• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

Allah sag saglim sihhatle kavusmayi nasip etsin bebegine. Bende Temmuz ayinda 40+1 de epidurel anestezi ile sezeryan yaptim. Yazdiklarini okurken bu kadar olur dedim cunku benim yasadiklarimin neredeyse aynisi. O psikolojiyi iyi bildigimden yazmak istedim.

Agri esigim normalde yuksektir. Son gune kadar ne nst de sancim cikti ne de ben herhangi bir agri sanci hissettim. Acilmamda hic yoktu.40 hafta boyunca kendimi normal doguma o kadar hazirlamistim ki bununla ilgili kitaplar okudum hastane egitimlerine katildim vs vs. Dogumdan 2 gun onceki kontrolumde bebegimin 4 kilo oldugunu ogrendim doktorum cok fazla beklersek iri oldugu icin normal dogumda cok zorlanacagimi soyledi. Bende sansimi denemek istedim ve 40+1 de suni sanci almak uzere hastaneye yattim. Saat 10 gibi serumu bagladilar nst ye de baglandim oglen gibi sanci 100 leri vurdu ama ben hala birsey hissetmiyordum hatta hemsireler bile takildi herkes bu sancilarla doguma giriyor diye. Neyse iki uc defa acilmayi kontrol ettiler en son saat 4.30 da hala 1 cm di ve bebegimin hareketleri kalp atislari yavaslamaya baslamisti. Doktorum istersem suniye devam edebilecegimi veya sezaryene donebilecegimi soyledi. Ama bebegim icin de risk durumu artiyordu. Esimle de konustuktan sonra sezaryene karar verdik aksam saat 5 gibi dr umuza soyledik 5.26 da bebegim kucagimdaydi. O kadar korkuyordum ki sezeryandan. Tek avantajim dogumda esimde yanimdaydi ve acayip destek oldu beni rahatlatti. Bebegimi cikardiktan sonra doktorum suniye devam etsekte bebegin cok yukarda oldugu icin normal dogmayacagini soyledi... Sonrasina gelince ilk bir hafta kendim oturup kalkamadim destekle dolastim. Bebegimi bile emzirmek icin bana getirdiler. 2. Hafta bittiginde kendim hareket edebiliyordum ve sinavim icin yazildigim ing kursuna metro ile tek basima gittim. Cok fazla agrim sizim olmadi sukur ki. Simdi dusunuyorum iyikide sezeryani tercih etmisim. Normal dogum icimde uhde olarak kaldi ama napalim kismet degilmis. Sen ne kadar istersen iste malesef sartlar bazen istedigimiz gibi gelismiyor. Ama herseyde bir hayir oldugunu dusunuyorum. O yuzden rabbim senin icinde hayirlisi ne ise onu versin. Normal dogumdada sezeryanda da dogum sonrasi sikintili surecler var ama inan melegin kollarinda olunca hicbirinin onemi kalmiyor.eger doktoruna guveniyorsan onun yonelndirmelerini dinlemeni oneririm insallah hersey gonlunce olur
Ben de normal doğumla ilgili eğitimlere katıldım falan, doktorum bana hep doğumumun normal olma ihtimalinin yüksek olduğunu dedi. Ben fazla şartlamışım kendimi galiba, sezaryenden sonra dikkat etmem gereken şeyleri vs hiç araştırmadım etmedim
Sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah

Yazdin mi bilmem ama acilma yok diye mi sezeryan yapiyolar?? Acilmayi baslatsin diye balon yerlestirme var.. herkeste ise yaramiyor ama..buarada benim pasalardan biri tam 41 haftalik dogdu. Normal geldi neyseki strese girmistim gerek kalmadi.. 42 ye kadar bekleyecektim zaten..

