• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum iznini uzatmanın bir yolu var mı ?

Ucretsiz izne en fazla cocuk 26 aylik olana kadar ayrilabilirsiniz. Daha sonrasi icin alamazsiniz.
annem gelemiyor küçük kardeşim var kayınvalidem hasta bakıcıya güvenmek çok zor kime bırakıcam bilmiyorum ücretsiz izin sonrası 2 yaşında falan oluyor 3 yaşında krese veririm ama 2 yaş hala küçük oluyor kreş için bikaç ay daha uzun olsaydı keşke 😕

Memurum doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta olarak toplam 16 hafta doğum izni var. Doğumdan önce bir ayını kullanmayıp sonrasına ekletsem bile doğumdan sonra 3 ay oluyor. 3 aylık bebeği nasıl bırakıp işe gidicez bu süreyi düzenleyenler ne düşünüyor anlamadım 2-3 aylık bebek daha.

bu izni uzatmanın bir yolu var mı siz neler yaptınız çalışan bayanlar
Uzatabilseniz bile 1 ay en fazla uzatabilirsiniz raporla bence ücretsiz izne ayrilin 2 sene

annem gelemiyor küçük kardeşim var kayınvalidem hasta bakıcıya güvenmek çok zor kime bırakıcam bilmiyorum ücretsiz izin sonrası 2 yaşında falan oluyor 3 yaşında krese veririm ama 2 yaş hala küçük oluyor kreş için bikaç ay daha uzun olsaydı keşke 😕
Malesef hepimiz icin oyle

Annem babam devlet memuruydu, 1 yaşına kadar cici anne bakti bana, 1 yaşında kreşe başladim. Ne annem ilgisiz bir anneydi, ne de ben sorunlu bir çocuk oldum.

Ayrılıcam zaten sadece 2 ay çok az (herkes için) hemen saldırıya geçiyorlar sanki bana özel iltimas geçilsin dedim
Konu başlığınızdan ve ilk mesajlarınızdan anlaşılan, bir sorununuz olmadığı halde rapor alma isteğiniz olduğuydu o yüzden hepimiz ona göre yorum yaptık.

Haklısınız, izin süresi az. Bence de bebek ve annenin daha uzun süre vakit geçirmesi gerekiyor ama bir çalışan olarak yasal izin sürelerinizi biliyor olmanız lazım. Doğum izni, çalışan tüm kadınlar için 8+8=16 haftadır.

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ancak 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp sonra bakıcıya emanet edeceksiniz yavrunuzu. İşe dönmeden 3 ay kadar önce bakıcı bulursunuz, bebeğe alışır siz de güvenip güvenemeyeceğinizi ölçüp tartarsınız.

Şimdiden bunları düşünüp sıkmayın canınızı.

Ücretli iznim yıllık iznimle birlesince bebeğim 6 aylıkken ise döndüm.Sut izinli çalışıyorum.Ucretsiz izin almak dışında yapabileceğiniz bişey yok ne yazık ki.

Konu başlığınızdan ve ilk mesajlarınızdan anlaşılan, bir sorununuz olmadığı halde rapor alma isteğiniz olduğuydu o yüzden hepimiz ona göre yorum yaptık.

Haklısınız, izin süresi az. Bence de bebek ve annenin daha uzun süre vakit geçirmesi gerekiyor ama bir çalışan olarak yasal izin sürelerinizi biliyor olmanız lazım. Doğum izni, çalışan tüm kadınlar için 8+8=16 haftadır.

Endişelerinizi çok iyi anlıyorum ancak 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp sonra bakıcıya emanet edeceksiniz yavrunuzu. İşe dönmeden 3 ay kadar önce bakıcı bulursunuz, bebeğe alışır siz de güvenip güvenemeyeceğinizi ölçüp tartarsınız.

Şimdiden bunları düşünüp sıkmayın canınızı.
Yani doğum iznini insan neden uzatmak ister bebeği için kimse yatmak için havadan para falan düşünmez keşke buna bi düzenleme gelse en azından 4-5 ay olsa 2 aylık bebek

Ücretli iznim yıllık iznimle birlesince bebeğim 6 aylıkken ise döndüm.Sut izinli çalışıyorum.Ucretsiz izin almak dışında yapabileceğiniz bişey yok ne yazık ki.
Kaç gün ki yıllık izniniz benim 20 gün 1 ay doğum öncesi mecbur çıkıyormussun 3 ay doğum sonrası 20 gün de öyle kullanırım süt izninde kaça kadar çalışılıyor

Kimsenin ortak sorunu falan degil. Devlet memuru olmaniz havadan devletin parasini kazanacaginiz anlamina gelmiyor. Alin pasa oasa ucretsiz izninizi bakin madem cocugunuza

Zaten alıcam havadan para kazanma derdinde değil kimse başka ülkelerde 20-24 36 ay 40 ay vs doğum izni veren ülkeler var bu devletin imkan sağlamasıdır. En azından 6 ay olabilir 2 aylık bir bebeği bırakıp nasıl işe gidilir.

