• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Kontrol Hapi- Gece Terlemesi

melisaytek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
6
0
1
41
Merhaba

Aranizda Microgynon 30 kullanan ya da kullanip birakmis olan var mi?Ne gibi yan etkileri gordunuz?

Ben 1 sene kullandim ve kullandigim sure boyunca tek bir yan etki gordum: gece terlemeleri. Dogum kontrol haplari gece terlemesi yapar mi, tecrube eden varsa paylasirsa sevinirim.

3 hafta once hapi biraktim ama birsuru yan etki olustu, gercekten cok zormus, insan hic baslamasaydim diyor..

Ben de 4 yıla yakın kullandım ama beni mahvetti. Kilo alımı, depresyon, aşırı terleme gibi yan etkileri oldu. İlacı bıraktıktan sonra daha net anladım yan etkileri olduğunu. Şimdi çok rahatım şükür...

Arkadaslar konuyla ilgili bilgim yok yorum yapamayacagim ama sizler beni bilgilendirirseniz sevinirim. Uc hafta sonra dugunum var bende hap kullanmak istiyorum tavsiye edermisiniz

hapları kafanıza göre kullanmasanız da bir jinekologa giderek onun verdiği hapı kullansanız daha iyi olur. ben yıllardır yazz 24+4 kullanıyorum. herhangi bir yan etkisini görmedim. zaten yan etkileri en minimize edilmiş doğum kontrol hapı o bildiğim kadarıyla.
ayrıca doğum kontrol hapları regl döngüsünü düzenliyor, kanamayı azaltıyor, dolayısıyla regl süresi azalıyor, rahim ağzı ve meme kanseri riskini ciddi oranda azaltıyor, aynı zamanda regl döneminde ağrı çekenlerin ağrılarını da büyük oranda azaltıyor.

Back