• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için devlet mi özel mi

senasenasenasena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
49
15
3
Kızlar merhaba
Benim ilk hamileliğim ve doğum süreci için çok kararsızım. Şu an hem devlet hem özele gidiyorum ama doğumda hangi hastaneyi tercih edeceğimi bilemiyorum. Özelde fiyatlar çok fahiş ama devlette de 2 kişilik odalar eşinin süreçte yanında olamaması doğumhanede birkaç kadın aynı anda doğum yapma fikri vs beni çok itiyor . Siz neler düşünüyorsunuz?

Kızlar merhaba
Benim ilk hamileliğim ve doğum süreci için çok kararsızım. Şu an hem devlet hem özele gidiyorum ama doğumda hangi hastaneyi tercih edeceğimi bilemiyorum. Özelde fiyatlar çok fahiş ama devlette de 2 kişilik odalar eşinin süreçte yanında olamaması doğumhanede birkaç kadın aynı anda doğum yapma fikri vs beni çok itiyor . Siz neler düşünüyorsunuz?
Ben özelde doğum yaptım.
Fiyat fahiş değildi.
Özelde bire bir ilgileniyorlar.

Ben çam Sakura da doğum yaptım. Normalde özele gidiyordum. Ama bebeğim de son dakika bazı sorunlar oluştu. Hemen çam Sakura ya gittim bütün doktorların olması ve yoğun bakım nedeniyle. İyi ki de öyle yapmışım. Ama sürecin en başında özelde doğum yapma kararı vermiştim olmadı

Kızlar merhaba
Devlet hastanesinde doktor, oda veya gerekli malzeme eksikliği yoksa devlet iyi derim.
Evet eksi yönleri var ama o kadar para ya değmez özel hastaneler, maksimum 2 gece için dünya para istiyor çocuğuma gelecek yapar köşeye atarım daha iyi. Bide Allah korusun bi sıkıntı olursa devlete yönlendiriyor özel hastaneler.

Devlet hastanesinde doktor, oda veya gerekli malzeme eksikliği yoksa devlet iyi derim.
Evet eksi yönleri var ama o kadar para ya değmez özel hastaneler, maksimum 2 gece için dünya para istiyor çocuğuma gelecek yapar köşeye atarım daha iyi. Bide Allah korusun bi sıkıntı olursa devlete yönlendiriyor özel hastaneler.

Her zaman degil, eger hamilelikte hic gitmediyse devlet hastahanesi sorumluluk almayabiliyor allahtan gitmis, kaydi var.

Evet fiyat konusunda gerçekten çok uçuk dediğinizde haklısınız. Ancak devlette olumsuz doğum hikayeleri dinledikten sonra oradan da korkar oldum

Evet .
bizde uygun diye sevindik.
Hem gebelik takibim orda yapıldı her ay doğumuda orda yaptım.
Kadın doğum muayene ücretine de
İlk 850 ile başladık geçen yıl
Sonra zamanla 900 oldu en son da 1.200 olmuştu.
😀😃
Gerçekten şanslıymışsınız. Biz şimdi 1500 veriyoruz muayene için doğumda da kim bilir ne olur ben doğurana kadar :D

Her zaman degil, eger hamilelikte hic gitmediyse devlet hastahanesi sorumluluk almayabiliyor allahtan gitmis, kaydi var.
Hıı onu bilmiyorum. Ben doğum başından sonuna kadar başka bir devlete gitmiştim doğum yapacağım günde başka devlet hastanesine gittim kabul etmişlerdi haa tabi sebebini de sordular ayrı ayrı bi iki doktor

Evet fiyat konusunda gerçekten çok uçuk dediğinizde haklısınız. Ancak devlette olumsuz doğum hikayeleri dinledikten sonra oradan da korkar oldum
Ayhh anlıyorum sizi o hikâyeler hiç bitmez zaten 🥲 inşallah istediğiniz yeri bulursunz.
Eğitim araştırma hastanesi varsa yakında onlar daha iyi sanki, bi kaç doktor aynı anda giriyor doğuma bide ebe. Hatta öncesinde doğuma yakın ebelerle görüşme şansı da oluyor yani bizde olmuştu.

Ayhh anlıyorum sizi o hikâyeler hiç bitmez zaten 🥲 inşallah istediğiniz yeri bulursunz.
Eğitim araştırma hastanesi varsa yakında onlar daha iyi sanki, bi kaç doktor aynı anda giriyor doğuma bide ebe. Hatta öncesinde doğuma yakın ebelerle görüşme şansı da oluyor yani bizde olmuştu.
Çarşamba devlette gebe okuluna gideceğim inşallah orada da soracağım bunları 🥲 şehir hastanesi var bir de oraya da gideyim diyorum şimdilik . İnşallah doğru yeri bulabilirim🫶🏻

Neden çift hekime muayeneye gitme ihtiyacı hissettiniz ki? Bence esas problem burada başlıyor. Sonrasında hangi hekime güveniyorsanız bence özel devletten ziyade kendinizi ona emanet edin.

Back