• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğu Afrika Yardım Bekliyor

$3_1772009133632_14105.jpg

bu fotoğrafı çeken fotoğrafçı çocuğa yardım etmeden geri dönmüş..
sonradan aklı başına geliyor..ben neden yardım etmedim diyor..ve intihar ediyor..
oraya gidipte yardım etmeyen kaç tane gazeteci fotoğrafçı var kim bilir imkanı olduğu halde..

keşke imkanım olsada yanlarına gidebilsem uzaktan yardım etmekte tabiki büyük bir yardım olur..
ama çok isterdim oraya gitmek..o bebekleri elimle doyurmak..

yolda giderlerken ölen bebeklerini yada ölmek üzere olan bebeklerini yol kenarına bırakıyormuş anneleri of allahım birilerinin görmesi gerek artık:50::50:

Açlığın gözleri

$270720111024344585471_2.jpg

Afrika’nın doğusundaki kıtlık insanlık trajedisi doğuruyor. Onbinlerce Somalili, kıtlıktan kaçmak için yürüye yürüye Kenya ve Etiyopya’daki mülteci kamplarına akıyor.Açlığın bir deri bir kemik bıraktığı 7 aylık bu bebek de, annesiyle birlikte Kenya’nın Dadaad kentindeki Uluslararası Kurtarma Komitesi’e ait hastaneye ulaştığında sadece 3.4 kg. ağırlığındaydı. Mihag Gedi Farah’ın, yeni doğmuş bir bebeğin ağırlığına sahip olduğunu belirten bir hemşire, “Annesine söyleyemedik ama onu kaybedebiliriz” dedi. Mihag, 7 çocuklu ailenin en küçüğü. Bütün hayvanları açlıktan ölünce göç etmişler.

bunun için kampanyalar düzenlenmeli yardım kuruluşları harekete geçmeli adam gibi doğru dürüst bir şey yapılmıyor.
Bu fotoğrafıda biliyorum ben çoook eski lakin geçen gün somalide tam hatırlamıyorum 2 3 yaşındaki bebekmiydi 10 aylık bebeğin kilosuna sahipti bunun gibi bi şey. ne kadar vahim ne kadar içler acısı bi durum o bebek öyle kötü haldeydi ki halk eğitimsiz para yok aş yok nüfus kalabalık :/
Bir ülkede bağımlı nüfüs(genç nüfus çocuklar gençler)arttarsa böyle sonuçların çıkması olağandır,bakmayın biz şimdi ekmek bulabiliyoruz yarın bir gün ekonomimiz zaten kötü iyice elden gidicek küresel ısınma kuraklık desen vahim çiftçin hali içler acısı iş yok güç yok bizde böyle olabiliriz daha çok neden sıralayabilirim malum siyasete girer o da burda yasak
Eğitimin şart olduğunu hepimiz biliyoruz öyle devlet babalarından duyup 3 5 çocuk yapıpta iyice köreltmeyelim kendimizi biraz açıp okursak ne demek istediğimi anlarsınız
Bir annenin evladının kolları arasında ölmesi dünyanın en zor şeyidir.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika için bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Her evden bir iftar, bir fitre Afrika'ya. " dedi.

"1 Ağustos'tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601'e gönderilecek olan SMS'ler 5 TL karşılığında olacak.

3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak.

belki 3 sms çook değil ama gönderemeyenler olabilir tabi ben gibi, inşallah kontör yükliyim bi sms atıcam, Allah için insanlık görevimi yapmış olurum,
dielerim kk'dan güzel bi yardım gider oraya :69:

ben de sms ile yarıdm yollamak istiyorum ama kimse yok mu'dan mı yoksa diyanetten mi yollasam karar veremedim siz hangisini tavsiye edersiniz?

Tabii ki Afrika'yı aç kıta haline getirenler bunu telafi etmelidir,asıl onların vicdanları sızlamlalıdır.
Her zaman bunun arkasındayım.
Ancak bu süreçte insanla ölüyor.
Hala yıllardır kaderlerine terk edilmiş durumdalar.
23 yaşındayım ve kendimi bildim bileli bu haldeler.
Küresel Kriz'den daha mı az obez dünyada açlıktan ölen insanlar...
kayıtsız kalamıyorum ne yapayım...

