• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum kontrol hapi mi sakinlestirici mi

Dogum kontrol hapi sayesinde sende sakin biri oldunmu

• Evet

OY: 2 5,7%
  • Hayir

OY: 17 48,6%
  • bende sinir yapti

OY: 16 45,7%

• Ankete Katılan
    35
Ben avrupada yasiyorum bu arada :bicak:

Yani sirf haberlerde öyle yaziyor diye tavsiye etmemeleri gibi birsey sözkonusu degil..

Bu arada burda recetesiz almak yasak. Yani baya doktorun tavsiyesi ile aldim.
Haberlerde çıktığında benim doktorum artık Yasmin kullanmamami tavsiye etti ve başka bir ilaç önerdi. Yeni ilaca geçmeyi red edip doğum kontrol yöntemini değiştirdim hatta. Bu arada ağrılı adetin ne demek olduğunu inanın çok iyi bilirim. Bende rahim şekil bozukluğu var.

Haberlerde çıktığında benim doktorum artık Yasmin kullanmamami tavsiye etti ve başka bir ilaç önerdi. Yeni ilaca geçmeyi red edip doğum kontrol yöntemini değiştirdim hatta. Bu arada ağrılı adetin ne demek olduğunu inanın çok iyi bilirim. Bende rahim şekil bozukluğu var.

Cok gecmis olsun.

O haberleri bende okudum ama üzerinde pek durmadim cunku belirli baska bir rahatsizligim yok ne bende ne ailemde.
Doktorumda birsey demedi acikcasi yani umarim bana garezi yoktur :p

Cok gecmis olsun.

O haberleri bende okudum ama üzerinde pek durmadim cunku belirli baska bir rahatsizligim yok ne bende ne ailemde.
Doktorumda birsey demedi acikcasi yani umarim bana garezi yoktur :p
Sigara içenler ve hareketsiz hayat sürenler daha büyük risk grubunda. Ben ikisinide yapmama rağmen devam etmedim, büyütmem gereken iki çocuğum var ☺️ size de geçmiş olsun.

kan pihtilasmasi yan etkilerinden biriymis dogum kontrol hapinin :KK43: korkuttunuz beni simdi..

suan durumunuz nasil ?
İki aydır kullanmıyorum az daha farketmeseydim daha kötü sonuçlara yol açıcaktı maalesef

Kullandigim dogum kontrol hapi sakinlestirici almisim gibi hissettiriyor bana kizlar :KK70:

Adetlerim cok sancili gectigi icin basladim. Agri kesici dahi ise yaramiyordu cunki artik.
Benim adet öncesi cok sinirli geciyordu.. adetimde rahatliyordum ama sonra yine dengesizlesiyordum. Pms den herhalde. Yani bu hormonlarin inis cikislarini ,adet öncesi, adet icinde, yumurtlama döneminde vs her etkiyi hissediyordum dolu dolu.

Herneyse uzatmak istemiyorum..
Suan mucize gibi geldi bu dogum kontrol hapi bana.
Cunki sinirlenmek istesem dahi sinirlenemiyorum sinirlerim alinmis gibi..

Bunu yasayan varmi benden baska cok merak ettim ? anket yapacagim cvplarsaniz sevinirim.

Birde aramizda, 7 günlük ara vermeyen varmi?
Yani düzenli ve araliksiz alan?
Yabanci forumlarda 3 veya 6 ayda bir 7 günlük ara verenler varmis. Sizin deneyimleriniz nedir?
Okuduguma göre o ara kanamalar gereksizmis sözde. Bende ara vermeksizin kullanmak istiyorum.. adetsiz yasam cazip geliyor :)
Yumurtlama zamanı da ağrılı mı.
Halen kullanıyor musunuz d kontrol hapı ağrıları kesti mi

Yumurtlama zamanı da ağrılı mı.
Halen kullanıyor musunuz d kontrol hapı ağrıları kesti mi

Yumurtlama zamaninda inceden ama gecici bir sizi hissediyordum ama adetimin ilk günlerindeki gibi agir ve saatlerce süren bir agriyla kiyaslanmaz tabiki.

Hala kullaniyorum ve adet agrilarimi kesti tamamen ama bu arada diz kapaklarimda agri olustu ... bu ilaca mi baglamaliyim diye düsünüyorum bende dün geceden itibaren :110:

Dizlerimde daha önce hic agri olmamisti.. tedirgin oldum birakmayi düsünüyorum ... bilemedim..acaba ilac ile bir alakasi olabilir mi? Bir bilen varmi?

Ben 30 yasina gelmis ve simdiye kadar kullanmamis biri olarak artik baslamak istedim.
Yoksa ergenler gibi cilt güzelligi pesinde degilim.
Onun icin serumlar ve asitler var vs..

