• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Fotoğrafçısı konusunda nelere dikkat ediyoruz?

ardademir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
2
0
36
Antalya
Selamlar hanımlar...

Ben 2 çocuk annesiyim ...

Anne adaylarına doğum fotoğrafçısı ile çalışırken neler önemlidir diye bir konu açayım dedim..

Çalışma şartlarının başında "fiyat" varsa aslında daha önemli olan birçok konuyu atlıyorsunuz demektir.

İşin en önemli şartı " tecrübe" dir. Gerek doğum öncesi çekimlerde gerek doğum sırasında hastanede

tecrübeli ve pozitif biriyle çalışmak sizi de çok rahatlatacaktır.

bu konularda fikri ve yaşadığı deneyimleri paylaşan olursa çok sevinirim...

ben prof. fotoğrafcıyım.. 3 kez doğum fotoğrafı çektim.. ama bunlardan ücret almadım tabiki... fotogarfı eger bi arkadaşınız falan cekeçekse kesinlikle flas açmayın... eğer ücretli tutuyorsanız bunun daha önceki çekinlerine bakın. gercekten çok zor bir dal..

merhaba ben 9 eylul fotoğraf bölümünde okuyorum.
ameliyathanelerde çekim yapmak aslında göründüğü kadar kolay olmuyor çünkü ışık alanından bizim için yetersiz yerler.flaşsız çekim yapılacağı için düşük iso kullanılırsa görüntü hareketli çıkıyo bu yüzden isoyu yükseltmemiz gerekiyor.grenler ortaya çıkacağı için tavsiyem çekilen fotoğrafların siyah beyaza çevrildikten sonra teslim edilmesidir. hem sb ye gren çok yakışıyor hem de daha dramatik bir görüntü katılmış oluyor.

Konu başlığı eski ama yine de konuyu açmak istedim..
Doğum fotoğrafçılığı cidden zor bir dal.
Öncelikle normal doğum yapacaksanız doğumun zamanı belli olmadığı için fotoğrafçısınıza her an ulaşabileceğinizi bilmeniz lazım. Bunun için de gerçekten önce tanışmak ve profesyonelliğinden emin olmanız önemlidir. Özellikle acil bir an için size gerekli güveni verebilmeli.
Kendisinin olası gelememe durumu olursa yerine acil bir yedeği bile düşünen bir fotoğrafçı ise en güzeli.
Doğumunuz için yakın bir bölgede oturması normal doğumda kolaylık sağlayabilir.
Hastane hijyeni ve kurallarını bilen deneyimli biri operasyon esnasında doktorlar tarafından da tercih edilir. huzur veren bir seçimdir.
güzel doğumlar..

Merhaba,
Özel an fotoğrafçılığı yapıyorum, çok sayıda düğün hikayesi-anne-bebek-aile-doğum fotoğrafı çektim.
Her şeyden önemlisi fotoğrafçının pozitif olması gerekiyor. İnsan ilişkileri kuvvetli ve anneyi rahatlatabilen :)
Steril olması gerekiyor, normal hayatında temiz olması gerektiği gibi anne ve bebeğin yanında bu konuya ekstra dikkat etmesi gerekiyor.
Hasta ise çekime gitmemeli, aileyi de fotoğrafsız bırakmamak adına her zaman güvenebileceği bir fotoğrafçı arkadaşını zor durumlarda kendisinin gidemeyeceği çekimlere gönderebilmeli.
Ameliyathane'de narin hareketlerle yer değiştirmeli, flaş kullanmayacağından iso ayarlarını yüksek tutmalı.
Bebek ile çekim yaparken kesinlikle flaş kullanmamalı.
Şirin pozlar olsun diye bebeği şekilden şekle sokmak yerine doğal halleri ile fotoğraflamaya çalışmalı.
Bunlar ilk olarak dikkat edilmesi gerekenler...
Bunlara ek olarak, anne ve bebeğe gelen notları, çiçekleri, bebeğe dair organizasyon malzemelerin(şekerlemeler, kapı süsleri v.s.) fotoğralamayı unutmamak gerekir ;)

bence dogum fotografciligi konusundaki tecrube ve kullanilan makina cok onemli.
bu isi onceden yapmis, bunyesi aglam olmali :) ben bu konuda bir cok arkadasimi da geri cevirdim. cunku dogumhanedeki direncim konususnda cekincelerim var :)
isik imkanlari kisitli olacagi icin de iyi bir makina kullanmasi cekimin kalitesini arttiracaktir.
Giris seviye dslr degil de en az yari profosyonel dslr kullandigindan emin olmak lazim

