• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru bir tavır sergilemiş miyim?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.665
6.061
198
5 yıl süren güzel ilişkim var. evlenmeyi düşünüyoruz birkaç seneye kadar. (3 sene felan). onun bulunduğu şehirde yaşayacağız.
sevgilimin henüz evi yok. annesi ev alacak.
binalarının en üst katı satılığa çıkarılıyormuş, annesi de alalım diye ısrar ediyormuş.
sevgilim de bana iletti annem böyle diyor ama ben belki siyahkugu istemez ona bir soralım dedim diyor.
ben de daha evlenmemize var, beraber bakalım, oturacağımız evi beraber seçelim dedim.
sizce takındığım tavır doğru mu? sürdürmeli miyim?
yoksa daha söz yok nişan yok karışmasa mıydım?yani evi olsun olmazsa sonra başka bir ev mi tutarız?

güncelleme : sevgilimle konuyu konuştuk, daha evlenmemize çok var, evi kendimiz de alabiliriz dedik. ayrıca çok aşırı yakınlığın yanlış anlamalara ve sıkıntılara yol açabilceğini kendisi söyledi ben de onayladım. ilerleyen zamanlarda ilişkimizde her şey yolunda gitmeye devam ederse benim çalıştığım yere yakın bir yerden ev alcaz.

Son düzenleme:
5 yıl süren güzel ilişkim var. evlenmeyi düşünüyoruz birkaç seneye kadar. (3 sene felan). onun bulunduğu şehirde yaşayacağız.
binalarının en üst katı satılığa çıkarılıyormuş, annesi de alalım diye ısrar ediyormuş.
sevgilim de bana iletti annem böyle diyor ama ben belki siyahkugu istemez ona bir soralım dedim diyor.
ben de daha evlenmemize var, beraber bakalım, oturacağımız evi beraber seçelim dedim.
yoksa daha söz yok nişan yok karışmasa mıydım?yani evi olsun olmazsa sonra başka bir ev mi tutarız?

Böyle emrivakileri sevmiyorum, elinde parası varsa atsın vadeliye üstüne faizde işler 3 yılda epey bir para olur daha da yetmez takı paranız var daha da olmadı az da kredi çeker istediğiniz yerden ev alırsınız

Arkadaşıma yapıldı bu, söz nişan birsey yok gittiler oğullarıyla ev aldılar kendi semtlerinden, arkadaşım evlenir evlenme evi sattırdı bana soran olmadı diye

Ya sevgilinin senin fikrini önemsemesi çok güzel
Evi alip ilerde satip baska yerden alacaklarsa ne hoş
Ama o ev varken baska yerden kira tutarlarmi bilmiyorum
Ama sevgilin seni mağdur etmez gibime geldi
Sevgilinle otur konus degerlendir ona gore tavrini surdurursun

Böyle emrivakileri sevmiyorum, elinde parası varsa atsın vadeliye üstüne faizde işler 3 yılda epey bir para olur daha da yetmez takı paranız var daha da olmadı az da kredi çeker istediğiniz yerden ev alırsınız

Arkadaşıma yapıldı bu, söz nişan birsey yok gittiler oğullarıyla ev aldılar kendi semtlerinden, arkadaşım evlenir evlenme evi sattırdı bana soran olmadı diye
yani sizce de eve beraber bakmamız gerekmiyor mu? sonuçta 2 günlük bir ilişki değil 5 yıl ve ciddiyiz gayette. annesinin o ısrarına bozuldum ben de istemedim. aynı binada oturmak da istemiyorum..

Bence ev alınsın ev her zaman değerlenir. Aynı binada oturmak can sıkıcı olabilir. O zaman satar çıkarsınız.

Bir de şu taraftan bak evlenince çalışacaksınız çocuğa bakar kayınvaliden. Bakmasa bile bakıcıyı sık sık kontrol eder için rahat olur. Önemli olan mesafeyi koruyabilmek.

Ya sevgilinin senin fikrini önemsemesi çok güzel
Evi alip ilerde satip baska yerden alacaklarsa ne hoş
Ama o ev varken baska yerden kira tutarlarmi bilmiyorum
Ama sevgilin seni mağdur etmez gibime geldi
Sevgilinle otur konus degerlendir ona gore tavrini surdurursun
şimdi burdaki arkadaşların başına gelmişlerden yola çıkarak şimdi evi alıp o zaman da bahane edip sattırıp ya da kiraya çıkartmazlarsa diye de düşnüüyorum.
inşallah mağdur etmez çünkü ailemden uzakta olcam zaten bunu düşündükçe geriliyorum

yani sizce de eve beraber bakmamız gerekmiyor mu? sonuçta 2 günlük bir ilişki değil 5 yıl ve ciddiyiz gayette. annesinin o ısrarına bozuldum ben de istemedim. aynı binada oturmak da istemiyorum..

