• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalan var mı?

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Merhaba,
Doğum kontrol hapı kullanırken (düzenli,aksatmadan kullanırken) hamile kalan var mı?
Hapların koruma oranı %99 diye biliyorum. %1 e denk gelen var mı acaba? Hamile kalır mıyım diye tedirgin oluyorum. Bi de hamile kalırsam ve bilmeden ilacı almaya devam edersem bebeğe bir zararı olur mu acaba?

doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanı hiç görmedim de duymadım da ben düzenli olarak 2 senedir kullanıyorum ve hiç bir yan etkisinide görmedim tam tersi etkisini bile gördüm diyebilirim.

ben daha once duydum canim.. hatta kadinlar kulubunde okumustum, arkadasimiz ayda iki defa yumurtaliyormus cok nadir bi durum ama hamile kalmis.. sahsen bende bu ay kendimden cok supheleniyorum 2 seneden beri bende kullaniyorum ama bu ay adetim sadece 2 gun surdu 3. gun kesildi.. bussuru garip garip belirtilerim var yaa..

hadi ya vallahi benide korkkuttun şimdi ama hapı bıraksanda 3 ay koruyomuş seni bende öyle duymuştum

Vallah bilmiyorum canim.. benim bu ay butun ay kasiklarim sanki hamilemisim gibi tas gibidi... adet oldum persembe gunu basladim cumartesi sabahi bitti ve cokta hafif geldi... Hadi bitti ama sislik hala gecmedi.. tas gibi hala yaa.. vallah bilmiyorum ne yapcagimi.. bi gariplik var bende bu ay.. hic te aksatmadim hapi ama.. hos hap 21 gun hap bittiginde adet olana kadar o aradaki bosluktada birlikte olduk bikerecik benimkinle.. olabilme sansi varmi acaba?

ben de şuan ondan şüpheleniyorum.hapı bitirdim 4 gün oldu .daha gelmedi.normalde 2 ya da 3.gün gelirdi.Arada almayı unutmuştum ama sonra tamamladım.Şu an acabalarla yaşıyorum

ben de şuan ondan şüpheleniyorum.hapı bitirdim 4 gün oldu .daha gelmedi.normalde 2 ya da 3.gün gelirdi.Arada almayı unutmuştum ama sonra tamamladım.Şu an acabalarla yaşıyorum

canim benim de hemen 3. gunde geliyor.. bu ay geldi onda bi sorun yoktaaa iste 2 gun surdu benim adetim hep 6-7 gun surerdi yaa ve cok yogun olurdu bu ay topu topu 2-3 ped kullandim herhalde..

canim benim de hemen 3. gunde geliyor.. bu ay geldi onda bi sorun yoktaaa iste 2 gun surdu benim adetim hep 6-7 gun surerdi yaa ve cok yogun olurdu bu ay topu topu 2-3 ped kullandim herhalde..

Aslında ben bir yandan da olsun istiyorum ama.Çünkü bu aydan itibaren hap kullanmıcam.ve bir bebeeğimiz olsun istiyoruz eşimle.Ama hapı bıraktıktan sonra en azından 2 ay sonra hamile kalınmalı diye okumuştum birçok yerde.

periyodumun başlamasına 12 gün var. haftasonu midemi üşüttüm. mide bulantısı falan da oldu. halen de az biraz var. mide üşütmeme bağlı olduğunu düşünüyorum. ama acaba hamile olma ihtimalim var mıdır? bebek düşünmüyoruz şu an için. daha 2 aylık evliyim. ilacımı da düzenli kullanıyorum.

