Doğum kontrol hapı kullananlar bakabilir mi?

deno75116

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
217
359
29
Herkese merhaba,
Bu konuyu sormak için bugun açtım üyelik. Yurtdışında yaşıyorum 3 senedir, ailem vs. yanımda değil ve şirket gönderdiği için geldiğim ülkenin diline hiç hakim değilim doktora danışmadan buraya yazmak istedim.
Bu zamana kadar herhangi bir doğum kontrol hapı kullanmadım, erkek arkadaşımın da böyle bir talebi yok ama acaba daha rahat olmak için denesem mi diyorum. Ama çok zararlı falan diyen de var, annem eczacı kendisi de bunlardan biri.
Biraz da sağlık konusunda pimpirikli bi tipim ve dediğim gibi dil sorunu oluyor doktorla falan burada. Hiç bulaşma mı dersiniz ne dersiniz?

Herkese merhaba,
Bu konuyu sormak için bugun açtım üyelik. Yurtdışında yaşıyorum 3 senedir, ailem vs. yanımda değil ve şirket gönderdiği için geldiğim ülkenin diline hiç hakim değilim doktora danışmadan buraya yazmak istedim.
Bu zamana kadar herhangi bir doğum kontrol hapı kullanmadım, erkek arkadaşımın da böyle bir talebi yok ama acaba daha rahat olmak için denesem mi diyorum. Ama çok zararlı falan diyen de var, annem eczacı kendisi de bunlardan biri.
Biraz da sağlık konusunda pimpirikli bi tipim ve dediğim gibi dil sorunu oluyor doktorla falan burada. Hiç bulaşma mı dersiniz ne dersiniz?
10 yıllık evliliğimde hep doğum kontrol hapı ile korundum. Hapı bıraktığım ay hamile kaldım 2 çocuğumda da. Uzun vadede nasıl bir etkisi olur bilmiyorum ama kullandığım dönemlerde cildim bile daha güzel oluyor. Her ay acaba hamile kalır mıyım sıkıntısı yaşamıyorum. Erkeğe güven olmaz sonuçta😁

Her ilaç gibi illaki zararı vardır ama ben her ay kendimi regl ağrısından acile atan, çalıştığım yerlerde her regl döneminin ilk günü izin alan biri olarak doğum kontrol hapına teşekkür ediyorum valla. Bana yararı olduğu için kullanmaya devam ediyorum
evet teşekkür ederim. ben hiç regl ağrısı da yaşamıyorum doğal olarak o nedenle hiç ilgi alanıma girmedi bu gune kadar bu haplar. yoksa kist için falan kullanan arkadaşlarım da olmuştu lisede bile.

3 yıldır kullanıyorum. Pcos’um olduğundan düzenli reglime yarıyor, kistlerimde gerileme var, regl dönemi arılarımı dindirdi, korunma güvencem var, cildimi toparladı. Tüylenmem kontrole girdi.Seviyorum kendisini. Doktorumun bana uygun olarak verdiğini kullanıyorum.

Merhaba ben yeni evlendim. Üç ay önce başladım kullanmaya. İlacın 28. Gunundeyim hala regl olmadım. Hep düzenli içtim. Hamil değilimdir di mi. Çok korkuyorum

Herkese merhaba,
Kişiden kişiye göre çok değişiyor.şimdi sana şahane bir şey böyle bir rahatlık görmedim 10 senedir kullanıyorum diyenler de yazacak, benim gibi feleğim şaştı yan etkiden kendime gelemedim diyen de.ilaçtan ilaca da değişiyor, kişiden kişiye de.bu iş boyle olmaz yani.

Ben yeni evliyken kullanmıştım. İyi bir marka olduğu için sanırım hiç yan etki görmedim. Hatta çok sancılı regl yaşamıyordum artık kullanırken. Yazz marka kullandım ama bulunduğun ülkede varmı bilemem. Doktorum önermişti.

Her ilaç gibi illaki zararı vardır ama ben her ay kendimi regl ağrısından acile atan, çalıştığım yerlerde her regl döneminin ilk günü izin alan biri olarak doğum kontrol hapına teşekkür ediyorum valla. Bana yararı olduğu için kullanmaya devam ediyorum
Selam.
Hangi hapı kullanıyorsunuz?
İsteksizlik vs yan etkileri var diyorlar. Kaç senedir kullanıyorsunuz memnun musunuz?

Ben de pcolu olduğum için biraz kullanıp bırakıyorum. Doktorum bir süre kullan gözlemle kendini, regl düzenini demişti..
Doğum kontrol hapının zararı yok ama yurtdışında özellikle Avrupa ülkelerinde Doktorun reçetesi olmadan direk gidip alınamıyor. En azından benim yaşadığım ülkede böyle..

X