• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum esnasında altına kaçırma

xxxcrazyxxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
197
1
116
Kırklareli
arkadaşlar burası doğru yermi bilmiyormuyum ama meraktan soruyorum birkaç kez duydum ama çok iğrenç geldi
doğum esnasında kadın altına kaçırıyormuş (büyük) gerçekten doğrumu bu?

Eskiden köyün birinde bi hamile kadın ağır yemekler yemiş sonra afedersin alttan gök gürlemişşş doğumda hem de çok yapmışş :)))

Sancilar 2 gun oncesinden basliyor zaten ve haliyle yemek yiyemiyorsun, Doguma yakin su bile icemiyorsun ;)
Bende yeni dogum yaptim Allaha sukur boyle bisi gelmedi basima ama insan halidir olsada cok buyutmemek lazim:)))

Vallaha gerçek yengemle aynı binada oturuyoruz kendisi anlattı güldük bayağı sizi kırdıysam özür dilerim

hayır tabiiki doğru değil,çünkü doğum öncesi bu ihtimal düşünülerek lavman yapılıyor ve bağırsaklar boşaltılıyor.bağırsaklar boş olunca da altına kaçırma ihtimali ortadan kalkıyor:)

evet olabiliyor
girdiğim doğumlarda gördüm bu olayı
ama merak etmeyin o esnada kimse bunu umursamıyo
anne ve bebeğe odaklanıyo herkes
ayrıca lavman da her isteyene yapılmıyo
hatta ben doğumhanede lavman yapılanı görmemiştim bizim hastanede

Ben debu ihtimalden cok korktugum icşn doktorumdan dogum oncesi binlerce ozur diledim ya yaparsam diye. Yaparsanız yapın önemli değil dedi çünkü doğumda onemli olan kaka yapargibi ıkınmak. Bu şekilde ıkınınca cok kolay dogum oluyır. Tecrubeyle sabir. Dogum cok kolay oldu, kotu bisi de yasanmadi allahıma çok şukur.

Ben sancı odasındayken bir kadın bu durumu yaşadı.NST ye bağlı olduğumuz için tuvalete gitmemize izin verilmiyor,kadın altıma yapacağım ne olur tuvalete gideyim dedi doktor izin vermedi ve lazımlık getirdiler kadın ona yaptı ve kimse bu durumu önemsemedi.Bunları kafana takma eğer takarsan benim gibi normal doğum yapamaz sezeryana gidersin.İnanki kimsenin umurunda değil kaka yapmışsın çiş yapmışssın.Onlar sadece bebeğin sağlıklı doğmasına odaklanıyorlar.Not:ben de yatağa çiş yaptım sancı odasında kimse bişey demedi hemen çarşafı değiştirdiler.

evet olabiliyor
girdiğim doğumlarda gördüm bu olayı
ama merak etmeyin o esnada kimse bunu umursamıyo
anne ve bebeğe odaklanıyo herkes
ayrıca lavman da her isteyene yapılmıyo
hatta ben doğumhanede lavman yapılanı görmemiştim bizim hastanede

lavman isteğe bağlı değil zorunlu olarak yapılır normal doğumda.doğumhanede görmemeniz normal çünkü hasta doğum odasına alınmadan kendi odasında yapılır öyle alınır doğuma.

16 gün önce normal doğum yaptım suni sancı ile, lavman vs yapılmadı. Emin değilim ama ıkınma esnasında kaçırmış olabilirim diye doğum sonrası doktorlardan da hemşireden de özür diledim. Hepsi güldü, "kaçırdıysanız bile biz bebeğe ve size odaklanmıştık, görmemişiz bile" dediler. Lavman zorunlu değil. Ama korkmayın, o esnada siz dahil herkes sadece doğumun kolay olmasına odaklanıyor.

walla ben de normal doğum yaptım 1 yıl önce..ve doğumdan önce de lavman yapıldı ama doğum esnasında yaptımm ister istemez..açıkçası buna takılmadım çok ıkınmanın doğal bir sonucu..önemli olan bebeğin sağlıklı bir şeklide dünyaya gelmesi..bu tarz şeyler hiç de ayıplanacak şeyler değil..doktorum da bana sevecen bir şekilde yap kakanı yap kakanı dedi..:)) çünkü o şekilde ıkınmayla daha kolay oluyormuş doğumdan sonra öğrendim..allahıma çok şükür çok zor bir doğum olacağını sandım ama beklediğimden kolay oldu..zaten çok sıvı şeklindeydi..çok açık konuştum ama herkesin başına gelebilecek normal bir durum olduğunu düşünüyorumm..açıkca sölimm 2 veya 3 sert ıkınmaya geldi bebeim dünyaya..lütfen böle şeyler kafanızda büyütmeyin..normal doğumm yapamazsınız sonra..:16:

koyverın gıtsın:1:valla bole seylerı takarsanız tansıyonunuz yukselır normal dogum yapamazsınız dogum bu ıkınma sıddetlı ıkınma bebe gelsın dıye olabılır yanı utanmayın ınsanlık halı

lavman isteğe bağlı değil zorunlu olarak yapılır normal doğumda.doğumhanede görmemeniz normal çünkü hasta doğum odasına alınmadan kendi odasında yapılır öyle alınır doğuma.

hadi ya! 2 ay intörnlük yaptım hiç de normal doğurup da kendi odası olan görmedim hepsi travaydaydı ve hiçbirine lavman yapılmadı
zorunlu filan da değil
ve evet kakasını yapanı da gördüm

kaçrıbiliyorrrr tabiki kakasınıda çişinide yapıyorrr ikınmayla beraber olabiliyomuş sogal yanii iğrenç bir tarafıda yok:25:

evet lavman yapmışlardı bana da, isteğimi felan da sormadılar, özel hastanelerde yapıyorlar herhalde devlet hast. bilmem ama... o yüzden kadının özel odası oluyor zaten... sancını kendi odanda çekiyorsun, doğuma doğumhaneye alıyorlar.. çok da rahat oluyor böyle... eşim yanımdaydı ve en büyük destekçimdi... doğuma aldıklarında zaten birşeyler yedirmiyorlar ama hastaneye gelmeden ağır şeyler yersen belki sancı sırasında mideden bağırsaklara inebilir... ama takma bence de... farketmezsin bile o hengamede... doğum çok güzel bir olay, buna odaklan... sonunda boncuk boncuk sana bakan bir bebişin olacak...

doğum yapabilmen için zaten ıkınman lazım.Ee ıkınınca ister istemez olabilir diye düşünüyorum ama bence bu doğal bir durum.
hem öyle olsa bile emin ol doktorlar hemşireler alışmışlardır bu duruma.Zaten şöyle düşün bir daha mı göreceksin onları görsen bile aaa bu altına yapmıştı mı diyecekler.Hem o sancı geldiğinde emin ol bunu düşünmeyeceksin yeterki doğurayımda ne olursa olsun diyeceksin.

Back