Arkadaşlar kafama takılan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum cuma günü 13:30 da 21. ilacım bitti şimdi ben bittiği andan itibaren 7 gün sayarsam cuma günü başlamam lazım fakat bittikten bir gün sonra başlarsam cumartesi almam lazım kafam karışık bana bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen,ben ne zaman ilaca başlamam lazım?:18:
her kutu arası 1 haftalık içmeme süresi var..akşamları yemekle al mümkünse bulantı filan yapmaz..kalp karaciğer dolaşım migren tarzı sorunların varsa hareketsiz bir yaşam tarzın var ve birde üstüne sigara içiyorsan kullanma..kutunun bittiği günün ertesi gününden saymaya başla 7 gün içme..
Arkadaşlar kafama takılan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum cuma günü 13:30 da 21. ilacım bitti şimdi ben bittiği andan itibaren 7 gün sayarsam cuma günü başlamam lazım fakat bittikten bir gün sonra başlarsam cumartesi almam lazım kafam karışık bana bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen,ben ne zaman ilaca başlamam lazım?:18:
canım ben sana hemen diyivereyim ben 1 sene kullandım .. adetinin 3. cü yada 4.cü günü içiceksin. o 7 gün dediğin adet bittikten sonra değil içinde adet bekleme sürende var yanlış yapma sakın. hapın bittimi bırak adetini bekle 3.cü yada 4.cü günü iç hemen adetin bitmeden içmek zorundasın.. senin hapı bıraktıktan kaç gün sonra adet oluosun mesela ????
Canım benim benim 21. hapımı cuma günü 13:30 da aldım,adetimde salı sabahı geldi şimdi ne zaman diğer kutuya başlayacağım zaman konusunda kafam karmakarışık o yüzden bu konuyu açtım sevgili forumdaş arkadaşlardan eminim bir yardım gelir diye düşündüm.
canım ben sana hemen diyivereyim ben 1 sene kullandım .. adetinin 3. cü yada 4.cü günü içiceksin. o 7 gün dediğin adet bittikten sonra değil içinde adet bekleme sürende var yanlış yapma sakın. hapın bittimi bırak adetini bekle 3.cü yada 4.cü günü iç hemen adetin bitmeden içmek zorundasın.. senin hapı bıraktıktan kaç gün sonra adet oluosun mesela ????
Hap bittikten sonra adeti beklemek mi? Neden böyle bir yanlışa girdinizki siz? Doktorunuz nasıl kullanılacağını söylemiş olmalı, söylemediyse de hapın prospektüsünde zaten yeterli bilgi yer alıyor. İlk kutu tabiki adet sürecinde alınır(2.,3. gün gibi). Ama ilk kutudan sonrası daima 7 gün ara verilerek alınır. Sonuçta hap bittikten kaç gün sonra adet olacağınız belli değil, bu nedenle adeti beklemek saçmalık olur. Hormon düzeninizi mahvedersiniz farkında olmadan. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.
beydam, belli ki ilk kutunuzu içmişsiniz, ama adetinin 2. günü, ama 3. günü... Sonuçta artık başlayıp 1 kutu bitirdiğinize göre bundan sonrası önemli. Yeni kutuya hapın bittiği günün ertesi gününden başlayarak 7 gün sayacaksınız ve 8. gün başlayacaksınız. Yani cumartesi günü başlayacaksınız yeni kutuya! Zaten ara verdiğiniz bu 7 gün içerisinde adetinizi olacaksınız. Ama sakın adet olmayı bekleyeyim, adetimin 3. günü başlarım gibi bir düşüncede olmayın. Dediğim gibi, ilacın prospektüsünde de 7 gün ara vereceğiniz yazar. Eğer bu yazdıklarım da sizi rahatlatmadıysa lütfen burada yazmak yerine doktorunuza danışın