Su an yediklerimi kusmak istiyorum. Halime sükretmek istemiyorum onlar orada benim yediklerimin gramini yiyemezken benim burada halime sükredip "aa dolabimda yemegim var sükürler olsun ki." demem insafsizlik olur..
Kusura bakmayin ama biz insafsizca alisverislerimize devam edersek, ramazanda kus sütü eksik sofralarimizda orucumuzu acarsak, igrenc kapitalist ülkelerin ürünlerini (cocacola gibi) severek tüketirsek onlarin halinden falan anlayamayiz.
Elimizden aslinda cok sey gelir ama "ah ben tek basima ne yapabilirim ki.." diye kestirip atiyoruz bir kac milyon insan ile ayni anda.. Halbuki bunu diyen bir kac milyon evinde oturup cocacolasini yudumlayip televizyonunu izleyecegine elinden geldigi kadariyla bir seyler yapip gayet de yardimci olabilir oradakilere.. En azindan alisverisi azaltsak bir kac milyon insan olarak eminim bir faydamiz dokunur onlara...
Bu söylediklerim Türk halkina degil yanlis anlasilmasin, özellikle size de yazmiyorum bunlari. Genele konusuyorum.. Özellikle de "benim elimden bir sey gelmez ki" diyen milyonlara..
kelimesi kelimesine katılıyorum. kk'de ne duyarlı bir insan topluluğu var, bu konu yüzünden bozuk olan moralim bir nebze düzeldi vallaha... ben Afrika'ya yardım edebilmek için Diyanet İşleri'nin kampanyasını kullandım, yerine ulaşır mı tabi ki garantisi yok ama şu an için, acil şartlarda benim de yapabileceğim daha acele bir şey yok. devlet kurumu olarak güvenilir bulduğum için DİB'i seçtim.
söylediğim gibi arkadaş yorumunda çok çok haklı. biz yok şu indirim sitesi açılmış bakalım, yok burada bu varmış alalım, koşalım hadi tüketelim, daha da çok tüketelim dedikçe dünyada hiçbir şey düzelmez. evet, dünyayı güçlü ve kapitalist ülkelerin yöneticileri yönetiyor ama onların pazarı yani müşterileri de biziz. yani biz olmazsak onlar da varolamazlar.
bir şeyi alırken düşünmeden hareket etmeyelim, 1 değil 2 kere düşünelim gerekirse, ihtiyacımız olmayan ya da kötü amaçlara hizmet ettiğini adımız gibi bildiğimiz markaları almayalım. lütfen, lütfen, lütfen... evet, dünya bir imtihan yeri ve buradaki tek imtihan namaz kılmak, oruç tutmak, zinadan vb.den uzak durmak değil. insan olmanın, insanca yaşamanın her gereği de bizim imtihanımız.
biz toplu olarak bir şey yaptığımızda ancak bir şeyleri değiştirebiliriz. litre litre coca cola, pepsi içerken Filistin'de ölen insanlara üzülemeyiz. otellerde, tatil köylerinde kalanları taze taze çöpe dökülen açık büfe yemeklere adeta saldırırken aç insanlara üzülemeyiz. lütfen, insan olmanın erdemlerine sahip çıkalım, biz düşündükçe, yorumladıkça, akıl ve vicdanımızla hareket ettikçe yükseleceğiz. bile bile yaptığımız yanlışları bir kenara bırakalım ve insan olmanın gücünü, güzelliğini keşfedelim.
konudan kopmak istemiyorum ama fırsat bulursanız şunu bir okuyun lütfen:
100 eşya ile yaşamak, az şeyle çok mutluluk / Gündelik Yaşam / Milliyet Blog