Sana neden bu kadar dokundu onu anlamadım kadının düşmanı kadın diye boşuna dememişler
Başka ülkeleri hiç karıştırmayalım bu konuya en iyisi, oradaki şartlara girersek, doğum iznine gelene kadar, onlarda olup da bizde olmayan daha neler neler var, sabaha kadar konuşuruz bitmez.

Kusura bakmazsanız bir şey söyleyeceğim, sizin şahsınıza değil ama bir kaç memur tanıdığım var(istisnalar lütfen üzerine alınmasınlar) devletin verdiği imkanları(lojman, izin, ikramiye vs.vs) sonuna kadar nasıl sömürürüm, onun hesabını yapan insanlar, burada da var, hatta konu açıp soruyorlar, biz de oturup bir güzel akıllarına akıl katıyoruz ki dibine kadar sıyırsınlar diye.

Bu ülkedeki memurlardan(yine söylüyorum istisnalar lütfen üzerine alınmasınlar) devletin malı deniz zihniyetini tüketmeden başka ülkelerle aşık atamayız. Konu açıp öneri istemeniz, öyle olmasa bile insanlarda dibini sıyıranlardan biri olduğunuz fikrini uyandırabilir, önüne geçemezsiniz ve kızmaya da hakkınız yok.

Başka ülkeleri hiç karıştırmayalım bu konuya en iyisi, oradaki şartlara girersek, doğum iznine gelene kadar, onlarda olup da bizde olmayan daha neler neler var, sabaha kadar konuşuruz bitmez.

Kusura bakmazsanız bir şey söyleyeceğim, sizin şahsınıza değil ama bir kaç memur tanıdığım var(istisnalar lütfen üzerine alınmasınlar) devletin verdiği imkanları(lojman, izin, ikramiye vs.vs) sonuna kadar nasıl sömürürüm, onun hesabını yapan insanlar, burada da var, hatta konu açıp soruyorlar, biz de oturup bir güzel akıllarına akıl katıyoruz ki dibine kadar sıyırsınlar diye.

Bu ülkedeki memurlardan(yine söylüyorum istisnalar lütfen üzerine alınmasınlar) devletin malı deniz zihniyetini tüketmeden başka ülkelerle aşık atamayız. Konu açıp öneri istemeniz, öyle olmasa bile insanlarda dibini sıyıranlardan biri olduğunuz fikrini uyandırabilir, önüne geçemezsiniz ve kızmaya da hakkınız yok.
Yahu ne mantık sömürmek olarak düşünüyorsunuz anlamıyorum 2 ay diyorum 2 aylık bebek en azından 4 ay 6 ay olsa diyorum bunu nasıl sömürmek olarak algılıyorsunuz anlamıyorum 2 ay çok yetersiz diyorum bu benim için yada başkası için fark etmez herkes için aynı. İşçi de olsan memur da olsan 2 ay çok az. Zaten ücretsiz izne ayrılcam ama sonra kreş için hala küçük yaşta olacak. Derdim ne devletin imkanını sömürmek ne de havadan para kazanmak. Bırakacagım kimse yok bakıcılar nasıl duyuyoruz mümkün oldugunca kreş zamanına kadar 1-2 ay uzatabilsem diye düşünüyorum. 2 ay sonra doğum izni bitiyor sizce de 2 ay yeterli bir süre mi yeni doğmuş bir bebek için. Ne kadar bencil ve düşünseniz insanlar varmış ya.

