• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru kişiyi buldunuz mu?

kuzum85

aşk bir yangın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
2.988
19
683
Deli gibi aşıksınız, beklediğiniz o teklifi de aldınız. Peki, ama bu kişi sizin ömrünüzü birlikte geçirmek isteyeceğiniz erkek mi? Evlenme teklifine evet demeden önce, kendinize sormanız gereken birkİşyerinde çok başarılı bir kadın olabilirsiniz, ya da hayatta yaptığınız seçimlerde hep doğru kararı verdiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat iş evleneceği kişiyi seçmeye gelince, birçok insan yanlış kararlar verebiliyor. Oldukça artan boşanmaların nedenlerinden biri de bu değil mi? Siz de evlenme teklifine “evet” cevabını verirken tuzağa düşmüş gibi hissetmek istemiyorsanız, hayatınızı geçirmeyi planladığınız erkeği daha yakından tanımak istiyorsanız, bazı davranışlarına daha yakından bakmanız gerekir.

Hayatınızı nasıl geçirmek istediğinizi bilin!
Evleneceğiniz insanla birlikte olduğunuz süre boyunca nasıl vakit geçirmeyi düşünüyorsunuz? Örneğin onunla sadece seyahat edip, yemek yiyip birlikte yürüyüş yapmayı mı? Hayat sadece bunları yaparak geçmez. Bunlardan daha derin ve daha anlamlı bir şeyler paylaşmalısınız. Hayatı birlikte de yaşayabilir, ayrı ayrı da takılabilirsiniz. Bu sizin seçiminiz.

Ona tam olarak güvendiğinizden emin olun!
Kendinize bir sorun, bir sorun olduğunda ya da kendi başınıza halledemeyeceğiniz bir durumda ona güvenebilir misiniz? Güven bir ilişkinin temel besinidir. Siz evlenmeyi düşündüğünüz bu kişiye duygularınızı açacak ve fikirlerinizi özgürce paylaşacak kadar güveniyor musunuz? Bu soruya cevap verirken kendinize mümkün olduğu kadar dürüst olmaya çalışın.

İyi tanıyor musunuz?
İki çeşit insan vardır: Birincisi kişisel gelişimine önem veren, ikincisi ise sadece rahatını düşünen. Rahatına düşkün olanlar maddiyata çok önem verir. Evlenmeyi düşündüğünüz kişinin hayattaki duruşuna çok dikkat edin.

Rahatına düşkün olan kişiler genellikle 'ben merkezli' olurlar. Önce kendilerini düşünürler oysa evlilik iki kişinin ortak yarattığı bir kurumdur. O yüzden bu konuya özellikle dikkat ederek 'Evet' deyin.

Diğer insanlara nasıl davranıyor?
Sevdiğiniz kişi etrafınızdaki insanlarla bir şeyler paylaşmaktan zevk alıyor mu? Yoksa aksine onların yanında içine mi kapanıyor?

Arkadaşları ya da ailesi için özveride bulunmayan, onlarla maddi-manevi birtakım şeylerini paylaşmaktan kaçınan kişiler sizin için de aynı tutumu sergiler. Örneğin onun iyi davranmak zorunda olmadığı kişilere (garson, şoför vs.) nasıl davrandığına dikkat edin. Davranışlarını birlikte olduğunuz zamanlarda iyice gözlemleyin. Unutmayın başkalarına kötü davranan birinin yarın öbür gün sizi de üzebilme ihtimali yüksektir.

Sevmediğim huylarını evlendikten sonra değiştirebilir miyim?
Birçok insan sevdiği kişinin hoşlanmadığı huylarını evlendikten sonra değiştirebileceğini düşünür ki bu çok büyük bir hatadır. Evlenmeden önce size batan birtakım huylarını evlendikten sonra değişeceğini düşünerek onunla evlenmeyin.

Aşk çok güzel bir duygudur fakat bir sabah uyandığınızda alyansınıza bakıp ev ödevini yapmamış bir çocuğun sıkıntısını duymamak için bu soruları da dikkate alarak evlenmeden önce ilişkinizi bir kez daha gözden geçirin.

Gün doğmadan neler doğar.... bu sorunun cevabını tam olarak veremicem hiçbir zamn. ama su anda doğru kişi olduguna inanıyorum.

neticede lisedeyken yaptıgım bircok sey bana doğru gelirken.şu anda aman tanrımm o benmiymişimm diyorum.kendimden utanmıyorum.ama desteklemiyorumda. kendim bile beni bu kadar sasırtırken. eşime nasıl tam anlamıyla doğru insan o derim.

