Doğu Afrika Yardım Bekliyor

orchidea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
4.390
7
0
Diğer
Arkadaşlar belki yeri değil ama bu konuya duyarsız kalınmaması gerektiğini düşünüyorum.
En çok ziyaret edilen başlıklardan biri burası.
Her birimiz başı sıkışınca dertlerini burdan paylaşıyor.
Ve şimdi derdine derman bekleyen insanlara el uzatmalıyız.
Mübarek Ramazan ayı arefesinde,az veya çok elimizden gelen yardımı yapmlıyız.
Hiç yapcak durumumuz yoksa en azından dualarımıza dahil edelim.

Susuzluk ve açlık. İnsan hayatının devamı için iki esas unsur. Afrika Boynuzu son 60 yılın en kurak yıllarını yaşıyor ve açlığın pençesinde. Orada insanlar açlıkla imtihan olurken, insanlık da buna karşı tavrıyla imtihan veriyor

Birleşmiş Milletler Afrika Boynuzu’nu özellikle de Somali’yi şiddetli kuraklık bölgesi olarak tanımladı ve 12 milyon insanın açlık ve susuzluk tehdidi altında bulunduğunu ilan etti.
21 Temmuz’da Kanada’da yayınlanan National Post gazetesi söz konusu vahim insanlık durumunu “Afrika Açlığın Eşiğinde” başlığıyla manşetine taşıdı.

Haberinde BM’nin Güney Somali’nin bazı bölümlerini açlık bölgesi olarak ilan edeceğini bildiren gazete bu ilanıyla BM’nin hem yardım yapan ülkelere ve hem de yardımları engelleyen isyancılara durumun ciddi olduğu sinyalini verdiğinin altını çiziyor.

Bölgeye en fazla yardım sağlayan ülkenin 2009 yılına kadar Amerika olduğu ancak 2008 yılından itibaren ABD’nin yardım harcamalarının yüzde 88 düştüğü bildiriliyor. Sebep ise Amerika’nın “teröristler ” olarak tanımladığı Eşşebab” grubunun bu yardımlardan bir şekilde istifade etmesi imiş.

ÇOCUKLAR ÖLÜM TEHDİDİ ALTINDA

Gazete kuraklık ve açlıktan 10 milyon kişinin etkilendiğini ve acil yardıma ihtiyacı bulunduğunu bildirirken bunlardan 2.85 milyonunun Somali’de olduğunu, burada her üç çocuktan birisinin yetersiz beslenme mağduru olduğuna dikkat çekiyor.

National Post BM verilerine dayanarak verdiği istatistiklerde Afrika Boynuzu’nda yıllardır süren kuraklık ve yüksek gıda fiyatlarından dolayı en az 500.000 çocuk ölüm tehdidi altında olduğunun altını çiziyor.

Gazeteye göre bölgeye gönderilen yardımlarla ilgili BM mülteciler ajansı UNHCR daha fazla miktarda gıda yardımı sağlayarak aç halka ulaşmak ve onların göç etmelerini önlemek için silahlı isyancılardan daha fazla garanti istiyor. Uluslar arası Kızılhaç Komitesine göre ise Somali’nin bazı bölümlerinde her on çocuktan birisi ölebilir.

12 milyon kişinin açlık, beş yüzbin kişinin kısa erimde ölüm tehdidi altında bulunduğu, her gün 60 bebeğin öldüğü Afrika Boynuzu’nda, anlaşılan, hem açlığa mahkum olanlar, hem yardıma giden yolları tutanlar ve hem de tüm bunlara bakıp duran dünyanın diğer kesimindeki insanlar büyük bir imtihan verecekler.​

Allahın gücüne gitmesin gayretullah a dokunmasın ama ben bu açıdan biraz da afrikalı insanları suçluyorum,ekmeğin ihtiyaç olup pastanın lüks olması gibi bence yemek bir ihtiyaç ama üremek lükstür.yani sen zaten ekmek bulamıyosun açlık sınırındasın e be adam daha niye o yokluğa çocuk getirirsin.ne suçu var bi parmacık sabinin ki onu açlıkla imtihan ettiriyorsun,üreme çiftleşme,önce karnını doyur azıcık bir et kan gelsin sonra evlenmek üremek çoluk çocuğa gir.yok,hala ürüyorlar,kemikleri sayılan susuzluktan ölmek üzere olan çocuklar.elimde olsa o çocukların hepsini alırım ordan büyütür beslerim başka kıtalarda büyüsünler okusunlar işe girsinler hayatları değişsin.ama açıkçası o açlıkta bitarafının derdine düşen babalarına pek acıdığımı söyleyemem.günahsa allah affetsin beni.