Şunu da söyleyim ben bekar da olsam başka hamile biri bana dese ki 2 ay yine sitem ederdim ne kadar az diye. bi bebek sonuçta yeni doğmuş 2 ay 3 aylıkken sık sık uyanıyor emmek istiyor falan annesi yanında olması gerekiyor annesini isteyecek yanında. herkesin ücretsiz izne çıkacak imkanı olmayabilir sonuçta. Bu kadar art niyetli ya da düşüncesiz olmaya gerek yok hepimiz kadınız kadın kadını anlaması gerekirken…

Yahu ne mantık sömürmek olarak düşünüyorsunuz anlamıyorum 2 ay diyorum 2 aylık bebek en azından 4 ay 6 ay olsa diyorum bunu nasıl sömürmek olarak algılıyorsunuz anlamıyorum 2 ay çok yetersiz diyorum bu benim için yada başkası için fark etmez herkes için aynı. İşçi de olsan memur da olsan 2 ay çok az. Zaten ücretsiz izne ayrılcam ama sonra kreş için hala küçük yaşta olacak. Derdim ne devletin imkanını sömürmek ne de havadan para kazanmak. Bırakacagım kimse yok bakıcılar nasıl duyuyoruz mümkün oldugunca kreş zamanına kadar 1-2 ay uzatabilsem diye düşünüyorum. 2 ay sonra doğum izni bitiyor sizce de 2 ay yeterli bir süre mi yeni doğmuş bir bebek için. Ne kadar bencil ve düşünseniz insanlar varmış ya.
Yorum içinde iki defa belirttim, istisnalar üzerine alınmasın diye, söylediklerim belli bir kesim içindi, o grupta değilseniz celallenmenize gerek yoktu.

Yorum içinde iki defa belirttim, istisnalar üzerine alınmasın diye, söylediklerim belli bir kesim içindi, o grupta değilseniz celallenmenize gerek yoktu.
Celallenmiyorum üstüme de alınmadım ama insanlar ki bir kadın olarak bence destek olacagı bir konuda bu kadar art niyetli ya da düşüncesiz olmamalı. Herkesin ücretsiz izne çıkacak durumu olmayabilir hayat şartları ortada ve bebek için istiyor insan kendisi evde yatmak için istemiyor. Çok değişik gerçekten. Neyse Allah iyi kalp iyi niyet versin herkese

Celallenmiyorum üstüme de alınmadım ama insanlar ki bir kadın olarak bence destek olacagı bir konuda bu kadar art niyetli ya da düşüncesiz olmamalı. Herkesin ücretsiz izne çıkacak durumu olmayabilir hayat şartları ortada ve bebek için istiyor insan kendisi evde yatmak için istemiyor. Çok değişik gerçekten. Neyse Allah iyi kalp iyi niyet versin herkese
Evet herkesin ücretsiz izne çıkacak durumu yok, o yüzden de herkes

Doğum iznini uzatmanın bir yolu var mı ?​

diye konu açmadan işinin başına dönüyor, siz de dönün madem. Ne kadar çevirseniz de izin uzatmak için fikir bulur muyum diye açılmış konuyu, destek mestek diyerek bütün iyi niyetinizle tüm ülke kadınlarının özlük haklarına bağladınız.

Size ne kadar katılan yorumlar gelirse gelsin mevcut uygulama değişmeyecek sonuçta. Doğal olarak var olan opsiyonlardan bahsetmiş yorum yapan herkes de. Ben özel sektörde çalışıyorum, maalesef sizdeki gibi 2 yıl ücretsiz izin hakkım da yok ve 19 Şubat'ta doğum iznim bitiyor ama bunu dile getirmem var olan uygulamayı değiştirmeyecek neticede. Aynı sizin gibi bebeğime bakabilecek kimse de yok, annem özel sektörde çalışıyor kayınvalidem ise çok yaşlı. Ama bebek sahibi olmaya karar verdiğimizde tüm bunları düşünerek hareket ettik, sonrasında sitem etmenin bir manası yok ne yazık ki

Evet herkesin ücretsiz izne çıkacak durumu yok, o yüzden de herkes

Doğum iznini uzatmanın bir yolu var mı ?​

diye konu açmadan işinin başına dönüyor, siz de dönün madem. Ne kadar çevirseniz de izin uzatmak için fikir bulur muyum diye açılmış konuyu, destek mestek diyerek bütün iyi niyetinizle tüm ülke kadınlarının özlük haklarına bağladınız.
Evet ne var bu başlıkta doğumdan sonra 2 ay doğum izni var ve çok az oldugunu en azından 1-2 ay daha nasıl uzatabilirim demişim. Sanki 1 sene demişim gibi yorum yapıyorsunuz. 1-2 ay diye belirtmek mi gerekiyordu başlıkta

Back