Aslında ben bir yandan da olsun istiyorum ama.Çünkü bu aydan itibaren hap kullanmıcam.ve bir bebeeğimiz olsun istiyoruz eşimle.Ama hapı bıraktıktan sonra en azından 2 ay sonra hamile kalınmalı diye okumuştum birçok yerde.

canim ne yalan soyliyeyim bende bi yandan olsun diye cok istiyorum.. boyle hazir degiliz daha diyorum sonrada eger dogum kontrol hapini kullanirken hamile kalirsam boyle mucize olur diye dusunuyorum :61: ay olsa ne guzel olur.. bizde 6 aylik evliyiz ama ben cok cok istiyorummm

periyodumun başlamasına 12 gün var. haftasonu midemi üşüttüm. mide bulantısı falan da oldu. halen de az biraz var. mide üşütmeme bağlı olduğunu düşünüyorum. ama acaba hamile olma ihtimalim var mıdır? bebek düşünmüyoruz şu an için. daha 2 aylık evliyim. ilacımı da düzenli kullanıyorum.

canim mide bulantilari 6-7 haftalik hamile olana kadar baslamiyormus.. seninki usutmeden olabilir..

Son düzenleme:
canım doğum kontrol hapı kullanıyorsan hiç korkmana gerek yok. Prezervatif ile kalanlar bile olabiliyor ama doğum kontrol hapıyla çok zor. Endişelenmene gerek yok

eğer hapı kullandığınız süre içerisinde antibiyotik kullandıysanız,ishal olduysanız ya da istifra ettiyseniz ilacın etkisi azalıyor.bu yüzden ilacın yanında ek bir koruma yöntemi de kullanmanız gerekiyor.
Böyle bir durum yaşadınız mı ?

canim ne yalan soyliyeyim bende bi yandan olsun diye cok istiyorum.. boyle hazir degiliz daha diyorum sonrada eger dogum kontrol hapini kullanirken hamile kalirsam boyle mucize olur diye dusunuyorum :61: ay olsa ne guzel olur.. bizde 6 aylik evliyiz ama ben cok cok istiyorummm

Ben dün akşam regl oldum :(( biz de henüz 2 aylık evliyiz.Ama bu aydan itibaren başlıcam çalışmalara .

Merhaba konuyu gordum hemen cevap yazma ıstegınde bulundum. İlaç sektorunde calısıyorum ve bu konuda bılgın oldukca cok. Sadece sunu belırtmek ıstedım bazı dogum kontrol ılacları dıger ıalclara gore az koruma saglar. hangı dogum kontrol hapını kullandıgın cok onemlıdır. cunku koruyo dıye bıldıklerınız ancak %60 kadar koruyo olabılıyor. Ben bu ay hap kullanırken (ozenlı,titiz) hamile kaldım ve bıyokımyasal gebelık yasadım. ustelık de 5 senedır bırakmamaksızın (perıyodık aralıklar ıle)hap kullandıgım halde. Sadece paylasmak ıstedım... :17::16:

eğer hapı kullandığınız süre içerisinde antibiyotik kullandıysanız,ishal olduysanız ya da istifra ettiyseniz ilacın etkisi azalıyor.bu yüzden ilacın yanında ek bir koruma yöntemi de kullanmanız gerekiyor.
Böyle bir durum yaşadınız mı ?

evet. birkaç hafta önce 1 hafta-10 gün süreyle antibiyotik kullandım sistit tedavim için :(

Merhaba konuyu gordum hemen cevap yazma ıstegınde bulundum. İlaç sektorunde calısıyorum ve bu konuda bılgın oldukca cok. Sadece sunu belırtmek ıstedım bazı dogum kontrol ılacları dıger ıalclara gore az koruma saglar. hangı dogum kontrol hapını kullandıgın cok onemlıdır. cunku koruyo dıye bıldıklerınız ancak %60 kadar koruyo olabılıyor. Ben bu ay hap kullanırken (ozenlı,titiz) hamile kaldım ve bıyokımyasal gebelık yasadım. ustelık de 5 senedır bırakmamaksızın (perıyodık aralıklar ıle)hap kullandıgım halde. Sadece paylasmak ıstedım... :17::16:

yasmin kullanıyorum ben. az koruyan kategoriye mi giriyor bu ilaç?

Back