Arkadaşım bu bilince sahip olsalar sömürüye karşı çıkarlar değil mi?

Artık olay üzerine çok da yorum yapmaya gerek yok,yapılabileceklere bakılmalı..

Vicdan rahatlatmak için bahane bulmaya da gerek yok..

Ben çok yerinde buldum bu kampanyayı..

Elimden geldiği kadar destek olacağız eşimle inşaallah..

vicdan rahatlatmak derken??sanki ben mi aldım ekmeklerini ellerinden?sadece fikir beyan ettim versinler ordan bi çocuk güller gibi bakayım,ki çok kadın kabul etmez ama ben yeminederim gül gibi bakarım faydam olacaksa. ama para vereyim nereye giderse gitsin cennetten parsel kapayım diye yapmam.

Arkadaşım,canım benim..

Neden kendini bu kadar önemsiyorsun?..

Yazını alıntıladığım için neden bütün söylediklerimi sana ithaf ettiğimi düşünüyorsun?

İlk cümlem dışında seninle alakası yok yazdıklarımın..

Kim okusa bunu böyle olduğunu anlar..

Neden böyle bir konuda bile tartışmak için ortam arıyorsun?

Nefretini gidip başka bir yerde kus olur mu?

Zira tartışabileceğim niteliklerden çok uzaksın..

çok yazık kırıcı bir cümle son cümle.yardımsever ve iyi niyetli olduğu anlaşılan bir kadına yakışmamış.üzücü.iyi günler.
nefret kusmaktan öyle uzağımki aslında...

Amerika hem onlarin kaynaklarini kullansin hem de boyle ac biraksin...
sonra kalkip arastirmalar yapip Afrika'nin kotu durumuna karsilik insanlardan bagis istesin...
sacmalik...
Amerika tek basina doyurur oradaki butun insanlari hic bir bagisa falan gerek yok...
ayrica bu bagis olarak toplanilan paralarin nereye gittigi konusunda cesitli soylentiler var, insanlar nasil guvenebilir bilmiyorum...
Allah tum o insanlarin yardimcisi olsun...
aclikla susuzlukla yasamak ne aci bir sey...

Son düzenleme:
Üzücü haber aklım erdi ereli orada açlık var

oncelikle yazinizdan dolayi tebrik ederim kac gunden beri icime dert olan bir konu bu arkadaslar gercekten durum cok vahim bolgede ciddi aclik sikintisi var BM bu durum icin daab ve benzeri bir kac multeci kampi acmis bulunmakta ama bu kamplarin bile ciddi yiyecek ve icecek sikintisi var bolgede kuraklik ileri safhada yardim bulmak icin bir ay yardim kuruluslarina yurueyen insanlar var ve ortalama dort cocuguyla yola cikan bi anne bir yada iki cocuguyla yardim yerine ulasiyor diger cocuklari yolda oluyor...develer bile aclik ve susuzluktan oluyor dusunun aclik ve susuzluga dayanikli deve bile oluyorsa diger canlilarin hali ne durumda hergun bine yakin insan yardim kamplarina yardim icin basvuruyor insanlar perisan vaziyette bebekler hasta kimi hastaliktan kim acliktan olumle burun buruna...kimsenin bu olaydan haberi yok ama ne yazikki gazetelerde hilal cebecinin pampisli adli boy boy resimleri yer alirken kimse bu sikintiyi duyurmak gibi bir gayesi yok biz cocuklarimiza aman buyusun diye agizlarina zorla yemek dayarken bazi bebekler acliktan aglamakta....Bir bebegin acliktan aglamasi ve elinden hic birsey gelmemesi nedir bilmem yasamadim anne olarak ama eminim cok zor bir imtihandir rabbim kimseyi aclikla ailesiyle heleki evladiyla imtihan etmesin bu yazdiklarina ne yapabiliriz diyen olabilir eminin yapilicak cok sey var buralara yardim gonderen cok yardim kuruluslari var zekatiniz egerki vermeyi dusunuyorsaniz buralara bagislayabilirsiniz yada maddi durumunuz el vermesede cevrenizede zekat vermeyi dusunen insanlalri buralara yonlendirebilirsiniz yada onu bile yapamiyorsaniz Allah rizasi icin dualarinizda bu insanlari hatirlayin derim yeterki veren kisi olmak isteyelim yardim etmeye cabalayalim bir sekilde mutlaka yardim edebiliriz diye dusunuyorum