merhaba
bende profesyonel fotoğrafçılık yapıyorum
doğum/bebek/aile/portre fotoğrafları çekiyorum dvd ve elyapımı özel albümlerde ailelere teslim ediyorum, her albüm benimde bebeğim oluyo:)
bebeğinde bir birey olduğunu unutmadan mahremiyete önem vererek çalışıyorum.
eğer planlı sezeryansa zaten hastaneye gidiş saatim belli oluyor.
Doğumdan önce odada anne ve babayla hamilelik çekimleri yapıyorum aileden detaylar alıyorum daha sonra anneyle birlikte aşağı iniyoruz ve o en özel anları fotoğraf karelerinde donduruyorum.
eger normal doğumsa anneyle veya babayla sürekli irtibat halinde kalıp olabildiğince çabuk yanlarına gitmeye çalışıyorum eğer acil doğumsa ve ben gidemeyeceksem fotoğrafçı arkadaşlarımdan müsait olandan rica ediyorum .
fotoğraf benim için çok önemli yaşadığımız anın bir daha geri dönüşü yok çünkü
eğer o anı fotoğrafla sabitlemezsek o günü,o anı bize hatırlatabilecek hiç bir delil kalmıyor ortada.
ben yıllar sonra bile o fotoğrafları elime alıp baktığımda o ana gidebilmeyi hatıraların gözümde canlanmasını çok seviyorum.
herkes aynı duyguyu yaşayabilsin diyede severek hemde çok severek bu işi yapıyorum.
doğumda veya özel bir anda ne gerek var fotoğrafçıya bizde çekeriz demeyin
heyecanla her denklanşöre basış bizimkinden çok farklı
siz o anın güzelliğini,heyecanını yaşayın bizde daha sonra her baktığınızda o anı hatırlayabileceğiniz güzel fotoğraflar teslim edelim size:)

gun ışığında açık mekanda teknik olarak fotoğraflar da başarı daha kolay oluyor. ama doğum, fotoğrafına iş daha zor.. özellikle doğum alanında ve bebeğin ilk işlerinin yapıldığı kısım da tecrubeli birine ihtiyaç oluyor

merhaba th3_lara dokuz eylül fotoğraf bolumunde okudugunu yazmıssın,ben bu sene dokuz eylul fotograf bolumune hazırlanıyorum.Gorunce bır sormak ıstedım sen hazırlanırken neler yaptın ya da neler yapmak lazım

Merhaba ben de profesyonel fotografcilik yapiyorum. Fotografciligin her alanini tecrube ettim. Dogum fotografiyla tanistigim ilk gun iste buymus dedim.. Hissetmeniz gerekiyor. Benim hayatimda tattigim en guzel is oldu dogum fotografciligi. Bundan sonra da sadece dogum cekmek istedim.. Anne ve babanin heyecanini, gerginligini stresini ve mutlulugunu an ben an tadiyorum her seferinde. Her bebek benim icin cok ozel oluyor. Buyuduklerinde nasil olduklarini merak ediyorum. Dogdugu ilk ana annesinden once doktor ve gorevliler ile birlikte siz tanik oluyorsunuz. Hatta annesinden once bebegi ilk siz inceliyorsunuz objektifinizden. Birkac dakikalik o ilk ani anne ve baba goremiyorlar. Anne ve baba 15-30 dakika sonra rahatlikla gorebilme imkani buluyorlar. Evet, sonra hayatlari boyunca bebeklerini hep goruyorlar ama o ilk dakikalari sonradan gormek onlari cok mutlu ediyor. Ve zaman gectikce degerleniyor fotograflar.

Iste bu nedenle cok onemli ve ozel buldugum bir dal oldu benim icin. Ve dayanikli olmak gerekiyor, sogukkanli ve ozenli olmak gerekiyor. ilk onceligin annenin ve bebegin sagligi oldugunu kabul etmek lazim. Hastane isiginda flassiz cekim icin makinanizin iyi sonuc vermesi de lazim. Ameliyathane ve dogumhanede, doktoru ve calisanlari rahatsiz etmemek gerekiyor. Oncelik hep onlarin. Studyo cekimi gibi hersey fotografcinin istedigi gibi olmuyor. Belgesel fotograf cekimi gibi ne gorebiliyorsa fotografci onu cekebilir. Ani yakalayan biri olmali. bunun icin hissetmeli.

Ben kendi bebegim olsaydi neler gormek isterdim? diye dusunup bunlari cekiyorum. Kendimi o ailenin yerine koyuyorum her zaman.. Ve bazen duygulaniyorum, gozlerim doluyor, bogazim dugumleniyor onlarin bakislarini yakaladikca...

Ne uzun yazdim.. Sevgiler =)

Kesinlikle fotoğrafçıya ısınmanız, içtenliği çok önemli ama doğum fotoğrafçılığında ekipman malesef daha da önemli. Annelere eminim bu fiyatlar çok uçuk geliyordur fakat bu işi doğru düzgün yapabilmek için en az 5-6 milyarlık ekipmana sahip olmak gerekiyor çünkü hastane koşulları ışık şartları açısından çok elverişsiz. Benim de makinam var çekeriz diyebilirsiniz ama fotoğrafçıların portfolyosuna baktığınızda aradaki fark zaten kendini belli eder, belli etmiyorsa da yine ekipman ya da tecrübeden kaynaklıdır..

fotoğrafçılık bölümü mezunuyum.bu işide çok severek yapıyorum.kesinlikle teslim edilen her albüm sizide bir bebeğe kavuşturuyor.bir doğum fotoğrafçısı her şeyden önce eğitimli olmalı.iyi bir donanıma sahip olmalı ve estetik bakış açısı çok güçlü olmalı.flaşh kullanmadan bebeği anneyi rahatsız etmeden,ameliyathane koşullarını bilip ona göre hareket eden biri olmalı.işini iyi yapmalı.sadece fotografı cekmek degıl sonrasında da photoshop ve teknık konularıda iyi bilmeli.albumun her asamasıyla kendı ılgılenmeli..en ozel ve bırdaha tekrarlanmayacak o anları emın ellere teslim etmenin onemını albumlerınıze baktıgınızda her seferınde daha ıyı anlayacagınızı dusunuyorum..herkese mutlu dogumlar..

Back