Tabii ki kesinlikle haklisiniz, bizimde icimiz aciyor o insanlarin durumunu dusundukce...Gecen gun apartmanda yardim kampanyasi icin stand kurulmus...ki geliri dusuk ya da orta halli insanlarin ikamet ettigi bir apartman...o kadar zengin insan var hala bizim kapimiza geliniyor, bu cok sinirime dokunuyor... yazdiklarim size degil bu adil olmayan dunya duzenine...amerika'da cocuklar obezite ile karsi karsiya gelismemia ulkelerdi cocuklar da aclikla...Afrikalilara yardim etmek icin daha farkli yollar aranmali cunku insanlar guvenip te para yollayamiyor, ben de dahil. gelismis ulkeler isteseler bir seyler yaparlar fakat onlar bu duzeni aynen bu sekilde surdurmek istiyor maalesef...guc pesindeler...

ben de sms ile yarıdm yollamak istiyorum ama kimse yok mu'dan mı yoksa diyanetten mi yollasam karar veremedim siz hangisini tavsiye edersiniz?

bizlerin burdan herhangi bir yardım kanalı tavsiye etmemiz uygun olmaz diye düşünüyorum.
ikisi hakkında da araştırma yapıp sizin karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Su an yediklerimi kusmak istiyorum. Halime sükretmek istemiyorum onlar orada benim yediklerimin gramini yiyemezken benim burada halime sükredip "aa dolabimda yemegim var sükürler olsun ki." demem insafsizlik olur..
Kusura bakmayin ama biz insafsizca alisverislerimize devam edersek, ramazanda kus sütü eksik sofralarimizda orucumuzu acarsak, igrenc kapitalist ülkelerin ürünlerini (cocacola gibi) severek tüketirsek onlarin halinden falan anlayamayiz.
Elimizden aslinda cok sey gelir ama "ah ben tek basima ne yapabilirim ki.." diye kestirip atiyoruz bir kac milyon insan ile ayni anda.. Halbuki bunu diyen bir kac milyon evinde oturup cocacolasini yudumlayip televizyonunu izleyecegine elinden geldigi kadariyla bir seyler yapip gayet de yardimci olabilir oradakilere.. En azindan alisverisi azaltsak bir kac milyon insan olarak eminim bir faydamiz dokunur onlara...
Bu söylediklerim Türk halkina degil yanlis anlasilmasin, özellikle size de yazmiyorum bunlari. Genele konusuyorum.. Özellikle de "benim elimden bir sey gelmez ki" diyen milyonlara..

benim ikisinede göndermişliğim var. güvenirim bu kurumlara. dün diyanetin kampanyasına attım,diğerini de kimse yok mu ya atayım bak aklıma getirdin. :34:

valla o insanları görünce bizdeki dert mi yani diyorum :43: Allah yardımcıları olsun,,,,:58:

şu sıralar birşeyler yapıp birilerine yardım etmek gönlünüzden geçiyorsa eğer lütfen somaliye öncelik tanıyalım ..afrika yazıp 5601... e (5 tl)mesaj atarsanız sizin için küçük ama onlar için hayati önem taşıyan bir yardım yapmış olursunuz haydi canlarım göreyim sizi..aç birileri varken tok gezmek bizim gibi bir millete yakışmaz:(

Su an yediklerimi kusmak istiyorum. Halime sükretmek istemiyorum onlar orada benim yediklerimin gramini yiyemezken benim burada halime sükredip "aa dolabimda yemegim var sükürler olsun ki." demem insafsizlik olur..
Kusura bakmayin ama biz insafsizca alisverislerimize devam edersek, ramazanda kus sütü eksik sofralarimizda orucumuzu acarsak, igrenc kapitalist ülkelerin ürünlerini (cocacola gibi) severek tüketirsek onlarin halinden falan anlayamayiz.
Elimizden aslinda cok sey gelir ama "ah ben tek basima ne yapabilirim ki.." diye kestirip atiyoruz bir kac milyon insan ile ayni anda.. Halbuki bunu diyen bir kac milyon evinde oturup cocacolasini yudumlayip televizyonunu izleyecegine elinden geldigi kadariyla bir seyler yapip gayet de yardimci olabilir oradakilere.. En azindan alisverisi azaltsak bir kac milyon insan olarak eminim bir faydamiz dokunur onlara...
Bu söylediklerim Türk halkina degil yanlis anlasilmasin, özellikle size de yazmiyorum bunlari. Genele konusuyorum.. Özellikle de "benim elimden bir sey gelmez ki" diyen milyonlara..

