• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

Mavi0607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
62
26
3
Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:

Allah yardımcın olsun kuzum.Bence eve bir bakıcı yardımcı arayın bir kaç aylığına .Sezeryan olduğunda bir hafta sonra rahat yataktan kalkabilecek ama hareketlerini sakinarak yapması gereken ameliyat olmuş bir kadın olacaksın.Annenin bakımını sen yurutemezsin

ayyy sezeryan hakkinda en ufak bi fikrim yok ama bende normal dogurmak istiyorum. burdan okuduklarimdan bildigim kadariyla baya temizlik yapip kendini yorup doğuma gidenler var. zor bi durum annenize geçmiş olsun

Epiduralde panik yapacaksanız normal Doğumda da aynı şeyi yapabilirsiniz.
Normal Doğum tecrübem yok. Sezeryande 3-4 gün sonra normal hayatıma dönmüştüm, sadece kalkarken canım acıyordu. Benimle aynı gün Doğum yapan bir kadın ilk gün hızlı hızlı yürüyebiliyordu ama. Herkesin durumu farklı oluyor. Yeni Doğum yapmışken hasta bakmak her koşulda zor olur diye düşünüyorum. Yatırıp kaldırma gibi işler yapamazsınız. Bakıcı tutsanız da annenizle ilgilense sizin yanınızda. Yine siz takip edersiniz.

Ben 15 saat Doğum sancısı çektim ve maalesef bebeğim bir türlü dönmediği ayrıca kalp atışları yavaşladığı için sezeryan oldum. Epidural istedim ki ben de panik atak hastasıyım. Zaten bir şey hissetmiyorsunuz ama başka birine maalesef bakamazsınız. Kendinizi zorlamamanız gerekiyor. Hele lohusa psikolojisi berbat. Bol merdiven inin çıkın. İnşallah vajinal Doğum olur sağlıcakla.

ben doğum yaptığım hastanede birisi 42 haftada doğum yaptı.
kilosu 4,500 doğdu hemde suni sanci ile normal doğum...
spinal sezaryen olabilirsin :)

Doktorunu dinle derim
Bende normal doğumu çok istiyordum 36 saat suni sancı çektim sonunda sezeryaba alındım
Narkozdan dolayı ilk gün affalladım biraz
4 saat sonra ayağa kalktım
Ertesi gün kendi işimi kendim yapabiliyordum
Yataktan kalkma sırasında biraz ağrı oluyor dikkatli kalkmalısın
Yanına destek alabileceğin birşey koy
Medikalden ameliyat yerini kapatmak için satılan su geçirmez özel bantlardan al
Dolaba komposto istifle
Tek olunca yemek yiyemediğin anda kurtarıcı olur
Sütede çok faydası var

Canım ben 3 ay önce doğum yaptım çok şükür oğlum var ama benimde sıkıntılı oldu biraz ilk gebelikti iri bebek dediler 4 kiloydu doktor 39. Haftada normal doğuramazsın sen dedi neyse sezeryan için anesteziden onay aldım kendi doktorum yoktu cuma günüydü pazartesiye kalmıştu tabi bebek beklemedi hiç bişey yokken suyum geldi ve devlet hastanesiydi normal doğurmam için baya beklediler ama sancımda yoktu suni sancı verdiler ama bebeğin kalp atışları yavaşaldı suni sancıdan sonuç acil sezeryana aldılar.senin sorularına cevapta iki hafta boyunca kendi işini zor yapıyorsun bakman çok zor olur 10 gün sonea dikişleri aldırdım 12. Gün iyiydim yatıp kalkarken çok acıyordu

Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Cok gecmis olsun annene acil sifalar dilerim. Cevremde sezeryandan sonra hemen toparlanan ve hatta bana da tavsiye eden arkadaslarim vardi. Doktordan doktora kisiden kisiye degisebilir. Umarim cabuk toparlarsin ancak yine de lohusa olacaksin. Ben normal dogum yaptim ama bana kayinvalidem bakti 1 ay. yeni dogan bebege bakmak cok cok zor zaten bir de hasta annene nasil bakacaksin? Bir yardimci tutsaniz?

