• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum izni ile ilgili yardim

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Arkadaşlar ben devlette kadrolu ogretmenim su an 32+2 haftalik hamileyim ve 37. Haftaya kadar calismak istiyorum. Bu calisabilir raporunu en geç ne zamana kadar almam gerekiyor.bir de ben özel doktora gidiyorum direk gidip devlet hastanesinden rapor alabilir miyim. Bilgi verirseniz sevinirim.

Özel doktor Raporunu devlete onaylatmanız gerekiyor diye biliryorum ..
Ben 2 yıl önce özel hastanede çalışıyorken böyle idi şuan değişmiş olabilir ..

2 hafta snra doğum iznine çıkabilirsin herhangi bir hastaneden '37 haftaya kadar çalışırsın ama sanırsam yasal olarak sıkıntı çkarırlar sna mecbr değilsen çalışma veya doktorunla knus sağlık durumuna gre bişiler yapabilir bu seferde sgk dan paranı alırken srun yaşayabilirsin

Özel doktor Raporunu devlete onaylatmanız gerekiyor diye biliryorum ..
Ben 2 yıl önce özel hastanede çalışıyorken böyle idi şuan değişmiş olabilir ..
Anladim direk devlet hastanesine gitsek bir suru tetkik mi yaparlar acaba. Dediğiniz de mantikli aslında. Öyle bisey olsa sadece özel doktorun raporunu SSK anlasmali hastaneye imzalatmak yeterli

2 hafta snra doğum iznine çıkabilirsin herhangi bir hastaneden '37 haftaya kadar çalışırsın ama sanırsam yasal olarak sıkıntı çkarırlar sna mecbr değilsen çalışma veya doktorunla knus sağlık durumuna gre bişiler yapabilir bu seferde sgk dan paranı alırken srun yaşayabilirsin
Saglik sorunum yok şuan doktorum cami da bileceği mi söyledi ama elimizde raporun olmasi gerekiyor. O raporu ne zamana kadar ve nerden alacagimi bilemiyorum. Birkaç devlet hastanesine soracagiz bakalim.

Anladim direk devlet hastanesine gitsek bir suru tetkik mi yaparlar acaba. Dediğiniz de mantikli aslında. Öyle bisey olsa sadece özel doktorun raporunu SSK anlasmali hastaneye imzalatmak yeterli
Doğum izni raporunu devlet hastanesine onaylatılıyordu .. Ama dediğim gibi bir araştırın geçenlerde bi çok değişiklik yapıldı
bu konuda haberlerde denk geldi belki yeni düzenlemelerle değişmiştir.

32 haftan dolmadan yani bu hafta raporunu alman gerekiyor. Sonrasında 37 ye kadar çalışabilirsin. 37 de raporunu işgörmezlik raporuna çevirip izne ayrılacaksın doğumdan 4 hafta sonra falan gidip kapattırıp başlayacağın tarihi hesaplatıcaksın.

Özel doktorun muaynehane doktoru mu yoksa hastane doktorumu. HAstane doktoruysa ve o hastanenin sgk anlaşması varsa ordan rapor alabilirsin. Yoksa evine yakın bir devlet hastanesinin kadın doğum polikliniğinden randevu al. 182 yi arayıp alabilirsin. Bu hafta içine almalısın ama. Orda muayne olunca hemen rapor düzenleyecekler. Aldığın raporun bir kopyasını çalıştığın kuruma vereceksin ve çalışmaya devam edeceksin.

Arkadaşlar ben devlette kadrolu ogretmenim su an 32+2 haftalik hamileyim ve 37. Haftaya kadar calismak istiyorum. Bu calisabilir raporunu en geç ne zamana kadar almam gerekiyor.bir de ben özel doktora gidiyorum direk gidip devlet hastanesinden rapor alabilir miyim. Bilgi verirseniz sevinirim.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
32 haftada yani şimdi doktorunuzdan 37 haftaya kadar çalısabilir raporu alıp vermelisiniz isyerinize,37 haftalık sure bitiminde son raporunuzu teslim edip izninizi kullanmaya başlayabilirsiniz. 2 sene önce böyleydi, degişmedi sanıyorum. Doktorunuza sorun yinede, yönlendirir sizi.

muaynede çok sıkıntı olmuyor yalandan bi usg ile bakıyorlar çalışmak istiyormusun diye soruyorlar ve sonra raporu verip ne yapman gerektiğini anlatıyorlar. Raporu o kurumun başhekiminede onaylatman lazım unutma sakın

Cnm ozel ya da devlet farketmiyor. 32 dolunca , doktoruna soyluyorsun raporu veriyor, hastanenin rapor bolumune gidip raporu cikartip doktoruna imzalatip, calistigin okula goturuyorsun. Ben boyle yaptim .

