• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum kontrol hapi mi sakinlestirici mi

Dogum kontrol hapi sayesinde sende sakin biri oldunmu

• Evet

OY: 2 5,7%
  • Hayir

OY: 17 48,6%
  • bende sinir yapti

OY: 16 45,7%

• Ankete Katılan
    35
Ay ben de adet döneminde felaket ağrı yaşarım. Ama hiç sinirli olmazdım. Şimdi nişanlım hep adet dönemimde kavga ettiğimizi çok sinirli olduğumu falan iddia ediyor. Ben de mi kullansam 🙄

Yazz kullandim, ne sinir ne sakinlik bişey yapmadı cildim çok güzelleşmisti fakat kilo yaptı 🙄

hayit otu gercekten iyi bir bitki ve hormon dengeleyeci. ama bende ise yaramadi... agrilarimi tam olarak gecirmedi ne yazikki.
Düzenli ya da olması gerektiği şekilde kullanmamış olabilirsiniz belki. Çünkü ciddi manada etkili.

Şu erkeklere bi hap çıkarsalarda kadınlar rahat etse valla. Azınlıktansınız, çünkü tam tersi etki yapar normalde doğum kontrol hapları 😁.

Qlairista ismindeki doğum kontrol hapı ara verilmeden kullanılıyor ve ben onu kullanırken reglim yaklaşık 3 gün sürüyordu. Müthiş bir ilaç

Hiç ara verilmese 6 ayda bir adet olunsa iyi olur yaaa .Ama hapın bitimine yakın karnım ağrımaya başlıyor .Bırakmazsam lekelenme olur muhtemelen .

Ginera da Bnde aşırı sinir yapıyor..
Hayıt otunu araştırmam lazım olmadı eczaneden kapsül formunu alırım..

Beni de agresif yapiyor ve cok zayiflatiyor.
Herkeste bambaska etki gosteriyor demekki.
Ben cok kisa bir donem kullandim ama forumda hep kilo yaptigini okudum.

Yasmin almanya'da artık kadınlara tavsiye edilmiyor. Amerikada Avrupa da emboli yüzünden ölenler var. Embolilere sebep kullandıkları Yasmin gösterilmişti. Geçtiğimiz yıllarda ilaç firmasına tazminat davaları açıldı bu sebeple.
Bende de emboli artı bacağa Allahtan. Sonra tetkikler falan derken bende genetik kan pihtilasmam varmış meğer 3 yıldır her gün aspirin kullanıyorum. Aslında modet diye bir ilaç da yazdı doktor ama kullanmıyorum. Ya kalbe beyne falan atsaydı.... Allah korudu gerçekten

Ya bnde aşırı sinir yaptı İlk başladıgımda ve 4 yılın sonunda kan pıhtılaşması oldu bacaklarım morardı doktora gittim tahliller yapıldı başka bişey sanıyordum megersem haptanmış

Bende migrocyn kullanıyorum.Bende farkettim biraz sakınlık yaptı bende de.Cocuklara daha çok sinirlenirdim hala var ama garip bi şekilde normal karşılamaya başladım. Ama ben bilen birine bir şey sormak istiyorum.Bugun ilk paketin son ilacı.Ben 7 gün ara vericem.Hemen adet olacakmiyim? Nasıl oluyor tam bilmiyorum.Ve 7 gun hic icmeyecegim 8.gün içeceğim değil mi ?
7 gun icmeyip 8.gun tekrar baslamak gerekiyo.ben hapi biraktiktan 2 gun sonra adet oluyorum.ama herkeste ayni degildir.ayrica 8.gun adetin bitmemis olsa dahi hapi alman gerekiyo

Sadece 1 ay kullandım yasmini.24 saat mise bulantısı öldürdü beni ve depresyon
Siz sakinlestim diyince şaşırdım cok

Ya bnde aşırı sinir yaptı İlk başladıgımda ve 4 yılın sonunda kan pıhtılaşması oldu bacaklarım morardı doktora gittim tahliller yapıldı başka bişey sanıyordum megersem haptanmış

kan pihtilasmasi yan etkilerinden biriymis dogum kontrol hapinin :KK43: korkuttunuz beni simdi..

suan durumunuz nasil ?

Bende de emboli artı bacağa Allahtan. Sonra tetkikler falan derken bende genetik kan pihtilasmam varmış meğer 3 yıldır her gün aspirin kullanıyorum. Aslında modet diye bir ilaç da yazdı doktor ama kullanmıyorum. Ya kalbe beyne falan atsaydı.... Allah korudu gerçekten
Aslında risk hafife alınmayacak kadar büyük evet. Ama genelde insanlarda benim başıma gelmez diye bir düşünce oluyor. Doğum kontrol hapları kullanmanın yaptığı yan etkenler ciddiye alınmıyor. Konuda olduğu gibi ağrısız adet, güzel cilt vs daha çekici geliyor. Ne desem bilmiyorum herkesin kendi kararı.

Aslında risk hafife alınmayacak kadar büyük evet. Ama genelde insanlarda benim başıma gelmez diye bir düşünce oluyor. Doğum kontrol hapları kullanmanın yaptığı yan etkenler ciddiye alınmıyor. Konuda olduğu gibi ağrısız adet, güzel cilt vs daha çekici geliyor. Ne desem bilmiyorum herkesin kendi kararı.

