doğru insan olabilir mi sizce?

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.273
333
merhaba arkadaşlar 4 aydır biriyle görüşüyorum. görüşmeye başladığım ilk zamanlarda görüştüğüm kişi benim düşüncelerime saygı gösterirdi ya da kendini yanlış gösterdi bilemiyorum. haziran ayında kesin kararımı vermiştim nişanlanacaktım temmuzun başında. nişan alışverişi yeri konusunda babası sorun yaptı yani benim memleketimden değil de onların memleketinden yapma konusunda. ben ise kabul etmedim sonra bu bana korkulu bir ses tonuyla "nişanda çok masraf olur mu" deyince ben de düşünme kararı aldım. sonuçta elbette masraf olacak sonucta yuva kurulacak dedim.neyse nişan bayramdan sonra olsun,düğünü de ekim de yapalım dedik.biz netten eşya bakmaya başladık.bana gösterdiği şeyler uyduruk markaların hatta markası olmayan şeylerin düğün paketleriydi, mesela salon takımı 2, buçuk milyar, güleceksiniz belki; yatakodası 1 milyar. (bu arada kendisi 2 buçuk milyar maaş alan bir memur ailesinin maddi durumu da iyi) ben se istikbal olmasını isterdim eşyalarımın, istikbali geçtim kilim mobilyanın indirimde olan mobilyalarına bile pahalı diyordu. bir de bu sürecte bana senin ailen ne alacak, odalardan birini alacak mı yok süpürge alacak mı diye sözlerle benim ailemden beklenti içinde olduğunu belli etti (bizim ve onların adetlerine göre de eşyaları erkek tarafı alır) sürekli hesap kitap yapmaktan yoruldum bu sürecte.neyse dün ben söz kıyafeti bakarken netten 450 tl ye bir elbise beğendim, ona da linkini attım gerçekten çok hoş ve beğendiğim bir abiyeydi bunu da ifade ettim. bana söylediği söz ise "bu biraz pahalı değil mi" oldu iyice sinirlenmeye başladım ben de. tam bir cimri çıktı, ne yapsam bilmiyorum ailem çok soğudu, söz takılmadan önce bunların yaşanması normal mi?

söz de nişanda düğün bir çok aksilikler çıkar ama sen sevdiğin kişiyle para muhabbetlerine girme. elbette senin her istediğini almak zorundalar. herşeye babanı araya koy ailene bırak onlar anlaşsınlar ben öyle yaptım mobilya konusununda cok rahatım. ilk nişanlımla çok tartışmalar yaşadık senin gibi ama tavsiyem eşya muhabbetlerinde ailenle git onun aileside gelsin farketmez.

sana tek tavsiyem hakkettiğin kadarından asla vazgeçme. pırlanta gibi kızları buluyolar bu devirde önüne kırmızı halı sermesi gerekirken mırın kırın.. eşya için tabiki vazgeçilmez ama cimri bir erkek veya aileyle yapabiilr misin bunu düşün. yapabilen örnekler mevcut, yapamayanlarda. ölç tart tatlım hakkında hayırlısı olsun :27:

söz de nişanda düğün bir çok aksilikler çıkar ama sen sevdiğin kişiyle para muhabbetlerine girme. elbette senin her istediğini almak zorundalar. herşeye babanı araya koy ailene bırak onlar anlaşsınlar ben öyle yaptım mobilya konusununda cok rahatım. ilk nişanlımla çok tartışmalar yaşadık senin gibi ama tavsiyem eşya muhabbetlerinde ailenle git onun aileside gelsin farketmez.

ben zaten girme niyetinde değildim 1 ay önce işimi bırakmak zorunda kaldım, ben işi bırakınca nasıl evlencez, düğün yapcaz diye girdik konuya, bir daha kapanmak bilmedi, beni de sözleriyle rahatlatmadı

Normal değil.. Uğraştırır..
4 aylık ilişki, aşk desen ne derece?
Uğraşmaya çile çekmeye değer mi?
Bence değmez..:31:

sana tek tavsiyem hakkettiğin kadarından asla vazgeçme. pırlanta gibi kızları buluyolar bu devirde önüne kırmızı halı sermesi gerekirken mırın kırın.. eşya için tabiki vazgeçilmez ama cimri bir erkek veya aileyle yapabiilr misin bunu düşün. yapabilen örnekler mevcut, yapamayanlarda. ölç tart tatlım hakkında hayırlısı olsun :27:

teşekkür ederim. aynen, gerçekten bunalttı artık ya internetten neyin linkini atıyorsam pahalı diyor, düşünün biz ilk görüştüğümüz zamanlarda bana özel tasarım mobilya yaptırırız vs cümleler sonra sen yorulma haftada bir temizlikçi gelir eve falan diyordu şimdiki duruma bakın bir söz elbisesine bile muhalefet oluyor, düşünüyorum..

