Doğum kontrol hapi

Zana_zana

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2007
847
246
648
35
Iyi akşamlar hanımlar
2 yıldan fazla bir zamandır spiral yatırmıştım fakat enfeksiyon sebebiyle doktor tavsiyesiyle çıkartırdım
Adetimin ilk günü d.k habi almaya başladım sürekli lekelenmeler oldu bunu önemsemedim ilk aylarda normal olduğunu okudum
Fakat adetim 12 gun erkenden oldu, simdi adetim bitmek üzere ve hap için 7 gun ara verdim .. bu 1 hafta içinde hamile kalır mıyım bilenler aydinlatsin

İlk hapınızı adetinizin ilk günü aldıysanız koruma 9. Gün başlıyor. (muş) ilaca başlayalı kaç ay oldu? Ve hayır hamile kalmazsınız.

İlk ay koruması söz konusu değil. Ayrıca genel olarak riskli olduğu için prezervatif de kullanın bence.

Doğum kontrol hapını duyunca çıldırıyorum artık, 2 sene aralıksız olarak kullandım. Hastanede çalışıyorum, mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik yaşadım kan tahlili felan yaptırdım hemen, tüm hormon dengem alt üst olmuş, doktor bi süre ara ver dedi. Normalde bu ilacı bırakıp hemen hamile kalan çok nadir görülür, ben korunmama rağmen ilk ay hamile kaldım,konunla alakasız oldu ama yazmak geldi aklıma

O 7 gün arada adet olman lazim, yani evete hap o 7 gün boyuncada koruyor fakat adetken...

Ancak dengen alt üst olmus. Bu hap bence senin için dogru bir hap degil. Bir takim seyler yanlis gidiyor. Yani bir hap tam tersi, dengeyi korumali. Bence tekrar bir doktor ile konus.

Dkh icereken hamile kaldim bende

Genelde ikinci ay korumaya başlar. Ben hap kullanmadan önce düzensiz adetten şikayetçiydim. Hap kullandığım süre boyunca döngü hiç sasmadi aynı gün ve saatte geldi hep. Bir şeyler ters gidiyor. Standart 28 günü tutması lazım. Hap kullanırken her gün aynı saatte almak lazım. Saatler biraz oynasa koruyuculuk azalıyor. Hapla hamile kalan arkadaşlar saatlere uymamistir büyük olasilikla. Doktora danışin bence siz.

Dk hapları baştan sona dert sanırım, kimse tam olarak anlamıyor nasıl kullanılacağını . Valla ben dk hapı kullanmadım hiç, hormondan dolayı korktum ama eğer kimyasal korunmaya karşı değilseniz aylık iğne öneririm en azından bir ay kafanız rahat olur... Hemde 1. ayın 20sinde yaptıysanız diğer aylarda da 20sinde yaptırıyorsunuz, adet bekleme, erken geldi ikinci kutuya başlim mi acaba falan derdi olmuyor

7 gün sonra ilacı yeniden kullanacaksan hamile kalmazsın . Kullanmazsan bilmiyorum..

7 gün sonra ilacı yeniden kullanacaksan hamile kalmazsın . Kullanmazsan bilmiyorum..
Yeniden kullanacağım. Fakat bazı arkadaşların da söylediği gibi normalde adeti düzenlerken benimkini tam aksine dengemi bozdu
Doktor pat diye hamile kalabilirsin yumurtlamam çok iyi dedi kafam karmakarışık.

Hangiisni kullanıyorsunuz?

Açılın ben geldim anlatıyorum. :)
Dk haplarından 28 günlük yeni nesil olanlar Adetinizin İLK günü başlayıp her gün aynı saatte içerseniz ilk günden itibaren korur. (Kesin bilgi yayalım)
Her hap herkese iyi gelmeyebilir ben yasmin ile başlamıştım iğrenç bir haptı bence. Yazz 24+4 ve qualirista gayet iyiydi.
Sigara kullanmıyorsanız, ailenizde emboli geçmişi yoksa, yaşınız 35 altı ise dkh genelde en iyi yöntemdir.
6 seneden fazla kullandım sürekli. Cildim güzelleşmiş, adet dönemlerim 3 güne kadar kısalmış ve ağrısız olmuştu. Asla kilo alma problemi yapmadı. Tek sorunum vajinal kuruluk idi.
Kullanırken 12 saate kadar unutursanız sorun değil ama 12 saati aşan gecikmeler, şiddetli ishal, kusma, bazı antibiyotiklerle beraber almak hapın koruyuculuğunu düşürür.
12 saatten fazla unutursanız aklınıza gelen ilk an alıp mesela 22. Saatte diğer hapı da 2 saat sonra yine almanız önerilir. Bu sırada da ek olara korunmalısınız.
Kısacası dkh bence uygun kişiyseniz ve hapınız da uygunsa müthiş bir icat.
Hamileliğe gelince aralık ayında hapı bırakıp 1 ay vücudumu dinlendirdim. İlk kendi başına olan adetimin olduğu ay hamilelik oluştu.

Microgynon ile ilk siklus alışılandan biraz daha kısadır, ancak müteakip sikluslar 4 hafta sürer.

Düzensiz draje alımı, kusma veya diare ile seyir eden barsak hastalıkları, ileri derecede nadir individuel metabolik bozukluklar veya aynı zamanda bazı ilaçların uzun süre alınması ("Uyarılar" bölümüne bkz.) Microgynon'un kontraseptif güvenliğini azaltabilir (ilk semptom ara kanamaları olabilir).

Ara kanamalarında tutum
Şayet Microgynon alındığı 3 hafta içinde "sıra dışı" bir kanama olursa bile, draje alımına devam edilmelidir. Hafif bir kanama ekseriya kendiliğinden kesilir. Daha şiddetli, normal adete benzeyen bir kanama olursa, doktorunuza başvurmalısınız.

İlacınızın prosoektüsünde ara kanamalar için bu yazıyor.
Ben 21 günlük ilaçları sevmiyorum, size iyi gelmediyse değiştirebilirsiniz.

Dkh bende cinsel isteksizlik yaptı, değiştirdim o da yaptı ben de bıraktım. Hayatım öyle geçemezdi. adetimi azalttı ve süresini kısalttı, bunların dışında olumlu ya da olumsuz başka bir etkisi olmadı. Ben kadın doğum uzmanına danışarak aldım, ilk ay koruyuculuğu az olur ikinci bir yöntemle korunun dedi. Siz yine de temkinli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…