• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalan var mı?

doğum kontrol hapı kullanılırken hamile kalmanın sağlıklı olmadığını ve alınması gerektiğini söylemişti doktorum... Ben de yasmin kullanıyorum ve gebelik şüphesiyle gidip test yaptırmıştım onun üzerine gebeysen bile alınması gerekir çünkü bebeğin beyin gelişimini vs. Kötü etkiler doğum kontrol hapı demişti.

her doktorun yorumu ayrı ama ben senın doktoruna katılmıyorum. Senın ıstemın dısınjda gelısmıs olmus bır olay en fazla bebegın ustune 2 hafta o ılacı kullanabılıyorsun zaten reglı olmıyınca durumu anlıyorsun. Bebek 2 aylık olunca gereklı yapılacak testlerle bebegın sorunlumu sorunsuzmu olduıgunu anlayabılıyorsun bılmeden etmeden ya oyleyse dıye bebgı aldırmak cok sacma ve yanlıs bırsey bece. Benım kanaatım sureklı doktor kontrolu altında gereklı testler yapılarak bebegı aldırmaya gerek kalmıycagı yonunde. Ayrıca nıce hamıle kalanlar var gebelıgını bılmeden 2-3 ay gecırenler bırcok ılac hap kullanıyorlar bılmeden ama sorun cıkmıyor. Daha 15 gunluk olusmaya baslamıs bebege dogum kontrol haplarının cok bır etkı yaratmıycagını doktorum defalarca ustune basarak soylemıstır. Ben ılac sektorunde calısan bırı olarak bırcok bu tarz gebelık gordum fakat hıcbırınde sorun yoktu. Bence bunalr kafaya takılmamalı onerılmıs konusunda uzman bır doktor kontrolu altında kalınmalı. Zaten hersey allahtan .. Saygılarımla :63: :61:

Tabiki hap içerken de hamile kalınabiliyor.Fakat tüm doktorların da söylediği şu; hapı bıraktıktan en az 2-3 ay sonra gebe kalınmalı.
Ama BAL arkadaşın da dedği gibi hap kullanırken gebe kalınırsa bebeğin alınması gerektiğini ilk kez duydum

tabiki hap içerken de hamile kalınabiliyor.fakat tüm doktorların da söylediği şu; hapı bıraktıktan en az 2-3 ay sonra gebe kalınmalı.
Ama bal arkadaşın da dedği gibi hap kullanırken gebe kalınırsa bebeğin alınması gerektiğini ilk kez duydum

canım merhaba, soyle bıs ısoylıyım bundan 5 sen once hastaneye kaldırıldım apandıst dıye kıst patlaması olmus son anda amelıyat gırmekten sıyrıldım ve hem kıstlerım hem dogum kontrol ıcın 5 sene boyunca dıane 35 kullandım yasmın de kullandım arada bır cok doktor gezdım hastalıgım nedenıyle medıcal park banu cıfcı basta olmak uzere gıttım her doktora hamılelık ıle bılgı sordum korkuyordum cunku dogum kontrol hapını bıraktıktan sora 2-3 ay ya da ılk ay hamıle kalmamak dıye bırsey soz konusu degıldır hıc bır sakıncası yoktur hapın koruması hapı bıraktıkan sonra en fazla 48-62 saat ıcınde gecer sorun olmaz. Benımde okudum ve arastırdıgım kadarıyla hapı bıraktıktan sonra 2-3 ay hamıle kalnmamlı 2-3 ay sora gebe kalınmalı dıye bısey okumadım. Ayrıca fırmasından bızlere verılen egıtımlerde bu soruyla cok karsılastım fırma kesınlıkle oyle bırsey dıle getırmıyor . Neysem sonuc olarak cok farklı yorumlar olabılıyor. Aydınlattıgın ıcın tesekkur ederım. :61:

ben de dogum kontrol hapını kullanırken hamıle kaldım:)) zaten her korunma % 99 ıhtımalle korunmayı saglar ne mutlu kı bıze % 1'lık ıhtımalı sagladık:)) ama ne yazık kı gebelıgım dusukle sonuclandı....

ben de dogum kontrol hapını kullanırken hamıle kaldım:)) zaten her korunma % 99 ıhtımalle korunmayı saglar ne mutlu kı bıze % 1'lık ıhtımalı sagladık:)) ama ne yazık kı gebelıgım dusukle sonuclandı....

gecmıs olsun canım ınsallah bıdahakı sefere saglıklı bı melek annesı olursun ..

