Doğu Türkistan için Çin lokantasını bastılar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Turancı Hareket Platformu adlı bir grup, Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin vermediği iddiasıyla Taksim’de bir Çin lokantasının önünde protesto gerçekleştirdi.

Doğu Türkistan İçin’in Facebook hesabından alınmıştır.

Turancı Hareket Birliği, Taksim’de Çin lokantası önüne giderek bir eylem gerçekleştirdi. Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan pankartı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Türkiye’nin tamamına belki de çok sempatik gelen, çekik gözlü, ufak adamlar, ata topraklarımızda sadece bu boyuttaki bebekleri sadece Türk oldukları için, ileride Türkçe konuşmak isteyecekleri, oruç tutmak isteyecekleri için, Müslüman gibi ibadet yapmak için öldürüyorlar” denilerek konuya dikkat çekilmek istendi.

Yapılan basın açıklamasının ardından lokantanın içine girerek ‘Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan’ diye bağıran Turancılar, lokantaya kundağı kırmızıya boyanmış bir de oyuncak bebek bıraktı. Grup, aynı zamanda lokantanın önüne de mavi boya fırlattı.
Turancı Hareket Platformu’nun eylemi neden bir Çin Lokantası önünde değil de Çin Konsolosluğu önünde yapmadığı ise anlaşılamadı.

http://www.diken.com.tr/turanci-hareket-uygur-turklerinin-intikamini-cin-lokantasindan-aldi/

böyle bi ayarsızlık olamaz dövdükleri garsonda türkistanlıymış galiba

böyle bi ayarsızlık olamaz dövdükleri garsonda türkistanlıymış galiba
Ya Allahım! Facebook'ta herkes paylaşım yapıyor yalan yanlış resimlerle, kendini rahatlatıyor. Millet olarak hadi Çin mallarını boykot edelim desen, fısss....
Yerli malı 5 liralık fincanı almak yerine gider yine 1 liralık zehir saçan Çin malı fincanı alır.....

aynı soruyu bende okurken düşündüm neden konsolosluk önünde protesto gerçekleştirilmiyor.......
yaptıklarını tasvip etmesemde , görüntüler dayanılacak gibi değil...
her insan bu vahşet karşısında sağlıklı düşünemeyebilir......

yani çin lokantası ne alaka adam esnaf orda, doğru diyosunuz

Hey Allahim yaa. Bence ramazan ayi oldugu icin ozellikle lokantada yapmislardir. Hani yemek falan yiyorlar ya!! Allah akil fikir versin ne diyeyim.
Hele dovdukleri genc Turkistanli denilmis ya gulemeden de edemedim . Trajikomik

kimseye zarar vermeden yapılsaydı iyi olurdu,bence iyi yapmışlar farkındalık yaratılsın

almıyorum canım çin malı,onların kansorojen mallarına kalmadık çok şükür menseine bakıp alıyorum

tüm protesto eden gençleri alınlarından öpüyorum allah razı olsun onlardan konsolosluk önünde yapılsa daha iyiyidi tabii,ama haber yapılır,kendi ülkelerindekilerde halkın tepkisini görrür

4 yada 5 temmuz için toplanıyorlar konsoluğa yürüyecekler

Çin'de Türkiye'yi protesto etmek için dönerci bassalar ben bayağı gülerim şahsen.
ne yapılabilirki başka,hep devletlerin suçları bunlar,ramazanda işid 160 kişiyi çoluk çocuk demeden öldürdü,bu ne rahatlık

ne yapılabilirki başka,hep devletlerin suçları bunlar,ramazanda işid 160 kişiyi çoluk çocuk demeden öldürdü,bu ne rahatlık
Sizce bir ülkeyi protesto etmenin yolu, o ülkeyle veya politikalarıyla alakası olmayan, kendi vatandaşınızın işlettiği bir restorana saldırmak mı?

Berlin'de dönerci basıldığında hükümet bunu mu kaale alır?

Bir ülkeyi protesto edecekseniz esnafın işlettiği restorana saldırmazsınız. Gidersiniz konsolosluk önünde eyleminizi yaparsınız, izninizi alır çıkar Taksim'de yürürsünüz. Konuyla alakası bile olmayan bir restoranı basmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…