Normal dogum da olsa sezeryan da olsa bence yaninizda bir yardimci olmali.Hem yeni dogmus bir bebek hem ameliyatli bir anne, psikolojiniz alt ust olabilir. Ben iki sezeryan gecirdim,hastanedeyken iyilestim.Eve gelen hastaneye gelen dogum yaptigima inanmiyordu,her bunye farklidir tabi.Insallah benimki gibi kolay dogum olur sizin de:dua:

Masaallah Iki dogum iki sezeryan 15.5 ay var arada normal dogum yapan diger odada yatanlardan daha cabuk kalktim ayaga. Oglen sontami cikarmislardi. Aksama dogru bebegimle koridorda yuruyordum, gece her agladiginda ben baktim. Bakma baskalarina...

Masaallah Iki dogum iki sezeryan 15.5 ay var arada normal dogum yapan diger odada yatanlardan daha cabuk kalktim ayaga. Oglen sontami cikarmislardi. Aksama dogru bebegimle koridorda yuruyordum, gece her agladiginda ben baktim. Bakma baskalarina...
Canım çabuk toparlanıp bebeğine bakabilir ama annesi Haziran'da belinden ameliyat olacakmış ve bu kız bakacakmis .Nasıl yatırıp kaldıracak ameliyatlı koca kadını bu kızcağız ?

Sezeryan doğum yaptım.Sabah 8 de doğum yaptım öğlene gelip kaldırıp yürüttüler.Sonra koridorda minik adımlarla devamlı yürümeye çalıştım ki dr'um bol bol yürü dedi.Yürüdükçe daha kolay iyileştim.Doğumdan 6 gün sonra evimde temizliğimi bile yaptım.( Tabiki şimdiki gibi hızlı ve seri bi şekilde değil ) Çok şükür çok çabuk iyileştim.Benim bebeğim özellikle geceleri çok ağlardı.ilk 3 ay çok ağladı bu yüzden beni uykusuzluk vuruyordu.Teyzeniz gelecekmiş güzel ama 1 hafta az bence. Bir yardımcı bulabilseniz en azından gündüzleri size yardımcı olsa çok iyi olur.Hayırlı doğumlar sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Hiç belli olmaz belki de normal doğum olur..
Benim de karnım hiç aşağı inmemişti, hiç açılmam ve sancım yoktu, ta ki doğumumun başladığı geceye kadar..
Allah'ın işi hiç belli olmaz o..

Ayrıca sezaryenden sonra bebeğiyle rahatça ilgilenen arkadaşlarım var.
Yalnız bebek hep emmek isteyecek gazı olacak vs. bütün gün onunla ilgilenmeniz gerekecek. Yetişemezsiniz. Anneniz için yardımcı bulun bence..

Herkes aynı olmayabilir. Naz niyaz değil bu. Fizyoloji farklı olabilir.

Aynısı başıma geldi. Bebek kanala girmedi. Suni sancıda 2-3 cmlik açıklıktan sonra veriliyormuş. Benim de hiç açılmam ağrım sancım yoktu. Son gidişimde de kakasını yapmıştı bebiş. Spinal sezeryan oldum. Yani tamam uyanıksın belden aşağısı uyuşuk ama yine de hafif bi sersemliyosun. Panik atak geçirmezsin merak etme. Ve bebeğinin ilk ağlayışını da duyarsın ki bence çok gereksiz. Zaten 2-3 sene boyunca duyucaksın. Neyse ameliyat sonrası da 2 gün kesi yerinde acı değilde yanma gibi bi his oluyo. Zaten dikiş falan yok. Yapıştırma gibi bişey yapıyolar. 3. 4. Gün iyileşmiştim ben.

Canım ben 5 gün önce Doğum yaptım. Tam 39+6 da. 2 gün önceki kontrolde doktorum bebegın henüz Doğum kanalına gırmedıgını böyle giderse haftaya sunı sancıyla Doğum baslatacagını soylemişti ama gerek kalmadı cok şükür. Doğum kanalı olayındada gelen sancı ıle birlikte bebegın kanala girebılecegını soylemıstı öyle de oldu. Ama her Doğum ve hıkayesı tabıkı farklı. Belkı de girmez sezeryan olursun bunda kötü bısey yok. Sezeryanın hangi seklı daha iyidir onu bılemıyorum ama ben olsam spınal secerdim ilk anına tanık olabılmek icin

Back
X