Kesinlikle doğru kişiyi bulduğuma inanıyorum o benim hayatımda yaptığım en doğru seçim :asigim:

Dogru insan oldugnu düsünüyorum....inaniyorum diyemem....yarinimiz belli degil .....
5 sene sonramizi nasil bilebilirizki...:delphin:

Gecen 10 sene ve suan icin evet dogru insan....insallahta sonunda kadar evet dogru insandi diyebilirim...:delphin:

Su 5 sene icinde ailemde ve cevremde görüklerimden sonra bircok seyin sonsuza kadar olmadigni ve gösterildiginden cok farkli oldugnu gördüm....o yüzden evet bu dogru veya hayir bu yanlis demekten cekinir oldum....:kahve:

evet bende çok rahat doğru insanı buldum diyebiliyorum
evlenirken bile bu kadar net değildim. hep aklımda acaba gerçekten göründüğü gibimi diye düşünür dururdum çok şükür 14 yıldır yanıltmadı beni.. ailesi ile olan bir iki sorun dışındada hiç bi problemlem çıkmadı burdakileride okuyunca onlar bile çok bi sorun değilmişş dedim

hiç bir evlilik mükemmel değildir mutlaka ve mutlaka bi pürüz vardır bizimde sağlık sorunlarımız var ikimizde birbirimizi kaybetme korkusuyla yaşıyoruz.. belkide bu yüzden çok mutluyuz bilmiyorumm

ancak şu altta yazdıklarınız "iyi tanıyın hareketlerine dikkat edin" filan bunlar hepsi boş geliyor bana
6-7 sene birbirini tanıyarak bol bol vakit geçirerek evlenip mutsuz olan "hiç de öle değilmiş" diyen bi kaç arkadaşım oldu
burda evli olan tüm arkadaşlarında aynı şekilde düşündüklerinden eminim evlenmeden aynı hayatı paylaşmadan doğru insan olup olmadığını göremeyiz

çünkü evlilik çook farklı bi olay sadece eşle bitmiyor.sadece eşle evlenilmiyor...

eşimin benim için doğru insan olduğunu düşünüyorum, şu an için, bu şartlar altında...
çünkü bana benim anladığım dilden konuşuyor, benim anladığım dilden seviyor, benim anladığım dilden dokunuyor bana, yüreğime...
10 yıl sonra aynı şeyi düşünürmüyüm bilemem, hayatın ne getireceğini bilemem çünkü..
o değişir, ben değişirim...

Yanlış insanla tanışmamızı istedi. Doğru insanı tanımadan önce,
böylece en sonunda doğru insanla tanıştığımızda, bu hediyenin ne yüce olduğunu anlamamız için. Belki mutluluk kapısı kapandığında, başkası açılıyordur. Fakat böyle zamanlarda kapanan kapıya öyle uzun bakarız ki, bizim için açılan diğer kapıyı görmeyiz bile. Belki en iyi arkadaşlık, sallanan bir koltukta beraber sallandığınız, tek bir kelime etmediğiniz ve giderken bunun hayatınızdaki en iyi sohbet olduğunu düşündüğünüz kişilerde saklıdır. Belki, elimizde olanın kıymetini kaybettiğimizde anladığımız doğru olabilir, fakat elimize gelene kadar, neler kaçrdığımızın farkına varamadığımız da doğrudur. Birine sevginizin tümünü sunmak, asla sizi de aynı şekilde seveceğinin garantisi değildir. Sevgiye karşılık beklemeyin; sadece sevginin karşıdakinin kalbinde büyümesini bekleyin. Fakat olmazsa da, sizin kalbinizde büyüdüğüne emin olun. Birine çarpılmak için bir an yeterlidir, birinden hoşlanmak bir saat ve birini sevmek için de bir gün yeterlidir... Ama birini unutmak bir ömür sürer. Görünüşe aldanmayın; kandırıcı olabilir. Zenginliğe aldanmayın; yok olup gidebilir. Sizi güldüren birini seçin. Çünkü karanlık bir günü aydınlatan tek şey bir gülümsemedir. Kalbinizi gülümsetebilen birini bulun. Öyle zamanlar vardır ki, bazen birini öylesine çok özlersiniz ki, onu hayallerinizden çıkarıp, gerçek hayatta kucaklamak istersiniz. Hayal etmek istediğiniz şeyi hayal edin, gitmek istediğiniz yere gidin, olmak istediğiniz kişi olun, çünkü yaşayabileceğiniz tek bir hayatınız var. Ve tüm bunları yapabilmek için tek bir şansınız... Sizi tatlı kılacak kadar yeterli mutluluğunuz olsun, güçlü kılacak kadar acı deneyiminiz, insan kılacak kadar üzüntünüz, ve sizi mutlu kılmaya yetecek kadar umudunuz olsun. Daima kendinizi başkalarının yerine koyun. Eğer kalbiniz acıyorsa, o kişininkiler de acıyordur. En mutlu kişiler, her şeyin en iyisine sahip olanlar değildir, onlar karşılarına çıkan her şeyin değerini en iyi bilenlerdir. Mutluluk; ağlayanlar, incinenler ve çabalayanlar için vardır. Çünkü böyle insanlar, hayatlarına giren her insanın önemini takdir edenlerdir. En parlak gelecek, unutulmuş bir geçmişin üstünde yükselir. Geçmişinizdeki kalp kırıklıklarını ve hataları silemezseniz, hayatın içinde ilerleme şansınız olmaz.

