkili oluyor. ( zaten gebeliğin ilk ,3 ayında da kullanmaya devam ediyorsun)

benim arkadaşım hapı bıraktıktan 2 ay sonra hemen hamile kaldı bir ay öncesindende folbiol almaya başladı suan 5 bucuk aylık bi kızı var ve hamileliği çok iyi geçti

En çok ben kullandım sanırım 17 yaşımdan bu yana adet düzensizliğinden dolayı kullanıyorum ilk çocuğum 2002 doğumlu 2002 yılından bu yana aralıksız kullanıyorum 2014 temmuz ayında bıraktım ve ağustosta hamile kaldım kısırlık olayı falan yalan bence kısır olsaydım bu kadar yıl kullanan ben olurdum

ben mayısta evlendim. hiç korunmuyoduk. ağustos ayında kullandım yalnızca bi ay 27sinde son adetimi oldum ama o hap benim dengemi bozdu resmen. baş ağrısı sinir mide bulantısı halsizlik yaptı bıraktım. bi sonraki ay adet görmedim şimdi hamileyim :) darısı isteyenlerin başına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…