• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum hikayem...

scapula

2 yavrulu anne
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
1.359
2
116
Avusturya
hastaneden bugün ciktik...
gelelim hikayemize..
4 haziran carsamba günü nasilsa dogumuma var diye esime babalar günü jesti yapmak icin hediye bakmaya disari ciktim tek basima,icim tedirgindi cünkü kimsenin haberi yoktu,baya bi yürümüsüm,icim rahat etmeyince eve döndüm dinleneyim dedim hafiff sanci vardi ama zaten o bir süredir vardi bende ..gecer diye beklerken siteye bakayim dedim,mutfaga gectim birden suyum bosaldi ama nasil anlatsam terliklerimin ici doldu öyle böyle degil,onun amnion sivisi oldugunu anlamamak imkansiz..
soka girdim hic beklemiyordum,o sirada esimi aramayi bile düsünemedim,msnde onleindi acil durum yazdim,hemen geldi saolsun o arada bende hazirlandim ve malumhazir site acikken dualarinizi talep ettim,
ambulans geldi 9:30da hastanedeydik,muayene olduk ünlü cati muayenesi ve bi odaya aldilar yanimda esimde vardi,sadece 1cm aciklik varmis ama bütün suyum bosaldi..bu uzunnnn bi dogumun baslangici demekti..
saat gece 2de sancilarim siddetlendi,5 gibiydi 5 cmoldu epidural istedim,bir süre sancilarim kesildi rahatladim ebe daha doguma var uyu dedi bana ama uyuyamadim,buraya kadar hersey normaldi,epiduralin kateterinde sorun cikti ve makine alarm verdi,düzelttik dediler ama ben hissetmeye basladim,üstelik epiduralden sonra aciklikta ilerlemedi,sebebi onami bagli bilmem,bana suni sanci verecez demezlermi eyvah dedim bide onu tadacaz,epidurelle hissetmezsin dedilerler bende kabul ettim etmesem ne olur,iste o an basladi,suni sanci ben mahvetti nasilsa epidural var diye bastilar sanciyi bebek gelmedi bri türlü 3 katina cikardilar..nefesim kesildi resmen..11 gibi olur dediler 12 oldu yok 1 yok 2ye dogru artik ebe bütün drlari topladi basimda en son esimin söledigine göre 6 dr vardi birde ebe..biri karnima basti ben biri vakumla bebegi aldi..güya göbegini esim kesecekti,bebegi karnima bir kac sn biraktilar dogru muayeneye,sonra bi getirdiler vakum izi ozaman kadar sancidan vakumu bile görmemisim..
sandim 4 kilo olacakta gelemiyor,kizim 2920 gr dogdu anlayacaginiz ultrason bi hayli sapmis..
dikisler atildi tabi epizyotomide olduk,atilirken onu bile hissettim,bu arada beni bi kasinti aldi,sanirim ilac alarejimde oldu..kizim minicik melegim emmek istedi ama süt gelmedi,yara oldu,amapes etmedikoda bende en sonunda süt geldi oda emdi ama ben ok aci cektim,sütün gec gelmesi bebegin kücük olmasi vs yenidogan sariligini tetikledi ve biz sarilikolduk,ogün artik tutamadim kendimi 1 gün agladim..foto terapiye gidip onabaktikca agladim gecici oldugunu bilmeme ragmen..
ve canim yana yana emzirdim,bir gün sonar verdigi gramlari geri aldi sarilik hafifledi ve biz ciktik..
atladigim seyler olabilir..zamanla yazarim tecrübelerimi sorularinizada yanit veriririm..zamani geri cevirebilsem epidural istemezdim ,sanirim bana uymadi.eminim onunla kolay dogum yapan var..ama ben degilim..hala drlar soruyordu nasil olurda sanci hisetti diye..inanin bende anlamadim..sakin gözünüz korkmasin.bunlar herkesin basina gelmez,ve ben suan melegimle mutluyum nasip böyleymis dedim gectim elden ne gelir..
hepinize hayirli ve kolay dogumlar...