slm kızlar.ben 3 hamilelik ama 2 doğum gerçekleştirmiş biri olarak şunu söleyebiirim.evlendikten snr korunmadığımız halde 3 sene çocuğumuz olmadı daha snr bi rahatsızlığım çıktı ve doktor hamile kalmamı yasakladı ve doğum kont.hapı kullanmaya başladım.3 ay kullandım ve başka bi rahatsızlığım daha çıktı bu seferde doğum knt.hapı ile korunmam yasaktı.yasmini bırakjtım ertesi gün prezarvatifle korunmaya başladık.ama hapı bıraktığım gün eşimle beraber olmuştuk ertesi gündende kondomla korunduk ama o bi günde hamile kalmışım.3 sene uğraşıpta hamile kalamadığım halde yasmini bıraktığım gün hamile kaldım.neyse yasak olmasına rağmen doğurdum.oğlum 1,5 yaşındayken tekrar hamile kaldım.kondoma rağmen.bu seferki malesef dış gebelikti.gebeliğim sonlandı doktor 3 ay korunma verdi 4,ay tekrar hamileydim ve bu sefer ikişnci oğlumu dünyaya getirdim.ama malesef hastaslıklarım çok ilerlediği için bu hamilkeliğimde çok yoğun ilaçlar kullandım.igebeliğimin 2. ayından 5.ayına kadar 3 ay boyunca kortizon kullandım doğurana kadarda bir dünya ilaç antibiyotik serumlar aklınıza gelecek her çeşit ilaç verildi ve bebişim allaha şükür gayet sağlıklı doğdu.gerçi 2,5 ay erken doğdu 2 ayda küvezde yattı ama o tamamen gebelikte oluşan şeker ve tansiyonumun çıkması sebebi ile oldu.şu an 1 yaşında.ve maşallah gayet sağlıkjlı bir bebek.bu seferde spiralle korunuyoıdum ama geçen ay doktora bi gittim spiralim kaymış.şimdi çok korkuyorum ya tekrar hamile kaldıysam diye.çünkü adetimde sadece 3 gün sürdü ve çeşitli belirtiler var aşırı gögüs hassasiyeti kasık agrısı alınganlık bel ağrısı gibi...normal adet düzenimde 10 gündür öle 3 günde bitince beni bi korku saldı belkide psikolojiktir bilmiyorum.çünkü dayanamayıp 3 gün önce kan testiyaptırdım değerim 0,1 çıktı gerçi adetime daha 16 gün var ama belki spiralim kaydığı zaman kaldıysam üstüne adet görmüşümdür diye düşündüm ama değerimde böle çıkınca biraz rahatladım.bu kadar uzun yzmamın sebebi her türü yolla korundum hepsindede hamile kaldım.dünya kaar ilaç kullandım allaha şükür bebeklerim sağlıklı dodu.yanii sözün özüü kızlar siz naparsanız yapın nasıl korunursan korunun o meleklerin dünyada yiycek rızıkları varsa rabbim karnınıza düşürüveriyo.umarım allah dileyen herkese nasip etsin..

Merhaba konuyu gordum hemen cevap yazma ıstegınde bulundum. İlaç sektorunde calısıyorum ve bu konuda bılgın oldukca cok. Sadece sunu belırtmek ıstedım bazı dogum kontrol ılacları dıger ıalclara gore az koruma saglar. hangı dogum kontrol hapını kullandıgın cok onemlıdır. cunku koruyo dıye bıldıklerınız ancak %60 kadar koruyo olabılıyor. Ben bu ay hap kullanırken (ozenlı,titiz) hamile kaldım ve bıyokımyasal gebelık yasadım. ustelık de 5 senedır bırakmamaksızın (perıyodık aralıklar ıle)hap kullandıgım halde. Sadece paylasmak ıstedım... :KK17::KK16:

Merhaba, birşey sormak istiyorum. 2 aydır yasmin kullanıyorum. İlk ay saat olarak düzensiz kullandım. 2.ay hiç saat atlamadim ama 1 hap içmeyi unutup, 4 saat arayla 2 hap içtim. Son 1 haftadir düzenli kullanıyorum. Fakat bugün fark ettim ki doğurgan dönemdeymişim ve ilişkiye girdim :/ doğurgan dönemde bu ilacın koruması nedir? Araştırdım fakat bulamadım :( 1 ay psikoloji pert artık :rolleyes:

Merhaba, birşey sormak istiyorum. 2 aydır yasmin kullanıyorum. İlk ay saat olarak düzensiz kullandım. 2.ay hiç saat atlamadim ama 1 hap içmeyi unutup, 4 saat arayla 2 hap içtim. Son 1 haftadir düzenli kullanıyorum. Fakat bugün fark ettim ki doğurgan dönemdeymişim ve ilişkiye girdim :/ doğurgan dönemde bu ilacın koruması nedir? Araştırdım fakat bulamadım :KK43: 1 ay psikoloji pert artık :rolleyes:
Yasmin gibi doğum kontrol ilaçlarının ilk ay %70 koruma güvencesi var sen iki aydır kullaniyirmussun. Unuttun hapı da ara ile icmissin bir sıkıntı olucaginı zannetmiyorum zaten aman doğurgan olsun olmasın ayin 30 ya da 31 gününde koruma sağlama. Birsey olucaginı zannetmiyorum. Tabiki hap ile kalanlar da var ama onlar daha düzensiz br gun içip bir gün icmeyenler genelde kendini sıkıntıya sokma hamile kalmak ihtimalin çok çok düşük

Yasmin gibi doğum kontrol ilaçlarının ilk ay %70 koruma güvencesi var sen iki aydır kullaniyirmussun. Unuttun hapı da ara ile icmissin bir sıkıntı olucaginı zannetmiyorum zaten aman doğurgan olsun olmasın ayin 30 ya da 31 gününde koruma sağlama. Birsey olucaginı zannetmiyorum. Tabiki hap ile kalanlar da var ama onlar daha düzensiz br gun içip bir gün icmeyenler genelde kendini sıkıntıya sokma hamile kalmak ihtimalin çok çok düşük
Ohh soğuk su serpildi içime vallahi :) çok teşekkür ederim :)

Merhaba dogum kontrol hapları arasında yasmın %99.01 koruma oranıyla tepede yer alıyor. O konuda hıc sıkıntın olmasın. ama %1 lık ıhtımal olarak allahım ısterse %100 de %100 koruyanlarda bıle bebıslerı var edebılıyor. :) allah gonlunuze gorer versın :KK16:
merhaba peki yazz doğum kontrol hapı ne kadarlık bir korumaya sahip bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Back