Sanırım doğru insan hayatımda.
Şimdiye kadar hiç keşke demedim evliliğime ve eşime dair.
Zaman zaman çok çeliştiğimiz durumlar oldu ama ortayı bulmayı başardık hep.
Benim hırçınlığımı dengeleyen sakin bir yapısı var eşimin. İnşallah hep doğru
kalır. Arkadaşların dediği gibi artık öyle şeyler duyuyorum ki; olmaz olmaz diye
birşey yok hayatta. Bu yüzden hiçbirşeye kayıtsız şartsız güvenemiyorum.

Dogru insan oldugnu düsünüyorum....inaniyorum diyemem....yarinimiz belli degil .....
5 sene sonramizi nasil bilebilirizki...:delphin:

Gecen 10 sene ve suan icin evet dogru insan....insallahta sonunda kadar evet dogru insandi diyebilirim...:delphin:

Su 5 sene icinde ailemde ve cevremde görüklerimden sonra bircok seyin sonsuza kadar olmadigni ve gösterildiginden cok farkli oldugnu gördüm....o yüzden evet bu dogru veya hayir bu yanlis demekten cekinir oldum....:kahve:

aynen senin gibi düşünüyorum canım..zira tv ler ,gazeteler ve burda neler duyuyor ve görüyoruz insanların anne ve babasından bile darbe aldığı bu devirde evet demek nekadar mantıklıca olur tartışılır..evet -hayır arasında kaldım ben..inşallah evetlerimiz yarın hayır olmaz ..

Peki doğru insan olduğunu nereden anlıyorsunuz? Hani tamam ilk seneler aşık olduğumuzu zamanları saymıyorum. Bazen mesela eşimi sarılmak istiyorum sevgi hissediyorum bazen de resmen nefret ediyorum parçalamak istiyorum onu. Eskiden deli gibi aşıktım da çok fazla hayal kırıklığına uğradım... Hep bir şeyin değişeceğini bekliyorum umudumu kaybetmiyorum... Bazen de kendim kendimi soruyorum acaba beklentilerim çok mu fazla? Böylece kararsız kalıyorum sürekli ayni şeyleri düşünmeye devam ediyorum.

Evlilik bir kumar gibidir kader kismetdir elbette.Ama askin gözü kör oldugu icin Arada ask olmadan evlenceginiz kisiyi ciplak göz ile tanimak cok daha iyi kararlar aldirir diye düsünüyorum.Ama hayir daha dogru Insan karsima cikmadi.

dogru kisiyi buldugumu biliyorum daha dogrusu dogru kisinin beni buldugunu:D
ona o kadar guveniyorumki, beraber cok mutlu olacagimizi biliyorum..:asigim:

Allahim sevenleri ayirmasin

Şimdilik doğru ama yarını öbür günü hiç bilemeyiz o yüzden kesin konuşmucam hiç bir şeyden emin değilim. Eminim dediğim şeyler gün geliyor yanıltıyor çünkü bizi allah gülen yüzlerimizi soldurmasın, pişman etmesin.

Bes yıldır dolu,dolu gecen bir birliktelik !! Simdilik dogru kisi diyebilirim ama ileriye dönük konusamam tabiki hayatta hersey mümkün.gamyoncuiremsu

Son düzenleme:
'doğru kişi mi' den önce, 'karşımdaki için ne kadar doğruyum' u sorguluyorum. Doğrusu ben de çok 'doğru kişi' değilim.

Son düzenleme:
Back