- 30 Mart 2009
- 14.551
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.110
- 1.123
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Ben sizin anneliginizi degil is ahlakinizi sorguluyorum yalniz, bir turlu ayirt edemediniz, anlamamakta diretiyorsunuz neyse. Tum bu planlamayi cocuk yaparken dusunecektiniz, simdi degil. Benim cocuklar gayet iyi, yapmacik endisenize hic gerek yokben 6 ay sanıyordum bana öyle dediler 20 gün de yıllık iznim var 7 ay 1-2 ay daha uzatırsam en azından 9-10 aylık olur diye düşündüm benim bulundugum kurum rahat bir kurum değil öyle sandıgın gibi kafama göre raporu bırak yıllık izni bile zor alıyoruz sen 40 günlük bebeği nasıl bırakabildin hayret bişey bence siz kendi anneliğinizi sorgulayın varsa imkanım elimden geldiğince kullanırım (bebeğim için havadan para için değil) devletin imkan sağladıgı ölçüde. Bekarken de çocuklu iş arkadaşlarımıza da sizin gibi art niyetli olmadık gerekiyorsa 1 saat erken çıkarmaya çalıştık iş yükünü paylaşıp. Sizin gibi anlayışsız değil herkes neyse uzatmaya gerek yok herkes işine
Teşekkür ederimArkadaşlar siz ne yapmak istiyorsanız onu yapmaya devam edebilirsiniz. Lütfen saçma sapan ahkamlarınızı başka yerde çekin. Kız 1 sene nasıl rapor alırım diye başlık açmamış neler yapabilirm diye çözüm önerileri sormuş. Canım ilk 6 ay günde 3 saat sonraki 6 ayda günde 1.5 saat süt izni hakkın oluyor amirinle konuşup 16 haftalık doğum izninin bitiminde bunları toplu olarak tek seferde kullanıp kullanamıycağını konuş tahmini 1-2 ay daha kazandırır bu sana 1 ayda yıllık iznin olur bebeğin 6 aylık olmuş olur hiç olmazsa sonrasında 2 sene ücretsiz izne çıkarsın o zamana kadarda çocuk kreş yaşına gelmiş olur zaten. Keşke ücretsiz izin hakkımız daha fazla olsada en azından 3-4 yaşına gelseler ama maalesef şuan elimizdeki imkanlar bu kadar biz yine şanslıyız özelde çalışan annelerin Allah yardımcısı olsun Rabbim işlerini kolaylaştırsın
Hastalik yokken rapor alanlar aldiklar maasi icleri rahat yiyor mu acaba? Cocuklarina havadan gelen parayi nasil yediriyorlar anlamiyorum.Rapor bir hak değil hasta olanlar için bir mecburiyettir ama sizin gibiler yüzünden hasta insanlar derdini anlatıp çoğunlukla yeteri kadar rapor alamıyor
Memur olup 657den habersiz olmanız bambaşka
Kimsenin lafına ihtiyacınız yok açıp bakar kanunda her açıklama ile aydınlanirsiniz
Şartlar bellidir süt izni yada ücretsiz izin
Bizim haftasonu yada tatillerimiz bile izinden sayılıyor
Ben covid sonrasi net teşhis olmadığı için ücretsiz izin aldım rapor almadim yada 2 3 saat mesaiden kesmedim o yüzden hastalık yokken rapor fikrini asla kabullenmeyecegim
Ben yurtdışındayım ve bebek bekliyorum doğum izni burda 15 hafta, Türkiye’den bile az, doğuma bir hafta kalana kadar çalışabiliyorsunuz, bebeğinizi 15 haftalıkken kreşe bırakabiliyorsunuz. Devamı için farklı olasılıklar var (maaşınızı almıyorsunuz tabii bu durumda) yani ne yazık ki durum bu. Az ama durum bu. O yüzden ben doğum sonrası işten ayrılıp 2 yaşına kadar büyütmeyi düşünüyorum. Sonra da kreşe veya anaokulunaYahu ne mantık sömürmek olarak düşünüyorsunuz anlamıyorum 2 ay diyorum 2 aylık bebek en azından 4 ay 6 ay olsa diyorum bunu nasıl sömürmek olarak algılıyorsunuz anlamıyorum 2 ay çok yetersiz diyorum bu benim için yada başkası için fark etmez herkes için aynı. İşçi de olsan memur da olsan 2 ay çok az. Zaten ücretsiz izne ayrılcam ama sonra kreş için hala küçük yaşta olacak. Derdim ne devletin imkanını sömürmek ne de havadan para kazanmak. Bırakacagım kimse yok bakıcılar nasıl duyuyoruz mümkün oldugunca kreş zamanına kadar 1-2 ay uzatabilsem diye düşünüyorum. 2 ay sonra doğum izni bitiyor sizce de 2 ay yeterli bir süre mi yeni doğmuş bir bebek için. Ne kadar bencil ve düşünseniz insanlar varmış ya.
Oo herseyden faydalanıyorm ben neler nelerEYT’den faydalanamıyor musun arkadaşım?
Beni yanlıs anlamayın kötü niyetle söylemiyorum. Ama henüz 9-10 haftalık gebesiniz. Cinsiyeti bile bilmiyorsunuz. Ve 5 haftalıktan itibaren gebelik ve sonrası icin konular açıyorsunuz.Bunlar icin cok erken degil mi? Alacaklarınız , dogum sonrasi izniniz falan besige kadar . Tabi sizin fikriniz ama biraz zamana biraksanız. 27.haftada bebegini kaybetmis biri olarak soyluyorum Allah herkesin yavrusunu saglikla aldırsın kucağına . Ama biraz boyle seyleri dusunmeyi erteleyin bence.Bir sakince hamileliginiz yasayin. Sakince arastirma yapın dallandırıp budaklandırmadan. Bu izin meselesini son aya yakın amilerlerinle görüs. Alacağın seyleri onceden liste yaparsın sonra nasıl alsam diye arastirirsin gerekirse burda 'Su yada bu mu diye sorarsın. Ama cok acele etme .Cok fazla sey dusunuyorsun gerek yok . Bir rahatca hamileliginin tadini cikar bunlar icin cok erken.Oo herseyden faydalanıyorm ben neler neler
Tamam teşekkürlerBeni yanlıs anlamayın kötü niyetle söylemiyorum. Ama henüz 9-10 haftalık gebesiniz. Cinsiyeti bile bilmiyorsunuz. Ve 5 haftalıktan itibaren gebelik ve sonrası icin konular açıyorsunuz.Bunlar icin cok erken degil mi? Alacaklarınız , dogum sonrasi izniniz falan besige kadar . Tabi sizin fikriniz ama biraz zamana biraksanız. 27.haftada bebegini kaybetmis biri olarak soyluyorum Allah herkesin yavrusunu saglikla aldırsın kucağına . Ama biraz boyle seyleri dusunmeyi erteleyin bence.Bir sakince hamileliginiz yasayin. Sakince arastirma yapın dallandırıp budaklandırmadan. Bu izin meselesini son aya yakın amilerlerinle görüs. Alacağın seyleri onceden liste yaparsın sonra nasıl alsam diye arastirirsin gerekirse burda 'Su yada bu mu diye sorarsın. Ama cok acele etme .Cok fazla sey dusunuyorsun gerek yok . Bir rahatca hamileliginin tadini cikar bunlar icin cok erken.
Başınız sağolsun bu arada Allah tekrar nasip eder inşallahBeni yanlıs anlamayın kötü niyetle söylemiyorum. Ama henüz 9-10 haftalık gebesiniz. Cinsiyeti bile bilmiyorsunuz. Ve 5 haftalıktan itibaren gebelik ve sonrası icin konular açıyorsunuz.Bunlar icin cok erken degil mi? Alacaklarınız , dogum sonrasi izniniz falan besige kadar . Tabi sizin fikriniz ama biraz zamana biraksanız. 27.haftada bebegini kaybetmis biri olarak soyluyorum Allah herkesin yavrusunu saglikla aldırsın kucağına . Ama biraz boyle seyleri dusunmeyi erteleyin bence.Bir sakince hamileliginiz yasayin. Sakince arastirma yapın dallandırıp budaklandırmadan. Bu izin meselesini son aya yakın amilerlerinle görüs. Alacağın seyleri onceden liste yaparsın sonra nasıl alsam diye arastirirsin gerekirse burda 'Su yada bu mu diye sorarsın. Ama cok acele etme .Cok fazla sey dusunuyorsun gerek yok . Bir rahatca hamileliginin tadini cikar bunlar icin cok erken.
Allahım en yakın zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.Beni yanlıs anlamayın kötü niyetle söylemiyorum. Ama henüz 9-10 haftalık gebesiniz. Cinsiyeti bile bilmiyorsunuz. Ve 5 haftalıktan itibaren gebelik ve sonrası icin konular açıyorsunuz.Bunlar icin cok erken degil mi? Alacaklarınız , dogum sonrasi izniniz falan besige kadar . Tabi sizin fikriniz ama biraz zamana biraksanız. 27.haftada bebegini kaybetmis biri olarak soyluyorum Allah herkesin yavrusunu saglikla aldırsın kucağına . Ama biraz boyle seyleri dusunmeyi erteleyin bence.Bir sakince hamileliginiz yasayin. Sakince arastirma yapın dallandırıp budaklandırmadan. Bu izin meselesini son aya yakın amilerlerinle görüs. Alacağın seyleri onceden liste yaparsın sonra nasıl alsam diye arastirirsin gerekirse burda 'Su yada bu mu diye sorarsın. Ama cok acele etme .Cok fazla sey dusunuyorsun gerek yok . Bir rahatca hamileliginin tadini cikar bunlar icin cok erken.
Insanlar, memurların sahip olduğu sosyal hakları külfet gibi görüyor. Hele kendileri memur değilse, özel sektörde sömürü düzeninde sürünüyorsa of of. Kendi imkanları daha iyi olsun diyeceğine, memur devleti sömürüyor gibi kafalara giriyor.Ayrıca İstanbul gibi bir yerdeyim kiralar kaç bilmiyorsanız bakın tek maaşla geçinmek kolay değil belki ücretsiz çıkacak durumum olmayacaktı herkes oturdugu yerden konusuyor zaten annen gelebilse bunu oturup düşünmem
Bunları çocuğu yapmadan önce düşünüyoruz zaten hanımefe
Herkes planlı yapmayabilir örneğin benim beklemediğim bir zamanda oldu ve malesef ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz zamanlar ve şimdi ben de düşünüyorum kara kara, rapor alsam 1/2 ay dediğiniz gibi hakka girebiirşm almasam izne çıksam çok çok zor iki arada bir derede kaldım malesefBunları çocuğu yapmadan önce düşünüyoruz zaten hanımefendi
ilk 6 ay anne sütü diyorlar ama 6 ay izin yok.Zaten alıcam havadan para kazanma derdinde değil kimse başka ülkelerde 20-24 36 ay 40 ay vs doğum izni veren ülkeler var bu devletin imkan sağlamasıdır. En azından 6 ay olabilir 2 aylık bir bebeği bırakıp nasıl işe gidilir.
Sana neden bu kadar dokundu onu anlamadım kadının düşmanı kadın diye boşuna dememişler
Bu iş planlı yapılmalı diyor o üye işte. Ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz dönemde aman kaza vs. olmasın der, korunma meselesine daha bir özen gösterirdik biz. Bu zamanda tek maaşla geçinmek ülkenin büyük bir kısmına zor zaten. Allah yardımcımız olsun.Herkes planlı yapmayabilir örneğin benim beklemediğim bir zamanda oldu ve malesef ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz zamanlar ve şimdi ben de düşünüyorum kara kara, rapor alsam 1/2 ay dediğiniz gibi hakka girebiirşm almasam izne çıksam çok çok zor iki arada bir derede kaldım malesef
Bazen ne yaparsanız yapın Allah veriyorsa oluyor işte biz korunduğumuz halde oldu ve ben hazır değildim ne maddi ne manevi ama yapacak bişe yok 3,5 aylık bebekle işe başlayacağım rapor almayı kendim tercih etmedimBu iş planlı yapılmalı diyor o üye işte. Ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz dönemde aman kaza vs. olmasın der, korunma meselesine daha bir özen gösterirdik biz. Bu zamanda tek maaşla geçinmek ülkenin büyük bir kısmına zor zaten. Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?