İşte onu diyorum ben de, şimdi bakmanıza bile gerek yok daha 3 sene var diyosun hayat bu kim öle kim kala, oğluma ev alıcam diyosa ve parası varsa atsın vadeliye günü gelince birlikte bakın gezin alın

şimdi burdaki arkadaşların başına gelmişlerden yola çıkarak şimdi evi alıp o zaman da bahane edip sattırıp ya da kiraya çıkartmazlarsa diye de düşnüüyorum.
inşallah mağdur etmez çünkü ailemden uzakta olcam zaten bunu düşündükçe geriliyorum

Bence bundan korkma, arkanızda onlar olmadan gecinemez misiniz, bu minnetin bir de evinizi bile ben aldım oğlumun evi diye böbürlenme kısmı var

Senin olduğun yerden bakınca haklısın

Kv bin olduğu yerden bakınca da para benim elin kızı be karışır diyebilir

Sevgilin sana sorayım demiş bu bir artı şimdi annesine de siyahkuğu şartları değerlendirmek lazım dedi ben de düşündüm yakın olmak sıkıntılı olur uzak olup tarlı olalım o Zamana kadar daha ne evler yapılır işine yakın vs bakarız diyebilir
Yani sen istemedin diye değil sevgilin düşünüp de bulmuş gibi

Gelin Ata binmiş ya nasip demiş her şey için hala çok erken diyeyim son olarak

Ben dogru bulmadim.
Lutfen kusura bakmayin. Ha belki dusuncem yanlistir ama ya nakit alinacak ya da borca girilecek ve siz evlenene kadar komple bitmis olacak sekilde dusundum. Bu durumda size laf dusmez. Katkiniz yok cunku. Ha oturmak istemezseniz satarsiniz ya da kiraya cikarsiniz kendi bileceginiz is. Su asamada gereksiz ic icelik var gibi duruyor.

Ben olsam alinsin ama oturup oturmayacagimizi zaman gosterir derdim. Ev kadar deger kazanan hicbir sey yok.

Karsi taraf cephe alip "sen ne sifatla karisiyorsun burayi alacagim" diye inat ederse o evi de yar etmezler size.

Ki kendi evin olduktan sonra yakin oturmak cok da sikinti olmasa gerek. Biz uzak tercih ettik bir artisini ya da eksisini gormedik.

Bu arada babam esimle bana ev aldi. Supriz yapti. Evi alindiktan sonra gorduk. Oturacagimiz bir muhit degil, yatirim amacli aldi. Ben "keske evi gorseydik malum bize aliyorsun" dedigimde en buyuk tepkiyi esimden gordum. "Adam ev aliyor, en olmadi kenarda bir evinjz olsun diye hediyeye laf mi ediyorsun?" Diye. Ki hakli.

kusura bakmayın da daha söz,nişan gibi bile olaylar ortada yokken,ailenin alacağı eve karışma hakkını nereden buluyorsunuz.siz ve erkek arkadaşınız,bu eve para yatıracak mısınız?kadın para biriktiriyor,ev alıyor.istediği yerden alır.

ama ilerde evlenince burada oturup oturmama konusunda,siz karar verirsiniz.isterseniz oturursunuz,isterseniz uzakta biryerde kiraya çıkarsınız.

Bence karısmamalısın daha 3 yıl var resmiyete hem ev degerlenir alınsa bile bide ne guzel oglunun oturacagı evini bile dusunen bi annesi var .

Bana kalırsa sevgiliniz emrivaki yapmamış aramış sormuş size fikrinizi. Bide daha ortada ne söz var ne nisan resmi bişey yok yine de annesine dur demiş sevgilime sorayım. Yani bunu bazı evliler bile yapmıyor hep okuyoruz burdan. En yakın evlilik tarihi 3 sene sonra. 3 seneye ne ola ne olmaya. Parasını degerlendirip ev alması çok iyi bişey. Hem siz fikrinizi söylerseniz evlenince de ya satar ya kiraya verir başka yerde ev tutarsiniz diye düşünüyorum.