ben zaten girme niyetinde değildim 1 ay önce işimi bırakmak zorunda kaldım, ben işi bırakınca nasıl evlencez, düğün yapcaz diye girdik konuya, bir daha kapanmak bilmedi, beni de sözleriyle rahatlatmadı

ailen dese ki; benim kızım ne istiyorsa o olacak dese ilerde senin başını uğraştırırlar.evlilil yolu öyle birşeyki en başta ters hareketler evlilik sonrası başına vuruyorlar.sen birşey getırmedın kı bız aldık gibi bosyere kendi hayatını bunlarla mafedeceksın.4 aylık bir ilişki aşk olamaz anca hoşlantı tavsiyem hiçbirşey olmamışken olduğu yerde bırakmak.

cimri adamlardan anında soğuyorummm ıyyyyyyyy diyorum sadece ,böle bir adamla ömür geçermi sence ? iyi düşün evlılık bu

tabiki pazarlıkta yaparsın yeri gelince ,araştırıcaksında ama bu şekılde degil herşeyin ennnnnn ucuzunu arıyor şimdiden ilerde sana çöp bile almaz bu

hep derim cimri erkek çekilmez çiledir... yıllar önce hiç sevmeden çıkmaya başladığım sevgilim vardı ( diceksiniz sevmiyodun madem nie çıkıyodun ama ilk üni yılları çocukluk işte ) ablası avon satıyordu... getirdi katoloğu zorla önüme koydu illa ruj beğen ruj beğen... aman dedim neyse beğendim... bşr hafta sonra ruju getirdi benden ve 7.90 liraymış benden parasını istedi ... ben tabi şooookk... kekeledim kaldım... bozuk yoktu 10 lira verdim üstü kalsın dedim :)))
canımm gerçekten cimri erkek çekilecek çile değil...bir erkek sevdiğine karşı paranın lafını bu kadar çok yapmamalı...sonuçta bir kere evleiyorsunuz... işi iyiymiş ailesinin durumu iyiymiş... kasmasını gerektirecek çok sebep yok... sen de gidio özel dizayn mobilyalar istemiyosun ki istikbal den istiyorsun...gayet normal yani...

benimde nişanım olcakk ilk gelinin üstüne para vermedikleri kaldı kızın ailesi varlıklıydı 5 kuruş çıkmadı kabul edipp a dn z ye aldılar.bana gelince erkek ark yüklediler.bazen dioo fazlaya kaçmayalım ama seninki abartmışş..şimdiden bunları diosa ilerde bir iğnenin lafını eder.ister istemez bişi bakasın gelmiodur beğensen parası çok laf eder diosundur ucuzuna bakıosundur içine sinmiodur..valla kendine eziyet ettirmee kültürlü birisinn baştan tavrını koy kıymetini bilsinlerr.ilerde ailene yaslanmaktan utanmaz

Normal değil.. Uğraştırır..
4 aylık ilişki, aşk desen ne derece?
Uğraşmaya çile çekmeye değer mi?
Bence değmez..:31:

aşık falan değilim mantık evliliği, ben 26, o ise 30 yaşında arkadaş aracılığıyla tanıştık. işte şimdi böyleyse evlenince ne olur bilmiyorum

gerçekten para konusunda fazla hassas hatta cimri bir aileymiş. nişan tabiki kızın bulunduğu yerde olur, bunun aksini istemeleri saçmalık.durumları iyi olduğuna göre istediğiniz eşyaları üç aşağı beş yukarı almak hakkınız.nişan arefesinde bu kadar sıkıntı çıkarırlarsa düğünde ve sonrasında da sıkıntı çıkarabilirler. bu durum, insanı çok yorar dayanabilir misiniz, sindirebilir misiniz, değer mi bilemiyorum. iyi düşünün, acele etmeyin, düğün için ekim erken bence. yani bu aileye erken. iyice gözlemlemeden, bazı şeyleri ölçüp biçmeden, düğün aşamasına geçmeyin.