Doktorum özel muayenehane doktoru o yüzden kendisi veremiyor zaten. Biz de devlet hastanesinden almaya calisicaz. Eğer veriyolarsa bu şekilde sikinti değil Esim hastanede calisiyor o doktoru ayarlayabilir. Bu hafta icinde alirsam sikinti olmaz inşallah.

Almis olman gerekiyordu, 32 haftada veriyorlar

Normalde zaten en fazla 37e kadar calısabılırsın.ben de ozel hastanede dogum yaptım ve oradan aldıgım yeterlı olmustu.cunku bır hastalık onaylatmıyorsun kı sen belgelere gore hamılesın ve her yerden aynı raporu alırsın.bu durumda devletten olması kesınlıkle sart degıl.keyfı rapor degıl sonucta.ben bes yıl once dogum yaptım boyleydı.

Normalde zaten en fazla 37e kadar calısabılırsın.ben de ozel hastanede dogum yaptım ve oradan aldıgım yeterlı olmustu.cunku bır hastalık onaylatmıyorsun kı sen belgelere gore hamılesın ve her yerden aynı raporu alırsın.bu durumda devletten olması kesınlıkle sart degıl.keyfı rapor degıl sonucta.ben bes yıl once dogum yaptım boyleydı.
Benimki özel hastane olmadigi için sikintili doktorumun kendi özel muayenehanesi var. SSK anlasmali değil yani. O yüzden başka bir yerden alman gerekiyor. Ozeller ayrıca rapor vermek için para istiyorlar sanirim bir de.

Benimki özel hastane olmadigi için sikintili doktorumun kendi özel muayenehanesi var. SSK anlasmali değil yani. O yüzden başka bir yerden alman gerekiyor. Ozeller ayrıca rapor vermek için para istiyorlar sanirim bir de.
Sımdı anladım.bu sorun olabılır tabı.dogumu nerede yapacaksın pekı?bu sekılde calısan doktorların bazı hastanelerle anlasması oluyor.oyle bır sey mı?benım doktorum hem ozel hastanede hem de mua de aynı anda calısıyordu.o zaman tek secenek zorunlulugu yoktu.ama sımdı dogum yapacak olsam.mua olan bı dr yerıne hastanede olan bır dr tercıh ederım.tahlıller bılmem neler mua ve hastane arasında mekık doku da doku.doktorunun sana yardımcı olması lazım bu konuda.

Tahliller noktasında çok sikinti yasamadik Esim saglikci olduğu için. Dogumum doktorumun söylediği 3 hastaneden birinde olacak. Ona daha tam karar veremedik. Doktorum ozelden de devletten de calisabilir raporu alabilecegimi söyledi. Biz öncelikle devleti deneyelim dedik. Umarim fazla zorlamadan verirler raporu.

Bu hafta alsam gecikmiş mi oluyorum yani. Bana 32. Hafta dolunca demişlerdi o yüzden beklemistim.
Yok canim tam 32 haftalikken vermis olmalari gerekiyordu.. Ben oyle almistim doktorum 32.haftamda gelmemi soylemisti.. Gec olur mu bilmiyorum sanmiyorum ama hemen yarin raporu almaya git bence riske atma

Raporu bu hafta almanız gerekiyor. Özel hastanenin Sgk anlaşması varsa geçerli olur alınan rapor, ekstra ücret almazlar. Normal muayene ücreti alınır sadece...

Devlet hastanelerinin bazısından ultrason için ayrı gün veriliyor, ayrı birime yönlendiriliyor. Eğer gideceğiniz hastanede öyleyse bu haftaya yetişemeyebilir...

Bence en iyisi çok da pahalı olmayan ama Sgk anlaşması olan bir hastane ya da tıp merkezimden randevu alıp rapor alın bu hafta.

Back