Ben 30 yasina gelmis ve simdiye kadar kullanmamis biri olarak artik baslamak istedim.
Yoksa ergenler gibi cilt güzelligi pesinde degilim.
Onun icin serumlar ve asitler var vs..

Benim agrilarim gercekten cok kötü geciyordu. Mide bulantisindan tutun bel tutulmasina kadar hastanelik olma kivamina geliyordum. Kusma, soguk terler dökme, üsüme.. sanki cocuk doguruyor gibiydim her ay. Agri kesicilerin bile faydasi az oluyordu.
Bu sancilari ceken anlar beni sanirim.

Hayit otunu yillar önce denedim iyi gelir gibi oldu sonra biraktim ve dogum kontrol hapini almadan önce düzenli bir sekilde telkrar hergün 10 mg aldim yine ayni etkileri bekleyerel ama faydasi olmadi bu sefer.

O yüzden dpgum kontrol hapini denemek istedim. Agrim kalmadi. Adet öncesi sinir, duygusallik, vucudun su toplamasi vs kalmadi.
Suan iyiyim yani. Hele bu öfke ve sinirime cok iyi geldi. Daha önce almadigima pismanim.
Yillardir heryerde kötü diye duyuruldu bende öyle düsünüyordum ama cok iyi geldi bana simdilik.

Her ay hormonlarimin inis cikislarinda bende birlikte niye heder olayim bosuna yani ? :KK70:

Ama kimseyi heveslendirmek istemiyorum yinede. herkeste ayni etkiyi gösterecek diye birsey yok.
Zararlari ve yan etkileri de belli zaten.
Hastaligi olanlar kullanmasin tabiki.

Agrilari az veya olmayanlar, pms cekmeyenler düzenli adet olmak istiyorsalar hayit otu da düzenliyor. Onunda hormonlari dengeleme faydalari var.
Ama benimkileri yatistirmak icin yetmedi artik herhalde :) zaten bende etkiler ters niyeyse..
Baskalari bu hap ile sinirli oluyormus. Ben hapsiz.

Ben 30 yasina gelmis ve simdiye kadar kullanmamis biri olarak artik baslamak istedim.
Yoksa ergenler gibi cilt güzelligi pesinde degilim.
Onun icin serumlar ve asitler var vs..

Benim agrilarim gercekten cok kötü geciyordu. Mide bulantisindan tutun bel tutulmasina kadar hastanelik olma kivamina geliyordum. Kusma, soguk terler dökme, üsüme.. sanki cocuk doguruyor gibiydim her ay. Agri kesicilerin bile faydasi az oluyordu.
Bu sancilari ceken anlar beni sanirim.

Hayit otunu yillar önce denedim iyi gelir gibi oldu sonra biraktim ve dogum kontrol hapini almadan önce düzenli bir sekilde telkrar hergün 10 mg aldim yine ayni etkileri bekleyerel ama faydasi olmadi bu sefer.

O yüzden dpgum kontrol hapini denemek istedim. Agrim kalmadi. Adet öncesi sinir, duygusallik, vucudun su toplamasi vs kalmadi.
Suan iyiyim yani. Hele bu öfke ve sinirime cok iyi geldi. Daha önce almadigima pismanim.
Yillardir heryerde kötü diye duyuruldu bende öyle düsünüyordum ama cok iyi geldi bana simdilik.

Her ay hormonlarimin inis cikislarinda bende birlikte niye heder olayim bosuna yani ? :KK70:

Ama kimseyi heveslendirmek istemiyorum yinede. herkeste ayni etkiyi gösterecek diye birsey yok.
Zararlari ve yan etkileri de belli zaten.
Hastaligi olanlar kullanmasin tabiki.

Agrilari az veya olmayanlar, pms cekmeyenler düzenli adet olmak istiyorsalar hayit otu da düzenliyor. Onunda hormonlari dengeleme faydalari var.
Ama benimkileri yatistirmak icin yetmedi artik herhalde :) zaten bende etkiler ters niyeyse..
Baskalari bu hap ile sinirli oluyormus. Ben hapsiz.
Sonuç olarak ağrısız adet dönemi geçirmek için alıyorsunuz, ben aksini yazmadım ki ☺️ aslında şu an tartışıyor olmamız gereken benim cevabıma karşılık şu meseleydi. Neden Avrupa'daki kadınlara artık tavsiye edilmezken Türk kadınlarına bu hapin verilmeye devam edilmesi?

Sonuç olarak ağrısız adet dönemi geçirmek için alıyorsunuz, ben aksini yazmadım ki ☺ aslında şu an tartışıyor olmamız gereken benim cevabıma karşılık şu meseleydi. Neden Avrupa'daki kadınlara artık tavsiye edilmezken Türk kadınlarına bu hapin verilmeye devam edilmesi?

Ben avrupada yasiyorum bu arada :bicak:

Yani sirf haberlerde öyle yaziyor diye tavsiye etmemeleri gibi birsey sözkonusu degil..

Bu arada burda recetesiz almak yasak. Yani baya doktorun tavsiyesi ile aldim.

Son düzenleme:
Back
X