• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru yer mi bilemedim...

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Kızlaar boş mantıyı biliyorsunuzdur bir sürü değişik adı da var kesme mantı, hangel mantısı vs diye yörelere göre değişik ismi var sorum şu onu yapınca hamur bir şekilde buzluğa atsam olur mu? Yoksa bozulur mu? Veya haşlayıp atsam? Çok canım çekti yarın yapıcam ama kesin çok çıkıcak ölçüde o yüzden soruyorum nasıl buzluğa atmam gerek yapanlarınız var mı?

Hiç yapmadım ilk kez yapıcam tarifi internette buldum ölçülerle oynarsan tutturamam belki hamur işlerinde çok çok iyi değilim 😅
Olsun öğrenirsiniz ilk önce sıvıları koyarsınız ayarlayabilirsiniz çift kişi için 2 yumurta 1. Buçuk su bardagiyla su tuz karıştır ununu koy biraz kulak memesinden sert olsun afiyet olsun

Benim annem çerkez mantısı yani o boş mantıyı patatesle doldurup patatesli iç bitince hamurunu boş doldururdu. Daha sonra buzluğa kaldırmak için o doldurduğu boş hamuru yağda kızartır az bir yağda sonra dondurucuya atardı

Back
X