Benim nacizane önerim sezaryende karar kılarsanız genel anestezi yerine epidural tercih etmeniz. Genel anestezi biraz zorluyor bünyeyi. Panikatağım var demişsiniz ama zaten sakinleştirici yapıyorlar rahat olursunuz ve iyilesme süreciniz daha hizli olur

Yazdin mi bilmem ama acilma yok diye mi sezeryan yapiyolar?? Acilmayi baslatsin diye balon yerlestirme var.. herkeste ise yaramiyor ama..buarada benim pasalardan biri tam 41 haftalik dogdu. Normal geldi neyseki strese girmistim gerek kalmadi.. 42 ye kadar bekleyecektim zaten..
Evet hiç açılmam yokmuş, sancım çıkmadı nst de, bebek de kanala hiç girmemiş, o yüzden sezaryen diyorum dedi doktor :110:

Benim nacizane önerim sezaryende karar kılarsanız genel anestezi yerine epidural tercih etmeniz. Genel anestezi biraz zorluyor bünyeyi. Panikatağım var demişsiniz ama zaten sakinleştirici yapıyorlar rahat olursunuz ve iyilesme süreciniz daha hizli olur
Acaba epidural da daha mı paniklerim diye korktum hani o an kesildiğimi bilcem falan etkiler mi beni, çok şükür az ataklarla tamamladım bu 9 aylık süreyi

Ben de 7 ay once dogum yaptim.40+3de .4 kiloydu sezeryan istedi dr um.ilk aylardan beri yuruyordm kendimi ona o kadar hazirlamistm ki cok uzuldm.dr la konustum omuz sıkısmasi ihtimali var ama istersen deneriz dedi.ama kendiliginden baslamasi lazim suniyle bebek strese girip kakasinj yapar gunu gecti dedi.pzt sine kadar sure verdi tam umidi kesmistim pazar dogum basladi cok sukur saglikli normal dogdu ama cok kesi oldu.acilmam 10 cm di ama dr riske almadi 2 kere kesmis dikisim coktu.ama 2 ayda gecti iyilestim.ben riske aldim ama cok sukur birsey olmadi canim iyi dusun

Ben de normal doğumla ilgili eğitimlere katıldım falan, doktorum bana hep doğumumun normal olma ihtimalinin yüksek olduğunu dedi. Ben fazla şartlamışım kendimi galiba, sezaryenden sonra dikkat etmem gereken şeyleri vs hiç araştırmadım etmedim
Sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah
Pansuman isi olmadi bende zaten bir sprey siktilar cikarken o kadar. Normal dogumda galiba dikislerin bakimi daha sikintili oluyormus. Onun disinda agir kaldirmayacaksin egilip kalkarken zaten ilk gunler zorlaniyorsun ama dikkat edeceksin o kadar hareketlerine biraz dikkat ettikten sonra problem cikmiyor.

Evet hiç açılmam yokmuş, sancım çıkmadı nst de, bebek de kanala hiç girmemiş, o yüzden sezaryen diyorum dedi doktor :110:
Dedim ya 41 oldu benimki geldi.. o gune kadar scipmsm varmiydi bilmem .. benimki 2. Cocuktu birde canim

Tatlım aynı sebeplerle 41+2 de sez oldum. 4150 dogdu bebeğim. Doktor 4 kilo diyordu da olmaz o kadar diyip normal dogumu bekliordum sonra mecbur kaldım bende de hiç bir belirti yoktu. Hamama bile gittim o derece:) olmayınca olmuyor.
Annenin bakımı konusunda da bakabilecek baska biri yokmu cunku senin bakıma ihtiyacın olacak ilk 1-2 ay alısma süreci zor oluyo. Şimdi benek sürekli kucak istiycek ev işleri yemek vs bunlarda birinin yardımı olmadan olmuyo. Hayırlı doğumlar olsun şimdiden.

Cok zor durumunuz sezeryan olun ama hasta bakma isiniz zor .15 günlük yardımcı bulun temizlik yemek yapsın..Aynı apartmandan filan biri olsa iki gün yemek yapar bir günde temizlik.Bebege kim bakacak size kim annenize kim .

Epidural sezeryani oneririm baska normal dogum caren yoksa

Ben cok memnun kaldim.
Bebegin ilk saniyerlerine sahit oluyorsunuz
Esimde yanimdaydi muhabbet ede ede dogdun kizim

Sonrasi da cok kolaydi
3.ya da 4.gun tam hatirlamiyorum salonumu supurdum mecburiyetten.
Sonrasi alistim zaten.
Pansumana falan gitmedim hic.
Ama herkeste farkli olabilir tabii.

