Doğum izni, Parası ve Sigorta günleri nasıl bişey yardım edinn :(((

FxixSxixLTxixxixxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
98
0
86
Tekirdağ
Arkadaşlar ben 20. haftamdayım. Nisan sonu da doğum görünüyor hayırlısıyla her kafadan bir ses çıktığı için bende bu işin içinden çıkamadım. Doğum öncesi ve doğum sonrası 8er hafta olduğu ve doğumdan önce son 3 haftaya kadar doktor raporuyla çalışılabildiğini biliyorum. Benim anlamadığım doğum parası ve özellikle anlamadığım ne kadar sigortalı olman gerekiyor doğum masraflarının karşılanabilmesi için bununla ve buna benzer sorunlarla ilgili bana yardım edebilecek bayanlar yardımlarınızı bekliyorummm:2:

bende bugün aynı konuyu düşünüyodum.duyduğum tek şey şu doğum yapmadan 1 sene öncesinde 120 gün sigortalı olarak çalışmış olmak gerekiyomuş doğum parası almak için.tabi bide çocuk yardımı var.nereye dilekçe yazılır ne yapılır işin prosedürünü bilemiyorum ben de malesef.özellikle öğretmen arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilirler mi?

bende bugün aynı konuyu düşünüyodum.duyduğum tek şey şu doğum yapmadan 1 sene öncesinde 120 gün sigortalı olarak çalışmış olmak gerekiyomuş doğum parası almak için.tabi bide çocuk yardımı var.nereye dilekçe yazılır ne yapılır işin prosedürünü bilemiyorum ben de malesef.özellikle öğretmen arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilirler mi?
arkadaslar ben kamuda muhendisim bildigim sorulari cevaplandirayim.eger kamudaysaniz kurum mutemedi halleder dogum parasi yada bebek yardimi gibi konulari.esiniz aktif sigortaliysa siz ondan yararlaniyorsaniz onun calistigi kurumun muhasebecisine bildirmesi gerekir.esiniz sizin uzerinizden dogum parasi ve cocuk yardimini alir.ayni sekilde siz calismiyor isenizde zaten calismayan es yardimini aliyordur zaten.ayrica yukarda arkadasin dedigi gibi doktor raporuyla son iki uc haftaya kadar calisilabiliyor.yada dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olmak uzere.ben kismet olursa bu 16 haftami dogum sonrasina saklamak istiyorum kismet olursa.

ben istanbuldayım raporumu 32.haftamda aldım , işgöremezlik, ssk hastanesi doğumdan sonra 56 gün içinde gelin raporunuzu kapatalım dedi, ben bağkurlu olduğumdan raporu erken aldım, bağkura rapor elden gidiyormuş hastane yollamıyormuş ama ssklı iseniz hastane gönderiyormuş...

bende bu gün raporumu aldım benimde bu konu hakkında hiçbir bilgim yok yarın uygulamaya geçiricem bişeyler ögrenip paylaşırım en kısa zamanda

arkadaslar ben kamuda muhendisim bildigim sorulari cevaplandirayim.eger kamudaysaniz kurum mutemedi halleder dogum parasi yada bebek yardimi gibi konulari.esiniz aktif sigortaliysa siz ondan yararlaniyorsaniz onun calistigi kurumun muhasebecisine bildirmesi gerekir.esiniz sizin uzerinizden dogum parasi ve cocuk yardimini alir.ayni sekilde siz calismiyor isenizde zaten calismayan es yardimini aliyordur zaten.ayrica yukarda arkadasin dedigi gibi doktor raporuyla son iki uc haftaya kadar calisilabiliyor.yada dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi 8 hafta olmak uzere.ben kismet olursa bu 16 haftami dogum sonrasina saklamak istiyorum kismet olursa.

16 haftanın tamamını doğum sonrasına aktaramıyoruz malesef doğuma 3 hafta kalaya kadar çalışılabilir o da doktorun uygun görürse eğer onun haricinde mecburi olarak 3 hafta kala izine ayrılmak gerekiyor. :49:

ben sigortalı çalışan bayanlar için yardımcı olayım öncelikle doğum yapmadan önce son bir yıl için en az 180 gün priminiz yatmış olması gerekiyor 32.haftanızda doktorunuzdan doğum izni için raporunuzu alıyorsunuz ( toplamda 56 gün yani 8 haftalık rapor ) size 3 nüsha vericek raporu bir tanesini raporu aldıgınız hastanenin başhekimine onaylatıyorsunuz onlar sizin yerinize ssk ya gönderiyor ikinci nüshayı siz işyerinize muhasebe birimine veriyorsunuz son nüsha sizde kalıyor doğum yaptıgınız zaman sizde kalan nüsha ve doğum belgenizle ssk ya gidip işlem yaptırıyorsunuz ve en gec 20 gün içinde ziraat bankasına isminize doğum parası da yatmış oluyor umarım yardımcı olmuştur :)

doğum parası 16 haftalık rapor bitiminden yaklasık 1,5 ay sonra postaneye yatıyor ve TC kimlik numaranızla alabiliyorsunuz bana muhasebecimin verdiği bilgi böyleydi:26:

ben sigortalı çalışan bayanlar için yardımcı olayım öncelikle doğum yapmadan önce son bir yıl için en az 180 gün priminiz yatmış olması gerekiyor 32.haftanızda doktorunuzdan doğum izni için raporunuzu alıyorsunuz ( toplamda 56 gün yani 8 haftalık rapor ) size 3 nüsha vericek raporu bir tanesini raporu aldıgınız hastanenin başhekimine onaylatıyorsunuz onlar sizin yerinize ssk ya gönderiyor ikinci nüshayı siz işyerinize muhasebe birimine veriyorsunuz son nüsha sizde kalıyor doğum yaptıgınız zaman sizde kalan nüsha ve doğum belgenizle ssk ya gidip işlem yaptırıyorsunuz ve en gec 20 gün içinde ziraat bankasına isminize doğum parası da yatmış oluyor umarım yardımcı olmuştur :)

çok teşekkür ederim. ben sigortayı arayıp görüştüm oradaki memur da 32. haftaya kadar rapor alabilecek veya rapor yazabilecek ise size yani sigortalı iseniz bu parayı alabiliyorsunuz dedi. Yalnız bunun adı doğum parası olmuyor rapor almış olduğunuz günlerin parasını almış oluyorsunuz dedi.
urugu tekrar teşekkür ederim verdiğin bilgi için :16:

ben belediyede şirket elemanıyım 2 sene önce doğum yaptım
32.haftada 37 ye kadar çalışabilir raporu aldım raporun 1 nüshasını bana verdiler orjinalini sgk ya kendileri gönderdiler. fotokopisini şirkete yolladım.
37.haftadaa gidip doğum iznine ayrılma raporumu aldım yine sgk ya kendileri gönderdiler bende şirkete fotokopisini verdim. doğum olduğu zaman doğum evraklarını verdiler. doğum iznimin bitimine ait raporuda hazırladılar bütün evrakları şirkete verdim hastane sgk ya gönderdi doğum iznim bitince gidip sgk ya başvurdum 1 hafta içinde param süt parası ile birlikte postaneye yattı ordan aldım.
120 günlük priminizin yatırılmış olması gerekiyor.

Back