- 19 Temmuz 2011
- 897
- 75
- 68
doğum kontrol hapı kullanılırken hamile kalmanın sağlıklı olmadığını ve alınması gerektiğini söylemişti doktorum... Ben de yasmin kullanıyorum ve gebelik şüphesiyle gidip test yaptırmıştım onun üzerine gebeysen bile alınması gerekir çünkü bebeğin beyin gelişimini vs. Kötü etkiler doğum kontrol hapı demişti.
her doktorun yorumu ayrı ama ben senın doktoruna katılmıyorum. Senın ıstemın dısınjda gelısmıs olmus bır olay en fazla bebegın ustune 2 hafta o ılacı kullanabılıyorsun zaten reglı olmıyınca durumu anlıyorsun. Bebek 2 aylık olunca gereklı yapılacak testlerle bebegın sorunlumu sorunsuzmu olduıgunu anlayabılıyorsun bılmeden etmeden ya oyleyse dıye bebgı aldırmak cok sacma ve yanlıs bırsey bece. Benım kanaatım sureklı doktor kontrolu altında gereklı testler yapılarak bebegı aldırmaya gerek kalmıycagı yonunde. Ayrıca nıce hamıle kalanlar var gebelıgını bılmeden 2-3 ay gecırenler bırcok ılac hap kullanıyorlar bılmeden ama sorun cıkmıyor. Daha 15 gunluk olusmaya baslamıs bebege dogum kontrol haplarının cok bır etkı yaratmıycagını doktorum defalarca ustune basarak soylemıstır. Ben ılac sektorunde calısan bırı olarak bırcok bu tarz gebelık gordum fakat hıcbırınde sorun yoktu. Bence bunalr kafaya takılmamalı onerılmıs konusunda uzman bır doktor kontrolu altında kalınmalı. Zaten hersey allahtan .. Saygılarımla