Doğru çene kapanışı??

Dogru kapanis alt dislerin geride olmasi seklindedir. Ben de yay taktım ve bununla ilgili konu acmisligim var. Ama benimki sadece altta dis arasını açmak içindi. Yine de berbatti
işte bende bunu anlatmaya çalıştım alt dişler geride olacak ki çene kapandığında üst dişler alt dişlerin üstünü örtecek anlatamadım galiba

çene ve dişlerim düzelsin eksiksiz yapicam düzelsin yeter ki

Ben şu an o aparat aşamasındayım. 1 yıldır takıyorum o lanet şeyi. Daha ne kadar takacağım acaba? Doktor bir şey soylemiyor

aparat dediğim hani şu yaşlılar ağzına takar ya geceleri suya koyar onun gibi birşeydi. bahsettiğiniz oysa 1 yıldır takıyorsanız uzun bile takmışsınız.
ama bide tel çıktıktan sonra üst çene ön dişler ve alt çene ön dişlerin arkasına incecik tel koyuyor bu 2 sene kalıyor. benim doktorum 2 seneden fazla dursun daha iyi olur falan dedi ama internetten ve diğer doktorlardan araştırdım 2 seneyi geçince artık diş çekilmesine yol açıyor. 2 seneyi geçirmeyin derim. bide orda tel olduğu için tam temizlenemiyor diş taşı tartar çürüme olabiliyor. ince tel takanların kullandığı küçücük fırça oluyor ya hani tel aralarını temizlemek için, onunla sürekli temizleyin her fırçalamadan sonra

Ne kadar kapatmasi gerekiyor ? Tamamen mi ?
Benim o şekilde ama bana o durusun hata olduğunu söyledi bi doktor
Kafam çok karışık

Bunun aynısindan takmistım bu çıksın da tel yıllarca durabilir diyodum ama şimdi çok mutluyum tabi iyiki takmisim gülmekten ağzım kapanmiyo

Doktor bana dislerim bozulmasın diye aparat vermedi ama ön dislerimim arkasında tel var o da hiç rahatsız etmiyo varlığını hissetmiyorum bile

Neden takılıyor bu peki ? Ne ise yarıyor

Ne kadar kapatmasi gerekiyor ? Tamamen mi ?
Benim o şekilde ama bana o durusun hata olduğunu söyledi bi doktor
Kafam çok karışık
Tam değil, ağzınızı kapatıp ıııı yaptığınızda alt çene geride kalacak. Üat çenedeki dişler alt çenedeki dişlerin yarısını kaplıcak. Yani aynada baktığınızda ıııııı yapıp alt çenedeki dişlerin alt kısımlarını göreceksiniz üstlerinde üst çenedeki dişler olacak

üst dişlerin alt dişlerin yarısına kadar kapatması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…