hastaneden bugün ciktik...
gelelim hikayemize..
4 haziran carsamba günü nasilsa dogumuma var diye esime babalar günü jesti yapmak icin hediye bakmaya disari ciktim tek basima,icim tedirgindi cünkü kimsenin haberi yoktu,baya bi yürümüsüm,icim rahat etmeyince eve döndüm dinleneyim dedim hafiff sanci vardi ama zaten o bir süredir vardi bende ..gecer diye beklerken siteye bakayim dedim,mutfaga gectim birden suyum bosaldi ama nasil anlatsam terliklerimin ici doldu öyle böyle degil,onun amnion sivisi oldugunu anlamamak imkansiz..
soka girdim hic beklemiyordum,o sirada esimi aramayi bile düsünemedim,msnde onleindi acil durum yazdim,hemen geldi saolsun o arada bende hazirlandim ve malumhazir site acikken dualarinizi talep ettim,
ambulans geldi 9:30da hastanedeydik,muayene olduk ünlü cati muayenesi ve bi odaya aldilar yanimda esimde vardi,sadece 1cm aciklik varmis ama bütün suyum bosaldi..bu uzunnnn bi dogumun baslangici demekti..
saat gece 2de sancilarim siddetlendi,5 gibiydi 5 cmoldu epidural istedim,bir süre sancilarim kesildi rahatladim ebe daha doguma var uyu dedi bana ama uyuyamadim,buraya kadar hersey normaldi,epiduralin kateterinde sorun cikti ve makine alarm verdi,düzelttik dediler ama ben hissetmeye basladim,üstelik epiduralden sonra aciklikta ilerlemedi,sebebi onami bagli bilmem,bana suni sanci verecez demezlermi eyvah dedim bide onu tadacaz,epidurelle hissetmezsin dedilerler bende kabul ettim etmesem ne olur,iste o an basladi,suni sanci ben mahvetti nasilsa epidural var diye bastilar sanciyi bebek gelmedi bri türlü 3 katina cikardilar..nefesim kesildi resmen..11 gibi olur dediler 12 oldu yok 1 yok 2ye dogru artik ebe bütün drlari topladi basimda en son esimin söledigine göre 6 dr vardi birde ebe..biri karnima basti ben biri vakumla bebegi aldi..güya göbegini esim kesecekti,bebegi karnima bir kac sn biraktilar dogru muayeneye,sonra bi getirdiler vakum izi ozaman kadar sancidan vakumu bile görmemisim..
sandim 4 kilo olacakta gelemiyor,kizim 2920 gr dogdu anlayacaginiz ultrason bi hayli sapmis..
dikisler atildi tabi epizyotomide olduk,atilirken onu bile hissettim,bu arada beni bi kasinti aldi,sanirim ilac alarejimde oldu..kizim minicik melegim emmek istedi ama süt gelmedi,yara oldu,amapes etmedikoda bende en sonunda süt geldi oda emdi ama ben ok aci cektim,sütün gec gelmesi bebegin kücük olmasi vs yenidogan sariligini tetikledi ve biz sarilikolduk,ogün artik tutamadim kendimi 1 gün agladim..foto terapiye gidip onabaktikca agladim gecici oldugunu bilmeme ragmen..
ve canim yana yana emzirdim,bir gün sonar verdigi gramlari geri aldi sarilik hafifledi ve biz ciktik..
atladigim seyler olabilir..zamanla yazarim tecrübelerimi sorularinizada yanit veriririm..zamani geri cevirebilsem epidural istemezdim ,sanirim bana uymadi.eminim onunla kolay dogum yapan var..ama ben degilim..hala drlar soruyordu nasil olurda sanci hisetti diye..inanin bende anlamadim..sakin gözünüz korkmasin.bunlar herkesin basina gelmez,ve ben suan melegimle mutluyum nasip böyleymis dedim gectim elden ne gelir..
hepinize hayirli ve kolay dogumlar...

canım ALLAH yavrunla size uzun saglıklı ömürler versin
cok şükürkü atlatmışsın öyle böyle
şimdi doya doya yanındaki yavruna bak kokla acılarını ve yaşadıklarını aklına getirne
bende perşembe sabahı sezeryana giricem 9 dan sonra dua et sen lohusasın a.s.

canım hayırlı lsun, allah analı babalı büyütsün, çok acı çekmişssin , keşke olmasaymış ama, neyse ki şuan önemli olan kızın ve senin sağlığın,,,,,,allah onu sana seni ona bağışlasın.

Allah analı babalı büyütsün hayırlı bi evlat olur inşallah tebrik ederim :nazar:

benim dogumuma cok benziyor ama ben epidural olmadım genede cok zor olmuş canım kıyamamm olsun ama bebişini almışsın ya eline epidural de suni sancıyı hissetmekte ilginc dr da hata olabilir canım..
Genede hayırlı ugurlu olsun sapa saglam aldın ya bebişini elinee
..