çok önemli bir konu gündeme gelmesi çok güzel
arkadaşlar en basiti ''Allah yardımcıları olsun'' dememiz ve ne yazık ki birçoğumuz bunu seçiyoruz
ve tabii yardım toplanılan yerlere güvenilmemek kardeşim sen güvenmiyorsun bari yapan insanları yolundan çevirme değilmi ama
şunu unutmayalım onlar bizim imtihanımız

benim kendi adıma güvendiğim faaliyetlerine katıldığım derneğim var o yolla ulaşmaya çalışıyorum elimden geldiğince
yeterlimi değil tabiiki
ama en azından çocuklarıma infak duygusunu aşılayarak biriktirip gönderiyoruz
hem onlarda bu yaşta duyarlı olmayı öğreniyorlar
veren el olursak maddi durumumuz dahada bereketleniyor
buna gönülden inanıyorum çünkü Babacığım her gördüğü insana yardım etme çabasında
ve hayatında birgün dahi olsa sıkıntıya girmedi
Ne olur duyarsız kalmayalım

Cok ilginctirki nedense hep ramazan dönemi dünyadaki ac olan insanlari düsünürüz, sanki baska zaman hep toklar ama ramazan geldiginde aklimiza gelir yardima muhtac insanlar.
Ben Deniz Fener`i olayindan sonra yeminliyim, yardimimi elimle yapacagim, en azindan kime gittigini bilirim.
Bana yardimimi yapmama vesile olmak isteyen kimseyi istemiyorum.
Madem yapacagim birebir olmali, o insanda beni görmeli bende onu görmeliyim hagi ailedir diye.

Konu acan arkadasim, tesekkür ederiz böyle duyarlisin ama bu sadece seni baglar, baska insanlar nasil e nereye yardim yapacagini kendi bilmeli.
Hayirli ramazanlar herkese.

Arkadaşlar sanırm biraz yanlış anlaşılma olmuş.
kime 'nasıl' ve 'ne yolla' yardım edeceğine dair ahkam kesmedim ben.
herkes kendi güvenilir bulduğu yardım kanalına başvurur veya güvenemediğinden yardımda bulunmaz.
bunların hiçbiri açıkçası beni bağlamıyor.
zaten yardım sadece maddi midir?
Kalben de o insanların yanında olunabilir diye düşünüyorum ben.
Kimseyi yardım için zorlayamam.
Yalnız düzeltmek istediğim başka bir tabir daha var:'Allah rızasını kazanmak,cennet parsellemek değildir.'
Vicdan sahibi olmak için müslüman olmaya da gerek yoktur.
Ramazan ayına bağlamamın sebebi kendimin müslüman olmasıdır.

Tabii ki Afrika'yı aç kıta haline getirenler bunu telafi etmelidir,asıl onların vicdanları sızlamlalıdır.
Her zaman bunun arkasındayım.
Ancak bu süreçte insanla ölüyor.
Hala yıllardır kaderlerine terk edilmiş durumdalar.
23 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu haldeler.
Küresel Kriz'den daha mı az obez dünyada açlıktan ölen insanlar...
kayıtsız kalamıyorum ne yapayım...

Her içtiğimiz suya,yediğimiz lokmaya şükretmek en önemlisi.Allah yardım etsin.

Ben hiç bir yardım kuruluşuna güvenmiyorum.Muhtaç gördüğüm kişiye birebir yardımımı yapmaktan yanayım.Hoş şimdi kimsenin kimseden haberi yok kim aç kim tok onuda bilmiyoruz yaa...