kelimesi kelimesine katılıyorum. kk'de ne duyarlı bir insan topluluğu var, bu konu yüzünden bozuk olan moralim bir nebze düzeldi vallaha... ben Afrika'ya yardım edebilmek için Diyanet İşleri'nin kampanyasını kullandım, yerine ulaşır mı tabi ki garantisi yok ama şu an için, acil şartlarda benim de yapabileceğim daha acele bir şey yok. devlet kurumu olarak güvenilir bulduğum için DİB'i seçtim.

söylediğim gibi arkadaş yorumunda çok çok haklı. biz yok şu indirim sitesi açılmış bakalım, yok burada bu varmış alalım, koşalım hadi tüketelim, daha da çok tüketelim dedikçe dünyada hiçbir şey düzelmez. evet, dünyayı güçlü ve kapitalist ülkelerin yöneticileri yönetiyor ama onların pazarı yani müşterileri de biziz. yani biz olmazsak onlar da varolamazlar.

bir şeyi alırken düşünmeden hareket etmeyelim, 1 değil 2 kere düşünelim gerekirse, ihtiyacımız olmayan ya da kötü amaçlara hizmet ettiğini adımız gibi bildiğimiz markaları almayalım. lütfen, lütfen, lütfen... evet, dünya bir imtihan yeri ve buradaki tek imtihan namaz kılmak, oruç tutmak, zinadan vb.den uzak durmak değil. insan olmanın, insanca yaşamanın her gereği de bizim imtihanımız.

biz toplu olarak bir şey yaptığımızda ancak bir şeyleri değiştirebiliriz. litre litre coca cola, pepsi içerken Filistin'de ölen insanlara üzülemeyiz. otellerde, tatil köylerinde kalanları taze taze çöpe dökülen açık büfe yemeklere adeta saldırırken aç insanlara üzülemeyiz. lütfen, insan olmanın erdemlerine sahip çıkalım, biz düşündükçe, yorumladıkça, akıl ve vicdanımızla hareket ettikçe yükseleceğiz. bile bile yaptığımız yanlışları bir kenara bırakalım ve insan olmanın gücünü, güzelliğini keşfedelim.

konudan kopmak istemiyorum ama fırsat bulursanız şunu bir okuyun lütfen: 100 eşya ile yaşamak, az şeyle çok mutluluk / Gündelik Yaşam / Milliyet Blog

bizimde durumumuz çok çok iyi sayılmaz ama yinede 55 lira gönderdik kızılaya.inş yardımlar yerine ulaşır.tek düşüncemiz bu

konuyu açan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum bende bu konuyu açacaktım ki baktım açılmış bile inan içim gidiyo keşke orda olsamda bizzat yardım edebilsem elimizden geldiği kadar para yadımında bulunmalıyız orada insanlar açlık ve susuzlıktan ölürlerken biz nasıl rahat yataklarımız da uyuyacağız keşke çoooook zengin olsaydımda bütün mal varlığımı bağışlasaydım rabbim yardımcıları olsun...
lütfen biraz duyarlı olalım Allah rızası için yardımlarınızı esirgemeyin ne kadar gücünüz yetiyosa
dualarınızı da eksit etmeyin

Allah hepinizden razı olsun iyi yürekli arkadaşlar. bu duaları, yardımları duyunca, görünce okadar mutlu oluyorumki.. bizim milletimiz merhameti doruklarda yaşayanlardan belli oluyor her yönden.. duyarlılığınızı çabanızı kutluyorum.. Allah bu dünyada da öbür dünyada da mükafatınızı verir inş..

bu arada fitrenizi, zekatınızı bu hayırlı işe yollayabilirmişiz.. diyanet bildirdi.. (bağış olarak yollarsakta oluyormuş.. (kişi başına 2 sms))

Son düzenleme:
Back