Allah saglıklı ve uzun bır omur versın bebegıne, sana da buyuk bır gecmıs olsun ayrıca gozun aydın canım:))) mutluluklar pesını hıııııııcc bırakmasın...

canım uzun bi doğum olsada herşey geride kalmış şimdi kızın yanında uyuyor artık ne güzel Allah analı babalı büyütsün tebrik ederim

TEBRİK EDERİM ZOR BİR DOĞUM OLMUŞ.
AMA EN SONUNDA MiNiK MELEĞİNİN KOKUSU HEPSİNİ UNUTTURMUŞTUR.
ÖMRÜNÜZ SAĞLIKLA HUZURLA DEVAM ETSİN.

BU ARADA HİKAYENİ OKLURKEN NEDENSE BENİM KORKULARIM BİRAZ HAFİFLEDİ.
GÜZEL BİR ANLATIM OLMUŞ.

SEVGiLER...

canım benim,çok merak ediyordum neler yaşadığını.bayaı bi sınırlarını zorlamışlar.yani sizin orada epidurali öyle yapıyorlarsa biz napalım.nasıl etki etmez anlamadım.ben de yaptırmayı istiyordum.inşallah herşey yolunda gider...bebeğin yanında ya gerisi geçti gitti.şu vakum olayı nasıl oldu?iz felan var dedin birşey kalmadı değil mi meleğinde?:uhm:

saolasiniz kizlar,
epidural konusunda herkese öyle oldugunu sanmiyorum,suan yerinde ara ara zonklamaderlerya öyle hissediyorum..
benim tek dilegim kimsenin suni sanciya maruz kalmamasi kalanlarinda hissetmeyeceksekilde epiduralle vs bir yolunu bulmasi..
vakum olayina gelince o an bana vakum deseler sanirim alt üst olurdum,ama cok gerekmese yapmazlardi,ilk kucagima aldigimda cok korktum yara vardi ve sanki kafasi yamuk gibiydi,ama suan hafif bir kizariklik okadar ,hastane cikis muayenemizde iyiydi..cok seyler yasadik ama tek dilegim hic birinden geriye bisey kalmamasi..

çok çok geçmiş olsun.herşey geride kaldı,bebeğinle bir ömürboyu mutluluklar dilerim.darısı bizim başımıza...

Allah sağlıklı uzun ömürler verisn yavruna...
Allahım bize de o günleri yaşatsın,bir çırpıda kolay doğumlar naisp etsin inş....

canım allah bebegini analı babalı büyütsün herşeye ragmen o melek gelince hepsi unutuluyo deilmi... baya zorlanmışın canım ... ama olsun yinede şükür bebgine kavuşturana.. darısı artık bizlere canım.

gecmis olsun tebrikler
az zor olmus ama en sonunda aldin yavrunu kucagina allah anali babali buyutmek nasip etsin insallah

canım cok gecmıs olsunnnn dıleklerımle baslıyayım..
senı cok merak ettık hastaneden gec cıkacagını tahmın etmıstık yurt dısında oyleymıs amaa bu kadarda olmaz dedım bır ara ıcımden (kızlara bellı etmedım korkarlar dıye ) :P
neysee yavruna kavusmana cok sevındım ama acı cekmene ıçım cız ettı...
bu arada bende hala doguramadım ne yapcam bılmıyorum bana ıraz akıl ver.. doktorum eger 1 hafta daha dogmazsa sunı sancı verıceklerını soyledı alttan fıtıl olarak... ( sana ne sekılde verıldı bılemıyorum ? ) 1 hafta daha dogmazsa sunı sancıyımı sezeryanımı secsem bılemıyorum cok stres yaptım dogmuyor dıye..

Sen dogumun maşallah hermen hemen her evresını yaşamıssın sezeryan harıçç dayanıklıymışsınn .. Allah sızı bundan snraaa hıçç ayırmasın hep mutlu vede saglıklı olun .. dıkışlerın ne alemde bu arada ? bı ılac solusyon fln verdılermı ?

Canim yazini okuyunca uzuldum nasilsa tum aksilikler seni bulmus.Ama sonunda saglikla kizina kavusmussun ya o herseye deger.Benim cok kolay dogum oldu ilk baslarda zordu diyordum cunku canim tatliydi ama milletin dogum hikayelerini dinleyince utandim kendi kendime zor dedigim icin.Ama ben bile kolay dogum yapmama ragmen dayanacak gucum kalmamisti en ufak bi aksilige.Kizim sarilik oldu diye sutum az geldi diye bende 1 gun boyunca agladim.Yani o sikinti herkeste oluyo.Insanin 40 i cikana kadar gene cani sikiliyo aksilikler oluyo alisma onemi oluyo ama ondan sonra hersey duzene giriyo.Simdi biz kizimla oynasip duruyoruz o sikintili gunleri unuttuk bile.Sende unutursun canim hic merak etme.Allah evladini sana bagislasin gule gule buyut canim.a.s.

Back