Benim agrilarim gercekten cok kötü geciyordu. Mide bulantisindan tutun bel tutulmasina kadar hastanelik olma kivamina geliyordum. Kusma, soguk terler dökme, üsüme.. sanki cocuk doguruyor gibiydim her ay. Agri kesicilerin bile faydasi az oluyordu.
Bu sancilari ceken anlar beni sanirim.

Hayit otunu yillar önce denedim iyi gelir gibi oldu sonra biraktim ve dogum kontrol hapini almadan önce düzenli bir sekilde telkrar hergün 10 mg aldim yine ayni etkileri bekleyerel ama faydasi olmadi bu sefer.

O yüzden dpgum kontrol hapini denemek istedim. Agrim kalmadi. Adet öncesi sinir, duygusallik, vucudun su toplamasi vs kalmadi.
Suan iyiyim yani. Hele bu öfke ve sinirime cok iyi geldi. Daha önce almadigima pismanim.
Yillardir heryerde kötü diye duyuruldu bende öyle düsünüyordum ama cok iyi geldi bana simdilik.

Her ay hormonlarimin inis cikislarinda bende birlikte niye heder olayim bosuna yani ? :KK70:

Ama kimseyi heveslendirmek istemiyorum yinede. herkeste ayni etkiyi gösterecek diye birsey yok.
Zararlari ve yan etkileri de belli zaten.
Hastaligi olanlar kullanmasin tabiki.

Agrilari az veya olmayanlar, pms cekmeyenler düzenli adet olmak istiyorsalar hayit otu da düzenliyor. Onunda hormonlari dengeleme faydalari var.
Ama benimkileri yatistirmak icin yetmedi artik herhalde :) zaten bende etkiler ters niyeyse..
Baskalari bu hap ile sinirli oluyormus. Ben hapsiz.
Hangi ilacı kullandınız?

Ben 30 yasina gelmis ve simdiye kadar kullanmamis biri olarak artik baslamak istedim.
Yoksa ergenler gibi cilt güzelligi pesinde degilim.
Onun icin serumlar ve asitler var vs..

Benim agrilarim gercekten cok kötü geciyordu. Mide bulantisindan tutun bel tutulmasina kadar hastanelik olma kivamina geliyordum. Kusma, soguk terler dökme, üsüme.. sanki cocuk doguruyor gibiydim her ay. Agri kesicilerin bile faydasi az oluyordu.
Bu sancilari ceken anlar beni sanirim.

Hayit otunu yillar önce denedim iyi gelir gibi oldu sonra biraktim ve dogum kontrol hapini almadan önce düzenli bir sekilde telkrar hergün 10 mg aldim yine ayni etkileri bekleyerel ama faydasi olmadi bu sefer.

O yüzden dpgum kontrol hapini denemek istedim. Agrim kalmadi. Adet öncesi sinir, duygusallik, vucudun su toplamasi vs kalmadi.
Suan iyiyim yani. Hele bu öfke ve sinirime cok iyi geldi. Daha önce almadigima pismanim.
Yillardir heryerde kötü diye duyuruldu bende öyle düsünüyordum ama cok iyi geldi bana simdilik.

Her ay hormonlarimin inis cikislarinda bende birlikte niye heder olayim bosuna yani ? :KK70:

Ama kimseyi heveslendirmek istemiyorum yinede. herkeste ayni etkiyi gösterecek diye birsey yok.
Zararlari ve yan etkileri de belli zaten.
Hastaligi olanlar kullanmasin tabiki.

Agrilari az veya olmayanlar, pms cekmeyenler düzenli adet olmak istiyorsalar hayit otu da düzenliyor. Onunda hormonlari dengeleme faydalari var.
Ama benimkileri yatistirmak icin yetmedi artik herhalde :) zaten bende etkiler ters niyeyse..
Baskalari bu hap ile sinirli oluyormus. Ben hapsiz.
Hala kullanıyor musunuz hapı? Adet öncesi felaket ağrım oluyor, adette ve sonrasında da oluyor? Cidden ağrınızı kesti mi rahat mısınız şimdi adet döneminde

Hala kullanıyor musunuz hapı? Adet öncesi felaket ağrım oluyor, adette ve sonrasında da oluyor? Cidden ağrınızı kesti mi rahat mısınız şimdi adet döneminde

adetim, hapi iki ay düzenli kullandiktan sonra kendiliginden geldi ve normalden fazla agri yapti. ama tekrar kullaniyorum.
suan iki aydir adetim yok gelmedi hala. tekrar gelirse agri olur mu bilemem. ama her ay agri cekmektense iki ayda bir cekerim daha iyi diye düsünüyorum.

adetim, hapi iki ay düzenli kullandiktan sonra kendiliginden geldi ve normalden fazla agri yapti. ama tekrar kullaniyorum.
suan iki aydir adetim yok gelmedi hala. tekrar gelirse agri olur mu bilemem. ama her ay agri cekmektense iki ayda bir cekerim daha iyi diye düsünüyorum.
İlacı neden bıraktınız doktor tavsiyesiyle mi kullanıyorsun peki

Back