Gebeliğe Hazırlık Doğum Kontrol Hapını Bıraktıktan Sonra Hamile Kalma

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zeynepsudeyilmaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2019
14
4
1
29
Merhaba,

Kızlar ben evlenmeden 3 ay önce (18 Temmuz 2018 başladım ) 29 Eylül de evlendim 10 Mart 2019 a kadar Yasmin doğum kontrol hapı kullandım kullanırken hiç bir sıkıntı yaşamadım herhangi yan etkisini görmedim ilacı bebek istediğimiz için bıraktık şuan denemede 4. Ayımız adetime 3 gün var ve kasıklarımda bacaklarımda ağrı var göğüs uçlarım hassas sanırım yine adet olacağım hiç olmak istemiyorum hamilelik olsa keşke inşallah öyledir doktor eğer çocuk isterseniz hapı bırakın 2-3 ay korunup 4. Ay hamile kalabilirsin demişti ya da deneyebilirsin her ay içinde sıkıntı olmaz denersin dedi çevremizde uzun yıllar kullanıp bıraktıktan 1 ay sonra hamile kalanda var 4 ay sonrada kalan var yine uzun süre kullanıp 8-9 Aydır hamile kalamayanlarda var siz hapı bıraktıktan sonra kaç ay içinde hamile kaldınız insandan insana değişir bu durumlar illaki ama ilacın bu etkisinden kurtulmak için ne yapılabilir bir yolu var mı doktorunuz bir şey önerdi mi erken hamile kalmak için cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bende evliliğimizin baslarinda kullandim yasmin canim. Biraktiktan 6 ay sonra felan hamile kaldim. Ama bence bunun ilacla bi ilgisi yok ilac kullanmadan hemen dusununlerin bile 1 sene icinde normal karsilaniyor

Bende evliliğimizin baslarinda kullandim yasmin canim. Biraktiktan 6 ay sonra felan hamile kaldim. Ama bence bunun ilacla bi ilgisi yok ilac kullanmadan hemen dusununlerin bile 1 sene icinde normal karsilaniyor
Anladım canım doğru çoğu kişi de en erken 6 ay sonra hamilelik oluşabiliyor senin ki gibi bende beklemedeyim bakalım 4. Ay ama inşallah nasip tutar diyoruz

Toplamda 2 sene kadar kullandım.Biraktiktan sonra 4.ayda hamile kaldım.Ama bırakır bırakmaz ilk iki ay düzenli olarak bu işi düşünmemiştim.Diger iki ay ovulasyon testi kullandım ve çok şükür Darısı sana olsun

Sizin gibi kişilerin böyle yazılarını okudukça içime bir huzur doluyor şimdi değilse bile yakında olacakmış gibi hissediyorum çok bekletmeyecek gibi Allah herkese gönlüne göre versin Duan için çok teşekkür ederimmmm... Amin inşallah sağlıkla sıhhatle güle güle büyüt bebeğini

Merhaba canım, maalesef benimki biraz olumsuz olacak.
Yaklaşık 5 yıl Yasmin kullandıktan sonra çocuk istediğimiz için hapı bıraktım. Neredeyse ilk 6 ay doğru düzgün adet olamadım. Sonra tekrar ergenliğe girmiş gibi oldum yüzümü sırtımı sivilceler bastı. Tabi baktık bir sıkıntı var doktora gittik. Orada hapın ters etki yaptığını, yumurtalıklarımı çok baskılayıp küçülttüğünü öğrendim.
Ki ben saat gibi 28 günde bir adet olan bir insandım. Şimdi ise hapı bırakalı iki yıl oldu ama ben hala hamile kalamadım
Yani demem o ki bu hapları hepimiz çok bilinçsizce kullanıyoruz. Belki biri okursa bu yazdıklarımdan ders alsın. Ben yandım o yanmasın

Umarım sen en kısa zamanda bebişine kavuşursun Allah ikimizin de yüzünü en kısa zamanda güldürsün.

Allah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin sana inşallah gerçekten kullanılmaması gereken bir hapmış ben bunu anladım hapı bıraktıktan sonra çok pişman oldum kullandığım için şimdi yeni evlenen herkese diyorum kullanmayın sonra çocuk istediniz mi olmayabiliyor başka türlü korunun umarım ikimizde en kısa sürede artık ulaşırım bebeklerimize

Aminn canım inşallah
Aynen canım, ben çocuktan sonra kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum.

Biraktiktan hemen sonra hamile kaldım

Ben de tam 22 ay Yasmin kullandım bu ocak ayında bıraktım. Mayısta çocuk istediğimi söyledim doktora martta folikasit takviyesine başladık sindi 7 haftalik bebisim var
Allah hayırlısı ile sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah canım hamile annelerin duası kabul olurmuş bana da dua et Folik asit gerçekten bebek düşünülüyorsa önceden alınması önemlidir doktor çok güzel yönlendirmiş kısa sürede olmuş ne güzel

Biraktiktan hemen sonra hamile kaldım
Ayyy hayırlısı ile kucağına al inşallah zaman su misali geçsin kavuş ona sağlıkla sıhhatle ya gerçekten çoğu insanda uzun sürüyor çoğunda böyle hemen oluyor bu nasıl bir olay orayı çözemiyorum herkes farklı belirtiler gösteriyor ama herkes bebişli olsun

6 aylik kizim su an

Allah isteyen herkese aratmadan nasip etsin canım. En başta da sana inşallah inşallah sağ salim tutunur da bebis buyur karnımda

Bende Şubat ayında bıraktım sonra bir ay eşim korundu ilacın etkisini uzerimden atmak için. Bizimki de olmadı hala

Bende Şubat ayında bıraktım sonra bir ay eşim korundu ilacın etkisini uzerimden atmak için. Bizimki de olmadı hala
Bende bekliyorum işte bu ay bir umudum var bu hafta belli olacak inşallah bakalım nasip Allah sana da tez zamanda nasip etsin inşallah canım olana kadar bekle canını hiç sıkma inşallah olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…