Ben dogru bulmadim.
Lutfen kusura bakmayin. Ha belki dusuncem yanlistir ama ya nakit alinacak ya da borca girilecek ve siz evlenene kadar komple bitmis olacak sekilde dusundum. Bu durumda size laf dusmez. Katkiniz yok cunku. Ha oturmak istemezseniz satarsiniz ya da kiraya cikarsiniz kendi bileceginiz is. Su asamada gereksiz ic icelik var gibi duruyor.

Ben olsam alinsin ama oturup oturmayacagimizi zaman gosterir derdim. Ev kadar deger kazanan hicbir sey yok.

Karsi taraf cephe alip "sen ne sifatla karisiyorsun burayi alacagim" diye inat ederse o evi de yar etmezler size.

Ki kendi evin olduktan sonra yakin oturmak cok da sikinti olmasa gerek. Biz uzak tercih ettik bir artisini ya da eksisini gormedik.

Bu arada babam esimle bana ev aldi. Supriz yapti. Evi alindiktan sonra gorduk. Oturacagimiz bir muhit degil, yatirim amacli aldi. Ben "keske evi gorseydik malum bize aliyorsun" dedigimde en buyuk tepkiyi esimden gordum. "Adam ev aliyor, en olmadi kenarda bir evinjz olsun diye hediyeye laf mi ediyorsun?" Diye. Ki hakli.
evimizin olmasını, üstelik yükünün bize binmemesi çok güzel bir şey tabi.
benlik bir şey yok ben dün sevgilimle konuşurken de belirttim fakat burada siyahkugu ile oturursunuz denirse benlik bir şey oluyor sanırım. çünkü nerde oturacağımıza sevgilimle ben karar vermeliyiz, emrivaki şeklinde yapılarak oturacağımız yerin belirlenmesi hoş değil.
alsınlar ama oturup oturmayacağımıza, beğenmezsek de satmamıza ya da kiraya çıkmamıza laf etsinler, ya da biz size ev aldık diye büyüklenmelerini istemiyorum.

kusura bakmayın da daha söz,nişan gibi bile olaylar ortada yokken,ailenin alacağı eve karışma hakkını nereden buluyorsunuz.siz ve erkek arkadaşınız,bu eve para yatıracak mısınız?kadın para biriktiriyor,ev alıyor.istediği yerden alır.

ama ilerde evlenince burada oturup oturmama konusunda,siz karar verirsiniz.isterseniz oturursunuz,isterseniz uzakta biryerde kiraya çıkarsınız.
bakın işte benim demek istediğim son paragrafınız.
ev alsınlar ama siyahkuguyla oturursunuz değil de olmazsa satarsınız ya da başka yerden kiraya çıkarsınız sözünü almak istiyorum ben. annesiyle aramız iyi mi olacak kötü mü bilmiyorum ki ben sonuçta

bence doğru.
günü gelince alınsın.

Bana kalırsa sevgiliniz emrivaki yapmamış aramış sormuş size fikrinizi. Bide daha ortada ne söz var ne nisan resmi bişey yok yine de annesine dur demiş sevgilime sorayım. Yani bunu bazı evliler bile yapmıyor hep okuyoruz burdan. En yakın evlilik tarihi 3 sene sonra. 3 seneye ne ola ne olmaya. Parasını degerlendirip ev alması çok iyi bişey. Hem siz fikrinizi söylerseniz evlenince de ya satar ya kiraya verir başka yerde ev tutarsiniz diye düşünüyorum.
evet tabiki sevgilimin bana sorması çok güzel. alırlarsa da almayın diye çıkışamam.
ev alsınlar, ama beğenmezsem ya da ailesiyle anlaşamazsam aynı binada oturmak daha da kötü yapmaz mı? ne kadar yakınlık o kadar sıkıntı bence. yani evi şimdi alıp ilerde sattırmayıp kiraya çıkmamıza da laf etsinler istemiyorum sadece.

Bence ev alınsın ev her zaman değerlenir. Aynı binada oturmak can sıkıcı olabilir. O zaman satar çıkarsınız.

Bir de şu taraftan bak evlenince çalışacaksınız çocuğa bakar kayınvaliden. Bakmasa bile bakıcıyı sık sık kontrol eder için rahat olur. Önemli olan mesafeyi koruyabilmek.
aramız iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum. annesiyle henüz çok samimi değiliz, ara sıra halini hatrını sorarım.
benim korkum aramız kötü olursa ya da eve içim ısınmazsa, istediğimiz yere kira da olsa çıkabilelim. ev alsınlar ama evlenirsek bize o özgürlüğü tanısınlar.

Back