- 23 Mayıs 2018
- 62
- 26
- 3
Ben de normal doğumla ilgili eğitimlere katıldım falan, doktorum bana hep doğumumun normal olma ihtimalinin yüksek olduğunu dedi. Ben fazla şartlamışım kendimi galiba, sezaryenden sonra dikkat etmem gereken şeyleri vs hiç araştırmadım etmedimAllah sag saglim sihhatle kavusmayi nasip etsin bebegine. Bende Temmuz ayinda 40+1 de epidurel anestezi ile sezeryan yaptim. Yazdiklarini okurken bu kadar olur dedim cunku benim yasadiklarimin neredeyse aynisi. O psikolojiyi iyi bildigimden yazmak istedim.
Agri esigim normalde yuksektir. Son gune kadar ne nst de sancim cikti ne de ben herhangi bir agri sanci hissettim. Acilmamda hic yoktu.40 hafta boyunca kendimi normal doguma o kadar hazirlamistim ki bununla ilgili kitaplar okudum hastane egitimlerine katildim vs vs. Dogumdan 2 gun onceki kontrolumde bebegimin 4 kilo oldugunu ogrendim doktorum cok fazla beklersek iri oldugu icin normal dogumda cok zorlanacagimi soyledi. Bende sansimi denemek istedim ve 40+1 de suni sanci almak uzere hastaneye yattim. Saat 10 gibi serumu bagladilar nst ye de baglandim oglen gibi sanci 100 leri vurdu ama ben hala birsey hissetmiyordum hatta hemsireler bile takildi herkes bu sancilarla doguma giriyor diye. Neyse iki uc defa acilmayi kontrol ettiler en son saat 4.30 da hala 1 cm di ve bebegimin hareketleri kalp atislari yavaslamaya baslamisti. Doktorum istersem suniye devam edebilecegimi veya sezaryene donebilecegimi soyledi. Ama bebegim icin de risk durumu artiyordu. Esimle de konustuktan sonra sezaryene karar verdik aksam saat 5 gibi dr umuza soyledik 5.26 da bebegim kucagimdaydi. O kadar korkuyordum ki sezeryandan. Tek avantajim dogumda esimde yanimdaydi ve acayip destek oldu beni rahatlatti. Bebegimi cikardiktan sonra doktorum suniye devam etsekte bebegin cok yukarda oldugu icin normal dogmayacagini soyledi... Sonrasina gelince ilk bir hafta kendim oturup kalkamadim destekle dolastim. Bebegimi bile emzirmek icin bana getirdiler. 2. Hafta bittiginde kendim hareket edebiliyordum ve sinavim icin yazildigim ing kursuna metro ile tek basima gittim. Cok fazla agrim sizim olmadi sukur ki. Simdi dusunuyorum iyikide sezeryani tercih etmisim. Normal dogum icimde uhde olarak kaldi ama napalim kismet degilmis. Sen ne kadar istersen iste malesef sartlar bazen istedigimiz gibi gelismiyor. Ama herseyde bir hayir oldugunu dusunuyorum. O yuzden rabbim senin icinde hayirlisi ne ise onu versin. Normal dogumdada sezeryanda da dogum sonrasi sikintili surecler var ama inan melegin kollarinda olunca hicbirinin onemi kalmiyor.eger doktoruna guveniyorsan onun yonelndirmelerini dinlemeni oneririm insallah hersey gonlunce olur
Sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah