Doğum iznini uzatmanın bir yolu var mı ?

Ben sizin anneliginizi degil is ahlakinizi sorguluyorum yalniz, bir turlu ayirt edemediniz, anlamamakta diretiyorsunuz neyse. Tum bu planlamayi cocuk yaparken dusunecektiniz, simdi degil. Benim cocuklar gayet iyi, yapmacik endisenize hic gerek yok

Rapor bir hak değil hasta olanlar için bir mecburiyettir ama sizin gibiler yüzünden hasta insanlar derdini anlatıp çoğunlukla yeteri kadar rapor alamıyor
Memur olup 657den habersiz olmanız bambaşka
Kimsenin lafına ihtiyacınız yok açıp bakar kanunda her açıklama ile aydınlanirsiniz
Şartlar bellidir süt izni yada ücretsiz izin
Bizim haftasonu yada tatillerimiz bile izinden sayılıyor
Ben covid sonrasi net teşhis olmadığı için ücretsiz izin aldım rapor almadim yada 2 3 saat mesaiden kesmedim o yüzden hastalık yokken rapor fikrini asla kabullenmeyecegim

Arkadaşlar siz ne yapmak istiyorsanız onu yapmaya devam edebilirsiniz. Lütfen saçma sapan ahkamlarınızı başka yerde çekin. Kız 1 sene nasıl rapor alırım diye başlık açmamış neler yapabilirm diye çözüm önerileri sormuş. Canım ilk 6 ay günde 3 saat sonraki 6 ayda günde 1.5 saat süt izni hakkın oluyor amirinle konuşup 16 haftalık doğum izninin bitiminde bunları toplu olarak tek seferde kullanıp kullanamıycağını konuş tahmini 1-2 ay daha kazandırır bu sana 1 ayda yıllık iznin olur bebeğin 6 aylık olmuş olur hiç olmazsa sonrasında 2 sene ücretsiz izne çıkarsın o zamana kadarda çocuk kreş yaşına gelmiş olur zaten. Keşke ücretsiz izin hakkımız daha fazla olsada en azından 3-4 yaşına gelseler ama maalesef şuan elimizdeki imkanlar bu kadar biz yine şanslıyız özelde çalışan annelerin Allah yardımcısı olsun Rabbim işlerini kolaylaştırsın

Teşekkür ederim

Hastalik yokken rapor alanlar aldiklar maasi icleri rahat yiyor mu acaba? Cocuklarina havadan gelen parayi nasil yediriyorlar anlamiyorum.

Ben yurtdışındayım ve bebek bekliyorum doğum izni burda 15 hafta, Türkiye’den bile az, doğuma bir hafta kalana kadar çalışabiliyorsunuz, bebeğinizi 15 haftalıkken kreşe bırakabiliyorsunuz. Devamı için farklı olasılıklar var (maaşınızı almıyorsunuz tabii bu durumda) yani ne yazık ki durum bu. Az ama durum bu. O yüzden ben doğum sonrası işten ayrılıp 2 yaşına kadar büyütmeyi düşünüyorum. Sonra da kreşe veya anaokuluna

Oo herseyden faydalanıyorm ben neler neler
Beni yanlıs anlamayın kötü niyetle söylemiyorum. Ama henüz 9-10 haftalık gebesiniz. Cinsiyeti bile bilmiyorsunuz. Ve 5 haftalıktan itibaren gebelik ve sonrası icin konular açıyorsunuz.Bunlar icin cok erken degil mi? Alacaklarınız , dogum sonrasi izniniz falan besige kadar . Tabi sizin fikriniz ama biraz zamana biraksanız. 27.haftada bebegini kaybetmis biri olarak soyluyorum Allah herkesin yavrusunu saglikla aldırsın kucağına . Ama biraz boyle seyleri dusunmeyi erteleyin bence.Bir sakince hamileliginiz yasayin. Sakince arastirma yapın dallandırıp budaklandırmadan. Bu izin meselesini son aya yakın amilerlerinle görüs. Alacağın seyleri onceden liste yaparsın sonra nasıl alsam diye arastirirsin gerekirse burda 'Su yada bu mu diye sorarsın. Ama cok acele etme .Cok fazla sey dusunuyorsun gerek yok . Bir rahatca hamileliginin tadini cikar bunlar icin cok erken.

Tamam teşekkürler

Başınız sağolsun bu arada Allah tekrar nasip eder inşallah

Allahım en yakın zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin inşallah.

Insanlar, memurların sahip olduğu sosyal hakları külfet gibi görüyor. Hele kendileri memur değilse, özel sektörde sömürü düzeninde sürünüyorsa of of. Kendi imkanları daha iyi olsun diyeceğine, memur devleti sömürüyor gibi kafalara giriyor.
Ben geçen yıl evlendim, yeni doğum yaptım. 38 yaşıma kadar hep dedim ki ücretli doğum izni çok daha uzun olmalı. Aynen sizin gibi düşünüyorum.
Bu forumda değişmeyen bir şey var. Dünyann en mantıklı şeyini de söyleseniz, gocunmak için hazır bekleyen bir grup yaralı insan. Süt iznini bile devleti sömürmek olarak gören insan sayısı o kadar fazlaki, süt izni kullanırken mobbinge uğrayan kadın sayısı çok yüksektir eminim. Benim işyerimde bile süt izni kullanıp öğleden sonra eve giden bir kadının arkasından, oh ne ala ben de mi çocuk doğurup öğlene kadar çalışsam acabaaaaa diye laf söyleyen kadın müsveddeleri var.
Aldığınız sacma ve saldırgan cevaplar canınızı sıkmasın. Sevgiler.

Bunları çocuğu yapmadan önce düşünüyoruz zaten hanımefendi
Herkes planlı yapmayabilir örneğin benim beklemediğim bir zamanda oldu ve malesef ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz zamanlar ve şimdi ben de düşünüyorum kara kara, rapor alsam 1/2 ay dediğiniz gibi hakka girebiirşm almasam izne çıksam çok çok zor iki arada bir derede kaldım malesef

ilk 6 ay anne sütü diyorlar ama 6 ay izin yok.

Bu iş planlı yapılmalı diyor o üye işte. Ekonomik olarak en sıkışık olduğumuz dönemde aman kaza vs. olmasın der, korunma meselesine daha bir özen gösterirdik biz. Bu zamanda tek maaşla geçinmek ülkenin büyük bir kısmına zor zaten. Allah yardımcımız olsun.

Bazen ne yaparsanız yapın Allah veriyorsa oluyor işte biz korunduğumuz halde oldu ve ben hazır değildim ne maddi ne manevi ama yapacak bişe yok 3,5 aylık bebekle işe başlayacağım rapor almayı kendim tercih etmedim

ben 37'ye kadar çalışıp, yıllık 40 gün iznimi de doğum sonrasına saklıyorum. bebeğim 5 aylık oluyor. ondan sonra da ücretsiz izne ayrılacağım. raporsuz bundan daha fazla uzatma ihtimaliniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…