Sıra bize gelene kadar aslında çok şey yapabilir AB ülkeleri.Ama hiç bir şeye çözüm bulamadığımız gibi buda lafta kalıyor yalnızca...

AYRICA BU TARZ Bİ KONUDA BİLE İNSANLARIN BİRBİRİNİ YANLIŞ ANLAMASI ÇOK İLGİNÇ...

Arkadaşım tebrik ederim yani başka ne söylenebilidi ki..

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu yılki kampanyayı Diyanet yapıyor..

Bildiğiniz gibi Diyanet özel bir yardım kuruluşu değil ve bana göre daha güvenilir..

Belki bir yaraya merhem oluruz,belki bu seneki yardımlar ramazanla sınırlı kalmaz?

Şimdiye kadar yardım faaliyetlerimizi olumsuz etkileyen olaylar yüzünden yardımlar asıl ihtiyaç sahiplerine gidemedi..

Ama emin olun yan sokağımızdaki yoksul vatandaşlardan daha zor durumda bu insanlar..

Ben sms göndereceğim hatta birkaç tane..

Varsın -eğer yanlış birşey yapılıyorsa- benim sms'lerim ziyan olsun..

Arkadaşlar bir hayır yaparken çok sorgulamamak,arkasını aramamak lazım..

Ne zaman bir sadaka verecek olsak,"eli ayağı tutuyor,gitsin çalışsın" diyoruz..

İşte bu sözün söylenemeyeceği durum bu..

İşte sorgulanmadan yardım edilmesi gereken bir durum..

Şu an karnım çok aç,birazdan kahvaltı yapacağım ve dolapta Allah'a şükür herşeyim var..

Şu an karnı aç olan ama birazdan kahvaltı yapamayacak,hatta akşam iftar yapamayacak,hatta yarın,öbür gün yemek yiyemeyecek insanlar var..

Bebeğini emziremeyecek..

Allah aşkına şöyle olsaydı,böyle olsaydı diye sorgulamayalım.."Yap bir hayır tut bacağından ayır" demişler..

Üzerine çok fazla konuşarak yaptığınız hayırı ürkütmeyin..

bende yardım etmeyi çok istiyorum çok üzülüyorum ordaki insanlara ama bu tür mesaj olaylarına inanabilseydim keşke deniz fenerinden mehmetçik vakfından sonra kesinlikle güvenmiyorum eğer hala yapanlar varsada Allah o kuruşları onlarından boğazından geçirmesin ömür boyu acısını çeksinler

Kimse Yok Mu arkadaslar bir yardim kurulusu sizin icin eger isterseniz buraya maddi olarak yardim yapabilirisiniz arastirin derim neler yapilabiliyor bildigim kadariyla kredi kartinizdan para cektirebiliyolar yada hesaba havale soz konusu cep telefonuyla bile smle sanirim yardim yapilabiliyor dedim ya yeterki isteyin bunun bir bir yolu var

evet bu günlerde gündeme gelen ama kendimi bildim bileli devam eden bir sıkıntı bu..bu bütün insanlığın sınavı bence ne amerikanın nede sadece bizim.Allah nimetleriyle orayada bereket veremezmi haşa sadece bizi sonsuz nimetlere boğarak oraya yardım etmek için sınıyor.onlarada bu yoklukta bile şükür etme sınavını veriyor.''cahiller niye çocuk yapıyolar'' diyenler için ise Türkiyede bile yakın tarihlerde aile planlaması başlamışken o vahşi coğrafyada sadece hayatta kalma çabası veren insanlardan bunu beklemeyin..yardımlarımızın nereye gittiğini bilmeden güvenemem diyenlere ise diyanet gsm operatörlerinden 5tl lik msjla yardımda bulunma imkanı sağlıyor .sizden kimse milyarlar bağışlamanızı beklemiyor dört sms atarsanız 20 tl lik bir yardım elde ediliyor bu zamanda durumu çok kötü olanlar hariç 20 lira takip değeri olmayan bir miktar bana göre.herkesin ufak biyardım yapmasıyla katlanarak dağ olur .böylece kimsede acaba param nereye gitti diye düşünmez..unutmayın her gününüzün aynı olma garantisi yok bir gün szde muhtaç olabilirsiniz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…