doğum kontrol hapı kullanılırken hamile kalmanın sağlıklı olmadığını ve alınması gerektiğini söylemişti doktorum... Ben de yasmin kullanıyorum ve gebelik şüphesiyle gidip test yaptırmıştım onun üzerine gebeysen bile alınması gerekir çünkü bebeğin beyin gelişimini vs. Kötü etkiler doğum kontrol hapı demişti.
tabiki hap içerken de hamile kalınabiliyor.fakat tüm doktorların da söylediği şu; hapı bıraktıktan en az 2-3 ay sonra gebe kalınmalı.
Ama bal arkadaşın da dedği gibi hap kullanırken gebe kalınırsa bebeğin alınması gerektiğini ilk kez duydum
ben de dogum kontrol hapını kullanırken hamıle kaldım:)) zaten her korunma % 99 ıhtımalle korunmayı saglar ne mutlu kı bıze % 1'lık ıhtımalı sagladık:)) ama ne yazık kı gebelıgım dusukle sonuclandı....
Merhaba konuyu gordum hemen cevap yazma ıstegınde bulundum. İlaç sektorunde calısıyorum ve bu konuda bılgın oldukca cok. Sadece sunu belırtmek ıstedım bazı dogum kontrol ılacları dıger ıalclara gore az koruma saglar. hangı dogum kontrol hapını kullandıgın cok onemlıdır. cunku koruyo dıye bıldıklerınız ancak %60 kadar koruyo olabılıyor. Ben bu ay hap kullanırken (ozenlı,titiz) hamile kaldım ve bıyokımyasal gebelık yasadım. ustelık de 5 senedır bırakmamaksızın (perıyodık aralıklar ıle)hap kullandıgım halde. Sadece paylasmak ıstedım...
Yasmin gibi doğum kontrol ilaçlarının ilk ay %70 koruma güvencesi var sen iki aydır kullaniyirmussun. Unuttun hapı da ara ile icmissin bir sıkıntı olucaginı zannetmiyorum zaten aman doğurgan olsun olmasın ayin 30 ya da 31 gününde koruma sağlama. Birsey olucaginı zannetmiyorum. Tabiki hap ile kalanlar da var ama onlar daha düzensiz br gun içip bir gün icmeyenler genelde kendini sıkıntıya sokma hamile kalmak ihtimalin çok çok düşükMerhaba, birşey sormak istiyorum. 2 aydır yasmin kullanıyorum. İlk ay saat olarak düzensiz kullandım. 2.ay hiç saat atlamadim ama 1 hap içmeyi unutup, 4 saat arayla 2 hap içtim. Son 1 haftadir düzenli kullanıyorum. Fakat bugün fark ettim ki doğurgan dönemdeymişim ve ilişkiye girdim :/ doğurgan dönemde bu ilacın koruması nedir? Araştırdım fakat bulamadım1 ay psikoloji pert artık
Ohh soğuk su serpildi içime vallahi :) çok teşekkür ederim :)Yasmin gibi doğum kontrol ilaçlarının ilk ay %70 koruma güvencesi var sen iki aydır kullaniyirmussun. Unuttun hapı da ara ile icmissin bir sıkıntı olucaginı zannetmiyorum zaten aman doğurgan olsun olmasın ayin 30 ya da 31 gününde koruma sağlama. Birsey olucaginı zannetmiyorum. Tabiki hap ile kalanlar da var ama onlar daha düzensiz br gun içip bir gün icmeyenler genelde kendini sıkıntıya sokma hamile kalmak ihtimalin çok çok düşük
merhaba peki yazz doğum kontrol hapı ne kadarlık bir korumaya sahip bilgilendirirseniz çok sevinirim.Merhaba dogum kontrol hapları arasında yasmın %99.01 koruma oranıyla tepede yer alıyor. O konuda hıc sıkıntın olmasın. ama %1 lık ıhtımal olarak allahım ısterse %100 de %100 koruyanlarda bıle bebıslerı var edebılıyor. :) allah gonlunuze gorer versın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?