ailen dese ki; benim kızım ne istiyorsa o olacak dese ilerde senin başını uğraştırırlar.evlilil yolu öyle birşeyki en başta ters hareketler evlilik sonrası başına vuruyorlar.sen birşey getırmedın kı bız aldık gibi bosyere kendi hayatını bunlarla mafedeceksın.4 aylık bir ilişki aşk olamaz anca hoşlantı tavsiyem hiçbirşey olmamışken olduğu yerde bırakmak.

benim ailem öyle diyecekti ama artık onların da hevesi kaçtı ben de bunaldım.

aşık falan değilim mantık evliliği, ben 26, o ise 30 yaşında arkadaş aracılığıyla tanıştık. işte şimdi böyleyse evlenince ne olur bilmiyorum

İçinde kalbin onayı olmayan her şey bana korkunç geliyor. Hele ki bu birde evlilikse.

bir insan cimriyse her konuda cimridir canım..........hemen evlenme derim

cimri adamlardan anında soğuyorummm ıyyyyyyyy diyorum sadece ,böle bir adamla ömür geçermi sence ? iyi düşün evlılık bu

tabiki pazarlıkta yaparsın yeri gelince ,araştırıcaksında ama bu şekılde degil herşeyin ennnnnn ucuzunu arıyor şimdiden ilerde sana çöp bile almaz bu

evet aynen nerde ucuz var ona kaçıyor, bir de 5 yıl sonra işi gereği tayin çıkacak, şimdi böyle alalım 5 yıl sonra en iyisini alırız, para da biriktiririz diyor ama güvenemiyorum bırak ilerde çöp almayı 4 aydır görüşüyoruz bana tek bir hediye bile almadı, pardon 5 tl ye bir kalem almıştı

hep derim cimri erkek çekilmez çiledir... yıllar önce hiç sevmeden çıkmaya başladığım sevgilim vardı ( diceksiniz sevmiyodun madem nie çıkıyodun ama ilk üni yılları çocukluk işte ) ablası avon satıyordu... getirdi katoloğu zorla önüme koydu illa ruj beğen ruj beğen... aman dedim neyse beğendim... bşr hafta sonra ruju getirdi benden ve 7.90 liraymış benden parasını istedi ... ben tabi şooookk... kekeledim kaldım... bozuk yoktu 10 lira verdim üstü kalsın dedim :)))
canımm gerçekten cimri erkek çekilecek çile değil...bir erkek sevdiğine karşı paranın lafını bu kadar çok yapmamalı...sonuçta bir kere evleiyorsunuz... işi iyiymiş ailesinin durumu iyiymiş... kasmasını gerektirecek çok sebep yok... sen de gidio özel dizayn mobilyalar istemiyosun ki istikbal den istiyorsun...gayet normal yani...
valla 2 aydır ful para konuşuyoruz, ya istikbalin lafını açmıyorum bile kilim mobilyanın indirimde olan ürünlerine bakıyorum ona bile "yuhh, ne kadar pahalı, bence çok, markaya bu kadar verilmez " diyor, görgüsüz desem ailesi tanışmaya geldi benim ailem gitti görgüsüz tavırlarını görmemiştik, cimri maleseff

4 ay icinde zaten nisan dügün düsünmeniz bence biraz erken. bu sürec icindi onu asla tanimis olamazsiniz, karakteri nedir, nasildir.. bunlar zamanla ortaya cikan seyler. bence nisani daha bi ileri tarihe belirleyin

benimde nişanım olcakk ilk gelinin üstüne para vermedikleri kaldı kızın ailesi varlıklıydı 5 kuruş çıkmadı kabul edipp a dn z ye aldılar.bana gelince erkek ark yüklediler.bazen dioo fazlaya kaçmayalım ama seninki abartmışş..şimdiden bunları diosa ilerde bir iğnenin lafını eder.ister istemez bişi bakasın gelmiodur beğensen parası çok laf eder diosundur ucuzuna bakıosundur içine sinmiodur..valla kendine eziyet ettirmee kültürlü birisinn baştan tavrını koy kıymetini bilsinlerr.ilerde ailene yaslanmaktan utanmaz

ya fazlaya kaçmayalım dese hiç sorun değil. istikbal mağazasını görünce bile moralim bozuluyor, sonra beyaz eşyaları bosh marka alalım demiştim bana ismi cismi belli olmayan beyaz eşyalar sundu, şimdiden eziyet gibi..

o zaman deki benim ailem dört dörtlük arkamda duruo eğer sen böle sorun çıkarıcaksan yürümez bu iş.birbirimizi üzmeyelim de.konuş açıkca yoksa inan üzülürsn bak forumda neleri varr yazık etme kendine

Back
X