Ama siz hem bebege hem kendinize hem annenize bakarken zorlanirsiniz

Bende aynı şekilde düşunmustum.cok ısrarci oldum normal doğumda son günüme kadar çalıştım.40+1bebek kendi gelmedi suni sanciyla normal doğuma gittim.45 saat sancı çektim bebeğimin kilosu ve başı büyük olduğu için yola girmedi zorunlu sezeryan oldum fakat sonrası anlatıldığı kadar zor olmadı sadeceSadece o gece yattım sonra bütün işimi kendim gördüm ama sizin bide hastanın yukunu almanız mümkün oolmaz. Sadece bebekle ilgilenebilirsinnormal doğum yapsam bile.cunku 2saatte bir emzirme altının değişimi kendinizi sağmak gerekirse biberon temizlemek ısıtmak tum vaktinizi alır tabi sezeryan sonrası benim gibi ayaklanabilirseniz

Sezeryandan sonra 3 ay ağır kaldırmaman lazım. Ben takribi 40 gün sonra tek başıma dışarı çıkabildim. Benimki çok ağır geçmişti.

Panik atağınız varsa normal doğumda zor olurdu sizin için ayrıca doğumun nasıl olduğu değil bebeğin ve sizin sağlığınız önemli şu anda da normali destekleyen bir bulgu yok. Sezeryanda illa geç
kalkılır diye birşey yok benim.çevremdekiler çabuk ayaklandı başka akraba falan yok mu annenize bakacak teyzeniz siz toparlanana kadar ilgilenir bir şekilde

Bende 20 gun once once sezaryan oldum benim 10 gun sonrasinda agrilarim tamemen gecti. Ilk gun cok kotu sonraki gun biraz sonraki gun birazdaha iyi oluyorsunz. Sezaryan kisiden kisiye degisiyor bence size burda kac gunde kalkarkasinz dersek yalan olur ertesi gun hic agrim yoktu diyende var 1 ay agri cekende ama agriniz olmasa bile uzun hir sure agir kaldirmamak zor hareketler yapmamaniz gerek annenize bakmaniz sikinti olur gibi. Dikis ve kesilme korkusuna gelincede normal dogumda da vajinada kesi oluyor ve dikis ustelik bebek iriyse dikis sayisi bazen sezaryandan bile fazla olabiliyor 30 tane ic dis dikisi olan biliyrm. Normal sezaryan hangisi kendi icin en iyisidir yasamadan bilemiyor insan malesef saglikli diye normal dogumu zorlayip sonrasinda cok pisman olani haftalarca iyilesmeyeni Sonrasinda idrar kacirani kaslari gevseyenleri rahim sarkmasi yasayanlarida biliym.bircok sikinti yasayanda oluyor hic sikinti yasamadim diyende Mavi0607 Mavi0607 sizin icin en hayirlisi hangisi olacaksa o olur insallah bu arada benim bebegimde 4 kiloydu ve sezaryan oldu 3500 ustu normal yapmamak gerek diyordu doktorum anne ve bebek acisindan riskleri cok oluyormus

Son düzenleme:
Ayrica Mavi0607 Mavi0607 dogum seklin ne olursa olsun ister normal ister sezaryan annene bakabilecegini sanmiyrm yenidogan bebekler cok.hassas tum.gun onla ilgilenmen gerekecek saat basi emzirmen gaz sancilari uykusu uyanmasi birak hastaya bakmak inan bazen tuvalete bile gitmeye zamanin olmayacak. Insallh anneize bakacak baska birini bulabilirsinz ikinizde saglikla kurtulursunz

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
2 sezeryan doğum yaptım. İkisinde de hastane hariç bir gün bile yatmadım. Sütüm de hemen geldi. Kötüye odaklamayın kendinizi. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

2 kere sezeryan oldum,ikisinde hemen toparlandım.Hiç sorunum olmadı.Sonuçta normal doğum sonrasında da dikişlerin olabilir.Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin canım.Ama sezeryan olursa da hiç korkma yani.

Back
X